Χρονιά - ορόσημο για τη Ρεάλ το 2014 (vids)

Χρονιά - ορόσημο για τη Ρεάλ το 2014 (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Χρονιά - ορόσημο για τη Ρεάλ το 2014 (vids)

bet365

Το 2014 θα έχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα επιτεύγματα της ομάδας, με τον Κάρλο Αντσελότι να είναι ο πρωτομάστορας των εκπληκτικών επιδόσεων.

Η «βασίλισσα» πανηγύρισε τέσσερις τίτλους μέσα στη χρονιά που φεύγει, πράγμα που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στα 112 χρόνια ύπαρξης του συλλόγου.

Πήρε το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από 12 χρόνια με τη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό της Λισαβόνας, πήρε και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ κόντρα στη Σεβίλλη, ενώ πήρε και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με το πρόσφατο 2-0 επί της Σαν Λορέντσο στο Μαρόκο.

Στα εγχώρια, πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου με το 2-1 επί της Μπαρτσελόνα, σε ματς όπου ουδείς θα ξεχάσει την απίστευτη κούρσα του Γκάρεθ Μπέιλ και το γκολ που πέτυχε.

Σε 63 παιχνίδια μέσα στο 2014, οι «μερένχες» πανηγύρισαν 51 νίκες, οι τελευταίες 22 εξ αυτών διαδοχικές, είχαν πέντε ισοπαλίες και εφτά ήττες. Πέτυχαν 178 γκολ (2,83 ανά παιχνίδι) και αυτή η επίδοση ξεπέρασε τις 49 νίκες σε ένα ημερολογιακό έτος με τα 175 τέρματα της Μπαρτσελόνα του 2012.

Παράλληλα, ο Κάρλο Αντσελότι έχει και το καλύτερο ποσοστό νικών στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει καταφέρει να φτάσει στο 79,5%!

Όσο για το σερί των 22 νικών, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει την ευκαιρία στις αρχές του 2015 να γράψει ακόμα μεγαλύτερη ιστορία, αν καταφέρει να το επεκτείνει για ακόμα τρία παιχνίδια. Στις 4 Ιανουαρίου παίζει με την Βαλένθια στο «Μεστάγια» για το πρωτάθλημα, έπειτα θα βρεθεί στο «Βιθέντε Καλντερόν» για το ματς με την Ατλέτικο στο Copa Del Rey και στη συνέχεια θα υποδεχθεί την Εσπανιόλ. Μπροστά στο κοινό της, αν έχει μετρήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή 24 διαδοχικές νίκες, μπορεί να σπάσει και το ρεκόρ της Κοριτίμπα του 2011, για να μπει στο Γκίνες!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα