Αλμερία – Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

Αλμερία – Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

Γιώργος Καραμάνος
Αλμερία – Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

bet365

Η Ρεάλ πέρασε (4-1) από την Αλμερία και πέταξε για το Μουντιάλ Συλλόγων, απολαμβάνοντας για 1.000η αγωνιστική στην ιστορία της την κορυφή της Primera.

Το νούμερο ζαλίζει. Πρόκειται για μυθικό επίτευγμα. Η Ρεάλ θα κοιμηθεί στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος για 1.000ή φορά (σ.σ.: η Μπαρτσελόνα έχει 643 πρωτιές). Και όταν... ξημερώσει Σάββατο, θα πετάει για το εξωτικό Μαρόκο, όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο της Βασίλισσας του ποδοσφαιρικού κόσμου για το 2014. Εκεί, στο Μουντιάλ Συλλόγων, όπου κάνουν πρεμιέρα την Τρίτη, είχαν πάντως το μυαλό τους άπαντες στο στρατόπεδο των Μερένγκες και λιγότερο στην Αλμερία. Ακόμα και ελαφρώς αποσυντονισμένοι όμως κατάφεραν όμως όχι απλά να περάσουν νικηφόρα από το «Μεντιταρεανέο», αλλά να το κάνουν με το εμφατικό 4-1.

Ας όψεται βέβαια ο Ικερ Κασίγιας, ο οποίος θύμισε γιατί κάποτε τον αποκαλούσαν Σαν Ικερ. Στο 61' απέκρουσε εντυπωσιακά το πέναλτι του Βέρθα (σ.σ.: δεν υπήρξε ανατροπή του Εντγκαρ από τον Μαρσέλο) και κράτησε το υπέρ της ομάδας του 2-1. Γενικότερα και παρά το μεγάλο σκορ, η Ρεάλ δεν ήταν καλή. Δεν έβγαλε αυτοματισμούς και τα αστέρια της φάνηκαν κουρασμένα. Αρκούσαν ωστόσο, κάποιες αναλαμπές τους υψηλού επιπέδου, ώστε να φτιάξουν το βράδυ του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος θα απολαύσει και αυτή την εβδομάδα τη μοναξιά της 1ης θέσης.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους, οι Μαδριλένοι δεν έπνιξαν από το ξεκίνημα την αντίπαλο τους. Ισως να έφταιγε και αυτό το θέμα που έχουν με την Παρασκευή. Προφανώς πρόκειται για ημέρα που δεν τους ταιριάζει αγωνιστικά, καθώς στα προηγούμενα εννέα ματς τους είχαν πανηγυρίσει μόλις μία φορά! Στο 13' το σουτ του Κρόος αφού πήρε ύψος από το κεφάλι του Βέλεθ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ρουμπέν (σ.σ.: το 10ο δοκάρι της Ρεάλ για φέτος). Θα έπρεπε να έρθει το 34' και η μαγική ενέργεια του Ισκο, για να μπει γκολ. Ο σούπερ ταλαντούχος Ισπανός κατέβασε τη μπάλα απλά, έκανε την προσποίηση, άνοιξε το κοντρόλ και πλάσαρε με υπέροχο φάλτσο, για να γίνει ο πρώτος που σκόραρε Παρασκευή έπειτα από 16 χρόνια (σ.σ.: ο Πρέντραγκ Μιγιάτοβις κόντρα στη Μπέτις).

Ελα όμως που η Αλμερία έβγαλε θράσος στο παιχνίδι της και ισοφάρισε στο 40' με βολίδα του Βέρθα από τα 15 μέτρα, του ίδιου που λίγο αργότερα θα έχανε το πέναλτι. Η χαρά των γηπεδούχων όμως θα κρατούσε μόνο για δύο λεπτά. Τότε ο Κρόος (7 ασίστ στη Λίγκα) θα έστελνε συστημένη σέντρα στο κεφάλι του Μπέιλ που πήδηξε μόνος του για το 2-1. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε και ήταν η Αλμερία εκείνη που προσπαθούσε να τρέξει. Αφού όμως ο Κασίγιας (11η απόκρουση πέναλτι του στην Primera) της στέρησε την ισοφάριση, η ήττα θα έπαιρνε διαστάσεις. Μπέιλ (54') και Κριστιάνο (55') έχασαν καλές ευκαιρίες, μα στο 81' ο CR7 χαμογέλασε. Το μαγικό τριγωνάκι BBC συνδυάστηκε ιδανικά. Ο Μπέιλ, στον Μπενζεμά και εκείνος στον Κριστιάνο που το έβαλε σαν σε προπόνηση.

Θα έβαζε ακόμα ένα όμως στο λογαριασμό του. Ο Καρβαχάλ έκανε την ιδανική επέλαση (89') και του γύρισε τη μπάλα για το 25ο φετινό του μόλις στην 15η αγωνιστική. Κάπως έτσι ο Πορτογάλος έφτασε συνολικά τα 61 τέρματα σε 57 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις στο 2014 με Ρεάλ και Εθνική και κυνηγάει τα 69 που είναι το ατομικό ρεκόρ του από 2013. Οσο για την ομάδα του, απολαμβάνει να τον βλέπει να πανηγυρίζει και να την οδηγεί με στόχο την κατάκτηση όλων των τίτλων!

* Ο Κριστιάνο πλέον έχει σκοράρει με τη Ρεάλ όλες τις ημέρες της εβδομάδας, κάτι που έχουν κάνει συνολικά μόλις έξι παίκτες (Ετό, Νεγρέδο, Ρουμπέν Κάστρο, Βέλα οι άλλοι πέντε)!

* Η Ρεάλ έφτασε τις 11 διαδοχικές νίκες εκτός έδρας (7 στη Λίγκα, 1 στο Κύπελλο, 3 στο Champions League) και τις 20 συνολικά, κυνηγώντας το ρεκόρ Guinness που έχει η βραζιλιάνικη Κοριτίμπα (24 νίκες)!

Αλμερία (Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ): Ρουμπέν, Ναβάρο, Τρουχίγιο, Μασέδο, Βέλεθ (82' Κορόνα), Τόμας, Βέρθα, Μέντες, Ντουμπαρμπίερ (59' Ζόνγκο), Σοριάνο (67' Ουέλινγκτον), Χέμεντ

Ρεάλ Μαδρίτης (Καρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Βαράν, Πέπε, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Κρόος, Ιγιαραμέντι, Ισκο, Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (85' Κοεντράο).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα