Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς 1-0 (vids)

Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς 1-0 (vids)

bet365

Αυτό ήταν Superclasico! Ματσάρα στο Μονουμεντάλ, με χαμένο πέναλτι, φάσεις, ξύλο και... Πισκουλίτσι, αφού με δικό του γκολ η Ρίβερ επικράτησε 1-0 της Μπόκα και προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο, η Ρίβερ Πλέιτ περίμενε 10 χρόνια και πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα την Μπόκα. Τότε είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα, φέτος όμως την έριξε στο καναβάτσο και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί όπου θα βρει μπροστά της την Ατλέτικο Νασιονάλ. Αν στηριχθούμε στην παράδοση, τότε είναι και το μεγάλο φαβορί για την κούπα, αφού σε δυο ραντεβού τελικών για το Λιμπερταδόρες κόντρα σε ομάδες από την Κολομβία έχει ισάριθμες κατακτήσεις.

Ξεχάστε τι έγινε πριν μια εβδομάδα στο Μπομπονέρα, ο επαναληπτικός ήταν πραγματικό ντέρμπι, αφού τα είχε όλα. Εκτός από ξύλο, εννέα κίτρινες, μια κόκκινη, είχε φάσεις, χαμένο πέναλτι, ακυρωθέν τέρμα, πολύ πάθος και ένα γκολ, που ήταν και αυτό που έκρινε τη μάχη του Μονουμεντάλ!

Κι όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν πάρει διαφορετική εξέλιξη, αν η Μπόκα ευστοχούσε από την άσπρη βούλα. Μόλις στα 15 δεύτερα, ο Ρόχας ανέτρεψε τον Μέλι, ο Τζιλιότι βρέθηκε απέναντι από τον Μπαροβέρο, αλλά ο γκολκίπερ της Ρίβερ με εξαιρετική επέμβαση κράτησε το μηδέν. Το «Μονουμεντάλ» ξεπέρασε το σοκ, η ατμόσφαιρα θύμιζε... κολαστήριο και οι γηπεδούχοι πήραν το πάνω χέρι.

Η Ρίβερ έστειλε μήνυμα με το σουτ του Πισκουλίτσι στο 9’, αλλά έσωσε ο Οριόν. Δεν συνέβη το ίδιο και στο 16', πρωταγωνιστής πάλι ο Πισκουλίτσι, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 1-0. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, αν και η Μπόκα στη μοναδική φάση που έκανε μετά το γκολ θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει.

Στο 31' ο Τζιλιότι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από κανονική θέση, κάτι που δεν είδε ο βοηθός και λανθασμένα ακυρώθηκε το γκολ. Στη συνέχεια, η Ρίβερ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στα μετόπισθεν και κράτησε το μηδέν. Αντίθετα, η Μπόκα που έχασε στο 41' τον Γκάγκο λόγω τραυματισμού δυσκολευόταν αρκετά στο δημιουργικό κομμάτι. Τρεξίματα, πίεση, καλή κυκλοφορία και πάθος είχαν μόνοι οι «Μιγιονάριος», με τους Ρόχας, Σάντσες, Πισκουλίτσι να κάνουν τεράστιο ματς.

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να ήταν αυτοί που καίγονταν, αλλά η Ρίβερ έχανε τις ευκαιρίες. Ωστόσο, σε τέσσερις περιπτώσεις, Γκουτιέρες, Σάντσες, Μόρι και Πισκουλίτσι δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Ο Αρουαμπαρένα μετέτρεψε σε 4-3-3 το σύστημα περνώντας στο ματς τους Τσάβες, Καστελάνι, αλλά… προκοπή δεν είδε. Ο Μπαροβέρο δεν είχε την παραμικρή πίεση και η Ρίβερ πανηγύρισε μια μεγάλη πρόκριση!

 

Τελευταία Νέα