Ντόμπος στο gazzetta.gr:«Υπέφερα όταν έφυγα από την ΑΕΚ»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ντόμπος στο gazzetta.gr:«Υπέφερα όταν έφυγα από την ΑΕΚ»

bet365

Ο Άντον Ντόμπος συγκλονίζει μιλώντας στο gazzetta.gr για την αγαπημένη του ΑΕΚ, περιγράφει πως ένιωθε όταν αποχώρησε, αναφέρεται στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του, ενώ εκφράζει την επιθυμία να επιστρέψει στους «κιτρινόμαυρους».

Δύο χρόνια στη ΑΕΚ ήταν αρκετά για να σημαδέψουν όχι μόνο την ποδοσφαιρική καριέρα, αλλά την ίδια τη ζωή του Τόνι Ντόμπος.

Μεταπήδησε από την Στεάουα Βουκουρεστίου στην Ένωση μετά το Euro 1996 όπου εκπροσώπησε την Εθνική Ρουμανίας. Παρέμεινε στους «κιτρινόμαυρους» μέχρι το 1998.

Η παρουσία του παλαίμαχου Ρουμάνου στόπερ στον «Δικέφαλο» άλλαξε την ποδοσφαιρική κοσμοθεωρία του.

Λάτρεψε την ΑΕΚ και αγαπήθηκε από τον κόσμο της σε σημείο να δώσει το όνομα της ΑΕΚ στον σύλλογο που αγόρασε στην πατρίδα του.

Ένα σοβαρότατο ατύχημα λίγο έλειψε να κοστίσει την ζωή του. Ο Άντον Ντόμπος στάθηκε και πάλι στα πόδια του, επανήλθε στο ποδόσφαιρο και πλέον ονειρεύεται την επιστροφή του στην ΑΕΚ που λατρεύει, από διαφορετικό μετερίζι.

«Για μένα η ΑΕΚ σημαίνει πολλά πράγματα στην καριέρα μου. Ωρίμασα ως ποδοσφαιριστής, πέρασα στο κορυφαίο επίπεδο της καριέρας μου. Αγαπώ τον σύλλογο και τους οπαδούς, ήταν ένα μεγάλο βήμα στη ζωή μου.

Πέρασα υπέροχα στην ΑΕΚ. Με σεβόντουσαν όλοι και με αγαπούσαν. Απόδειξη αυτών που λέω το γεγονός πως έπειτα από 14 συνεχίζουμε να έχουμε επαφή».

Ο άλλοτε άσος της Στεάουα Βουκουρεστίου με τη φανέλα της ΑΕΚ κατέκτησε ένα Κύπελλο (1996-97) αλλά και το Σούπερ Καπ (1996)

«Έζησα πολλές σπουδαίες στιγμές, όμως το Κύπελλο Ελλάδας αποτέλεσε την πιο ευτυχισμένη μέρα μου στην ΑΕΚ».

Από την καριέρα του στην «Ένωση» ξεχωρίζει δύο πρώην συμπαίκτες του...

«Αν πρέπει να αναφερθώ σε συμπαίκτη που ήταν ο καλύτερος φίλος μου τότε θα έλεγα τον Μαρτσέλο με τον οποίο διατηρούμε επικοινωνία ακόμη και σήμερα. Σαν συμπαίκτη όμως θαυμάζω πολύ τον Τιμούρ Κετσπάγια».

Ο Άντον Ντόμπος γνώριζε από την πρώτη μέρα στην Αθήνα πως είχε κάνει την σοφότερη επιλογή της καριέρας του.

«Από το ξεκίνημα είχα μία ιδιαίτερη σχέση με την ΑΕΚ. Με υποδέχθηκαν με βασιλικό τρόπο, με αγάπησαν ολοκληρωτικά, ήταν στο πλευρό μου σε μία δύσκολη φάση της ζωής μου κάτι που σέβομαι 14 χρόνια μετά την αποχώρηση μου.

Όλοι ήταν ξεχωριστοί άνθρωποι, παθιασμένοι, αγαπούσαν οτιδήποτε σχετίζεται με την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ αξίζει να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Ανάμεσα στους καλύτερους».

Αν και έχουν περάσει 14 χρόνια από την αποχώρηση του εξακολουθεί να ενημερώνεται με θέρμη για τα τεκταινόμενα της αγαπημένης ομάδας του.

«Φυσικά παρακολουθώ όλα τα νέα που αφορούν την ΑΕΚ. Επίσης έχω έναν φίλο στο Facebook που με ενημερώνει για τις εξελίξεις. Έτσι γνωρίζω τι συμβαίνει στην ομάδα».

Στον Ντόμπος είχε κατατεθεί πρόταση προκειμένου να αναλάβει τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ. Τότε αρνήθηκε κάτι για το οποίο δηλώνει μετανιωμένος.

«Προτού αποχωρήσω από την Ελλάδα μου πρόσφεραν πόστο στα τμήματα υποδομής αλλά ακολούθησα την οικογένεια μου στη Ρουμανία. Σήμερα μετανιώνω για αυτό, αλλά έτσι είναι η ζωή. Ονειρεύομαι να επιστρέψω στην ΑΕΚ κάποια στιγμή. Σχεδιάζουμε να έρθουμε πίσω στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον, θα ήθελα πολύ να βρίσκομαι και πάλι στην ΑΕΚ».

Στις 31 Αυγούστου 2008 επιβίωσε μετά από ένα σοβαρότατο αυτοκινητιστικό ατύχημα. Έπεσε σε κώμα, αλλά κατάφερε να επανέλθει έχοντας απώλεια μνήμης.

«Ήταν δύσκολες στιγμές για μένα και την οικογένεια μου, αλλά με την βοήθεια του Θεού και κάποιων καλών ανθρώπων άφησα πίσω μου όσα πέρασα. Ήμουν τυχερός και πλέον απολαμβάνω κάθε στιγμή απολαμβάνοντας την ζωή.

Ξεκίνησα να δουλεύω με παιδιά στην ποδοσφαιρική σχολή μου. Ήταν κάτι σαν θεραπεία για μένα. Το να δουλεύω με παιδιά είναι δύσκολο αλλά συνάμα υπέροχο. Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που ξεκίνησα και τα αποτελέσματα είναι θαυμάσια.

Mόλις κέρδισα τρίτο τουρνουά όπου η σχολή μου πήρε μέρος στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ρουμανίας σε ηλικίες 9-10 ετών. Αυτό μου δίνει κίνητρο για να συνεχίσω».

Η λατρεία του παλαίμαχου Ρουμάνου διεθνή για την ΑΕΚ δεν έχει όρια. Όπως επισημαίνει στο gazzetta.gr υπέφερε την εποχή που αποχώρησε από την ελληνική ομάδα. Η ενέργεια του να μετονομάσει την Πολιτέκνικα Τιμισοάρα σε ΑΕΚ Τιμισοάρα μαρτυρά την αγάπη του για τον σύλλογο.

«Όταν επέστρεψα στην προσπάθησα να επιστρέψω στους κανονικούς μου ρυθμούς στη Ρουμανία. Υπέφερα κατά κάποιο τρόπο όταν έφυγα από την Ελλάδα γιατί αρχικά είχαμε αποφασίσει να εγκατασταθούμε στη χώρα.

Μάλιστα αγοράσαμε σπίτι στα Μελίσσια, το παιδί μας παρακολουθούσε μαθήματα σε ελληνικό σχολείο, όμως η σύζυγος μου ήθελε να επιστρέψουμε στη Ρουμανία. Σεβάστηκα την επιθυμία της, μολονότι τώρα έχουμε μετανιώσει και οι δύο.

Η ευκαιρία μου δόθηκε όταν αγόρασα την ομάδα Φουλγκερούλ Μπραγκαντίρου την οποία μετονόμασα σε ΑΕΚ Βουκουρεστίου. Όταν έγινε η συγχώνευση με την Πολιτέκνικα Τιμισοάρα την ονόμασα Πόλι ΑΕΚ Τιμισοάρα».

Ο Άντον Ντόμπος έστειλε το δικό του μήνυμα στους φίλους της «Ένωσης» εκφράζοντας την βεβαιότητα του πως η ΑΕΚ θα επιστρέψει στην κορυφή.

«Εύχομαι στην ΑΕΚ να φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Σέβομαι και αγαπώ τον σύλλογο και τους οπαδούς. Θέλω να επιστρέψω την αγάπη τους επί δέκα φορές και να βρεθούν εκεί που πραγματικά ανήκει η ομάδα. Στους καλύτερους!

Θέλω οι οπαδοί της ΑΕΚ να χαρούν όσο περισσότερο μπορούν τούτη την υπέροχη ομάδα να την αγαπήσουν άνευ όρων γιατί στο τέλος θα επιβραβευθούν».

 

Τελευταία Νέα