Ιντερ: Στους χειρότερους της 20ετίας ο Γεωργάτος (pics)

Ιντερ: Στους χειρότερους της 20ετίας ο Γεωργάτος (pics)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Ιντερ: Στους χειρότερους της 20ετίας ο Γεωργάτος (pics)

bet365

Η Ιντερ πάντα έδινε τσουβάλια χρήματα για μεταγραφές. Κάποιες από αυτές απέτυχαν. Ανάμεσά τους τα τελευταία 20 χρόνια, οι Γρηγόρης Γεωργάτος, Χακάν Σουκούρ, Ντιέγκο Φορλάν και Ρόμπι Κιν

Εχουν περάσει ουκ ολίγοι παίκτες από την Ίντερ. Κάποιοι «έπιασαν», κάποιοι τίμησαν τη φανέλα, άλλοι ξεχώρισαν και άλλοι... πέρασαν και δεν απάντησαν.

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος είχε μια αξιοπρόσεκτη παρουσία με τους «νερατζούρι», αλλά στη συνέχεια το Μιλάνο του έπεσε... βαρύ και επέστρεψε στην χώρα μας για να είναι ευτυχισμένος. Αν είχε διάρκεια σίγουρα θα ήταν στους καλύτερους που πάτησαν το πόδι τους στο «Μεάτσα. Σήμερα, ίσως και καθ' υπερβολή βρίσκεται στη λίστα του «Goal.com» με τις χειρότερες μεταγραφές της Ίντερ τα τελευταία 20 χρόνια.

Από την εν λόγω λίστα δεν λείπουν οι Σουκούρ, Βαμπέτα, Νέλσον Ρίβας, Γκρέσκο, Φαν ντερ Μέιντε, Ρόμπι Κιν και Ράμπερτ, που ήρθε αργότερα στον Ηρακλή.

1. Ντάρκο Πάντσεφ

Το 1992 τον έκανε δικό της η Ίντερ. Ήταν το «βαρύ» όνομα του Ερυθρού Αστέρα, κάνοντας τη διοίκηση των «νερατζούρι» να δαπανήσει 14.000.000 ευρώ! Ποτέ δεν έπιασαν τόπο τα λεφτά, με τον παίκτη να παίζει 19 ματς σε τρία χρόνια και να σκοράρει μόλις τρία γκολ!

2. Σεμπάστιαν Ράμπερτ

Στις 5 Ιουνίου του 1995 η Ίντερ κάνει δικούς της δύο Αργεντινούς: τον Ζανέτι και τον Σεμπάστιαν Ράμπερτ. Ο ένας έγινε θρυλικός αρχηγός, αλλά άλλος δεν... ακούμπησε. Μάλιστα το 2001-2002 πέρασε και από τον Ηρακλή.

3. Zιλμπέρτο



Πήγε στην Ίντερ από την Κρουζέιρο ως ο νέος Ρομπέρτο Κάρλος. Έμεινε στην πόλη της μόδας για έναν χρόνο και γύρισε στην πατρίδα του για την Βάσκο ντα Γκάμα.

4. Γρηγόρης Γεωργάτος

Το 1999 ο Γρηγόρης Γεωργάτος παίρνει το αεροπλάνο και πηγαίνει στο Μιλάνο, με την Ίντερ να δίνει 7.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Ανήκει στην ομάδα τρία χρόνια, αλλά το 2000-20001 γύρισε στον Ολυμπιακό ως δανεικός. Στην αρχή, με τις καλές εμφανίσεις και το αριστερό μαγικό πόδι του είχε εντυπωσιάσει. Αλλά δεν κατάφερε να έχει την εξέλιξη που ίσως να περίμενε κι ο ίδιος.

5. Χαβιέρ Φαρινός



Το καλοκαίρι του 2000, η Ίνρτερ δίνει 18.500.000 ευρώ για τον Χαβιέρ Φαρινός. Δεν είναι πολλά τόσα λεφτά για έναν παίκτη που σε πέντε χρόνια είχε μόλις 49 εμφανίσεις;

6. Βράτισλαβ Γκρέσκο

Η πιο ευνοημένη της υπόθεσης ήταν η Μπάγερ Λεβερκούζεν που έβαλε στα ταμεία της 4.850.000 ευρώ. Eκατσε δύο χρόνια στην ομάδα και μετά... φορτώθηκε (για λίγο) στην Πάρμα.

7. Χακάν Σουκούρ



Εξι γκολ σε 34 εμφανίσεις δεν είναι αριθμοί που αντιπροσωπεύουν τον Χακάν Σουκούρ. Τον τότε διεθνή Τούρκο επιθετικό, που έκανε... παπάδες με τη Γαλατασαράι.

8. Ρόμπι Κιν



Η Κόβεντρι Σίτι... τσέπωσε 15.000.000 ευρώ το 2000 για έναν από τους πιο ελπιδοφόρους επιθετικούς της Ευρώπης εκείνη την εποχή. Όμως, στον χρόνο που έμεινε δεν έπεισε - κάτι που έκανε με τη Λιντς αρχικά ως δανεικός και μετά ως κανονική μεταγραφή.

9. Βαμπέτα

Πήγε στην Ίντερ για τις... φωτογραφίες. Για το σημερινό... check in που λέμε. Σε έναν χρόνο, έπαιξε ένα επίσημο ματς. Αυτά.

10. Γκονζάλο Σορόντο

Κεντρικός αμυντικός από την Ουρουγουάη που πείθει την Ίντερ να τον φέρει στην Ευρώπη από την Ντεφενσόρ. Ανήκε για πέντε χρόνια στην ομάδα του Μιλάνου, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα δανεικός σε Σταντάρ Λιέγης, Κρίσταλ Πάλας και Τσάρλτον.

11. Αντι φαν ντερ Μέιντε

Το 2003 αφήνει τον Αγιαξ και την Ολλανδία για την Ίντερ. Το γκολ του με την Αρσεναλ είναι το μόνο που θυμούνται οι φίλοι της ομάδας πριν πάει στην Εβερτον.

12. Ζερεμί Μπρεσέ

Είχε γεμάτη παρουσία στην Λιόν, αλλά στην Ίντερ στη μία σεζόν που έμεινε έπαιξε μόλις σε 9 ματς.

13. Φάμπιο Καρίνι

Η Ιταλία δεν του ταίριαξε. Στη Γιουβέντους δεν έπαιξε, ενώ στην Ίντερ με 4 παρουσίες μόνο σημαντικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το πέρασμά του εκεί.

14. Νέλσον Ρίβας

Ο «Τάισον», όπως είναι το ψευδώνυμό του δεν βγήκε από το... ρινγκ της Ίντερ νικητής. Τα 4.500.000 ευρώ που δόθηκαν στην Ρίβερ Πλέιτ ακόμη τα... κλαίνε. Aπό το 2007 έως το 2011 που έμεινε στο Μιλάνο, πέρασε και δανεικός από Λιβόρνο και Ντνίπρο.

15. Ρικάρντο Κουαρέσμα

Το 2008, ο Μουρίνιο... πέταξε 20.000.000 ευρώ για να κάνει δικό του τον Ρικάρντο Κουαρέσμα από την Πόρτο. Ενα γκολ σε 32 ματς και το 2010 πήγε στην Μπεσίκτας. Η καριέρα του είναι ακόμη σε... ελεύθερη πτώση - αν και προσπαθεί να βρει τον παλιό καλό του εαυτό και πάλι με την Πόρτο.

16. Μάρκο Αρναούτοβιτς

Τον πήρε δανεικό η Ίντερ από την Τβέντε, δεν έπεισε ποτέ, δεν αποκτήθηκε ποτέ και σήμερα συνεχίζει την καριέρα του στην Στόουκ.

17. Ντιέγκο Φορλάν

Ερχόμενος το 2011 από την Ατλέτικο Μαδρίτης δεν μπόρεσε το Μιλάνο να του ταιριάξει όσο η ισπανική πρωτεύουσα.

18. Μάουρο Ζάρατε

Τον πήρε δανεικό από τη Λάτσιο με την προοπτική να τον κάνει μόνιμα δικό της. Η Ίντερ του έδωσε την ευκαιρία, εκείνος δεν την άρπαξε και σήμερα είναι στη λίστα του goal.com με τους χειρότερους 20 παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της Ίντερ.

19. Αλβάρο Περέιρα

Τον Αύγουστο του 2012, η Πόρτο πήρε 12.000.000 ευρώ για τον Αλβάρο Περέιρα. Ετσι, φέτος δοκιμάζει την καριέρα του στην Σάο Πάουλο.

20. Ισάκ Μπελφοντίλ

Μία από τις τελευταίες μεταγραφές του αθλητικού διευθυντή της ομάδας Μάρκο Μπράνκα και μάλλον η χειρότερη. Ε, όχι και 6.500.000 ευρώ για έναν παίκτη που έπαιξε μόλις σε 8 ματς για να βάλει ένα γκολ. Πέρασε δανεικός από τη Λιβόρνο και πλέον έχει επιστρέψει στην Πάρμα για να.. θυμηθεί τον παλιό καλό του εαυτό.

 

SERIE A Τελευταία Νέα