Γκαρσία: «Αρχίζουν οι τελικοί»

Γκαρσία: «Αρχίζουν οι τελικοί»

Γκαρσία: «Αρχίζουν οι τελικοί»

bet365

Σε μια περίοδο συνεχόμενων τελικών, με την αρχή να γίνεται στο Μπέργκαμο κόντρα στην Αταλάντα, μπαίνει η Ρόμα κατά τον Ρούντι Γκαρσία.

Το Campionato ξαναρχίζει και το απόγευμα του Σαββάτου οι Τζαλορόσι δοκιμάζονται στο «Ατλέτι Ατζούρι Ντ' Ιτάλια», το οποίο πάντα κρύβει παγίδες. Αυτό, φυσικά, το ξέρει καλά και ο Γκαρσία, ο οποίος πάντως άρχισε την συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής από τον Λεάντρο Καστάν και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Στις αρχές Δεκεμβρίου, μετά την επέμβαση, θα είναι ξανά μαζί μας. Τώρα πρέπει να τον αφήσουμε ήσυχο. Είναι ένας σπουδαίος πρωταθλητής και πολεμιστής. Θα επιστρέψει 200%», είπε ο προπονητής της Ρόμα, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στους τραυματισμούς που υπάρχουν στην ομάδα του, λέγοντας: «Επέστρεψαν οι Αστόρι, Φλορέντσι και Μποριέλο, περιμένουμε τον Μαϊκόν που είναι κοντά στην επιστροφή ενώ ο Γιάνγκα-Εμπίβα ήρθε τραυματίας από την εθνική. Οι άλλοι Αφρικανοί, όμως, είναι καλά αφού είχαν τον χρόνο για να αποθεραπευθούν και να παίξουν στο Μπέργκαμο. Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας».

Σε ό,τι αφορά το ποιος εκ των Ντε Σάνκτις ή Σκορούπσκι θα είναι το Σάββατο κάτω από τα δοκάρια, ο Γάλλος τεχνικός έδωσε το χρίσμα στον πρώτο, για τον οποίο ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει και για την επόμενη σεζόν. «Αύριο θα παίξει ο Ντε Σάνκτις αφού είναι καλά και βελτιώνεται συνεχώς. Είχε 15 μέρες στη διάθεση του για να δουλέψει και είναι πολύ σημαντικός για εμάς και όχι μόνο για φέτος», ήταν τα λόγια του Γκαρσία, ο οποίος στη συνέχεια σχολίασε και την δήλωση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πριν λίγες μέρες, σύμφωνα με τον οποίο η σεζόν της Ρόμα θα είναι αποτυχημένη αν δεν κατακτήσει το scudetto.

«Δεν χρειαζόμαστε τα λόγια κανενός εκτός ομάδας για να πεινάμε για επιτυχίες. Είμαστε φιλόδοξοι και θέλουμε να νικήσουμε όλους τους αγώνες».

Από εκεί και πέρα, σε ερώτηση για τα προβλήματα που παρουσιάζει φέτος στην άμυνα η ομάδα, ο Γκαρσία εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους παίκτες του, κάνοντας παράλληλα -όπως αναμενόταν- και τα παράπονα του για την διαιτησία.

«Προβλήματα στην άμυνα; Είμαστε η δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος και έχουμε δεχθεί δύο γκολ από ανύπαρκτα πέναλτι και ένα από οφσάιντ».

Στη συνέχεια, οι δημοσιογράφοι ήθελαν να μάθουν αν υπάρχει αλήθεια στις φήμες για ανταλλαγή των Πιάνιτς-Ραμπιό με την Παρί Σεν Ζερμέν, με τον προπονητή των Τζαλορόσι να λέει ότι «δεν χάνω τον χρόνο μου μιλώντας για πιθανές ανταλλαγές. Είμαι ικανοποιημένος από το ρόστερ που έχω στη διάθεση μου. Με τον Σαμπατίνι θα δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα να διορθώσουμε κάτι τον Ιανουάριο. Εχουμε χρόνο για να κάνουμε αυτή την συζήτηση».

Ακολούθως, αν και έχει πει πέντε φορές ως τώρα ότι είναι σίγουρος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τόνισε ότι «ο στόχος μας είναι να προκριθούμε στα νοκ άουτ του Champions League, η φιλοδοξία είναι να κατακτήσουμε τον τίτλο. Από τώρα μέχρι τα Χριστούγεννα θα παίξουμε επτά τελικούς», για να καταλήξει αναφερόμενος στο Κόπα Αφρικα του Ιανουαρίου, που σημαίνει ότι οι Ζερβίνιο και Κεϊτά θα λείψουν για ένα μήνα.

«Είμαι ικανοποιημένος για τον Ζερβίνιο και τον Κεϊτά, είναι φυσιολογικό οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί, όπως ο Κόντε, να θέλουν για περισσότερο καιρό τους παίκτες αλλά είναι φυσιολογικό και οι προπονητές των ομάδων να θέλουν να δουλέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο μαζί τους στις διακοπές. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι απλά να σεβόμαστε τους κανονισμούς».

 

SERIE A Τελευταία Νέα