Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάλαγα 3-1

Γιώργος Καραμάνος
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάλαγα 3-1

bet365

Λίγες ημέρες πριν υποδεχτεί τους Ερυθρόλευκους, η Ατλέτικο καθάρισε «σβηστά» 3-1 τη Μάλαγα και βρέθηκε έστω και προσωρινά στο -1 από την κορυφή τη Primera.

Σύμφωνα με όσα δήλωνε πριν το ματς με τη Μάλαγα, ο Ντιέγο Σιμεόνε δεν θα επέτρεπε στους παίκτες του να ασχοληθούν με την επόμενη αναμέτρηση: εκείνη της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό. Προείχαν οι Ανδαλουσιανοί που ταξίδεψαν στην Μαδρίτη, τρέχοντας ένα απίθανο σερί έξι νικών. Οπότε χρειαζόταν εγρήγορση από την Ατλέτικο, που από αγωνιστικής άποψης φάνηκε αφενός να έχει το μυαλό της στο Champions League αφετέρου κατάφερε να πάρει μία επαγγελματική νίκη με 3-1 και συνεχίσει στο κατόπι της Ρεάλ (σ.σ.: έστω και προσωρινά την πλησίασε στο -1).

Οι Ροχιμπλάνκος που μπήκαν με όλα τα όπλα τους και δεν ξεκούρασαν κανέναν (μόνοι οι Μιράντα, Σικέιρα που ήταν τραυματίες έλειπαν), έπαιξαν σε όλο το 90λεπτο σε πολύ χαμηλό τέμπο. Δεν φόρτσαραν σε κανένα σημείο, αλλά ακόμα και έτσι δεν είχαν πρόβλημα να σκοράρουν τρία γκολ. Βέβαια ας είναι καλά η... αεροπορία, το πιο επικίνδυνο επιθετικό όπλο τους. Στο 12' ο Κόκε εκτέλεσε κόρνερ και ο Τιάγκο στο πρώτο δοκάρι άνοιξε το σκορ με κεφαλιά. Ηταν το τρίτο φετινό τέρμα του και η 13η(!) ασίστ του Κόκε σε όλες τις διοργανώσεις. Η Μάλαγα δεν είχε δεχτεί γκολ από κόρνερ από τον περασμένο Μάιο. Ποιος της το είχε βάλει τότε; Και πάλι η Ατλέτικο!

Η επόμενη καλή φάση θα καθυστερούσε πολύ και έφερνε και το 2-0. Στο 42' Αρντά Τουράν και Μάντζουκιτς έπαιξαν το 1-2, ο Τούρκος σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Γκριεζμάν που πλάσαρε ολομόναχος εξ επαφής. Η Μάλαγα που ήταν ανύπαρκτη, εμφανίστηκε στην επανάληψη στο 64', όταν και μπήκε και πάλι στο παιχνίδι. Ο Καστιγιέχο έκανε τη σέντρα από αριστερά και στο δεύτερο δοκάρι πετάχτηκε με προβολή ο Σάντα Κρους.

Ωστόσο, στο 73' ήρθε η αποβολή του Σάμουελ (σ.σ.: η έκτη φετινή για τη Μάλαγα) να σβήσει τις ελπίδες των φιλοξενούμενων που κλείστηκαν και πάλι στα καρέ τους. Αφού αστόχησαν οι Ραούλ Χιμένες και Γκριεζμάν και ο πρώτος δεν πρόλαβε ξανά για λίγο να σκοράρει, ήρθε το 3-1 στο 84'. Επειτα από φάση διαρκείας, την οποία έχασε ο Καμενί, ο Τιάγκο έκανε το γέμισμα και ο Γκοντίν με κεφαλιά καθάρισε για την ομάδα του. Στο 88' έμεινε και η Ατλέτικο με 10 παίκτες (αποβολή Γκάμπι), αλλά δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε.

* Στο 57' αποχώρησε τραυματίας ο Μάριο Μάντζουκιτς!

* Η Ατλέτικο έχει 13 γκολ με κεφαλιές στις 12 αγωνιστικές. ΠΡΟΣΟΧΗ!


Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Μογιά, Χοσέ Χιμένεθ, Γκοδίν, Χουανφράν, Ανσάλδι, Τιάγκο, Γκάμπι, Κόκε, Αρντά Τουράν (86' Ραούλ Γκαρθία), Γκριεζμάν (82' Σαούλ), Μάντζουκιτς (57' Ραούλ Χιμένεθ)

Μάλαγα (Χάβι Γκράθια): Καμενί, Ουέλινγκτον, Σέρχιο Σάντσεθ, Μιγκέλ Τόρες (62' Ορτα), Αντούνες, Νταρντέρ (74' Ρέθιο), Καμάτσο, Χουάνμι (86' Λουίς Αλμπέρτο), Καστιγιέχο, Σάμουελ, Σάντα Κρους.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα