Nτούνγκα: «Έχω μεγάλο σεβασμό για την Eθνική Ελλάδας»

Nτούνγκα: «Έχω μεγάλο σεβασμό για την Eθνική Ελλάδας»

bet365

Ο Κάρλος Ντούνγκα στο περιθώριο του φιλικού της Βραζιλίας με την Τουρκία μίλησε στο gazzetta.gr για την Εθνική Ελλάδας, τους Έλληνες οπαδούς ενώ θυμήθηκε τον Παναθηναϊκό.

Παλεύοντας με τα δευτερόλεπτα και ελπίζοντας σε ένα θαύμα το gazzetta.gr παραμονές της αναμέτρησης της Βραζιλίας με την Τουρκία βρέθηκε στο στρατηγείο της “σελεσάο”.

Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο οποίο κατέλυσε η παρέα του Νεϊμάρ έμοιαζε με απόρθητο φρούριο.

Ακόμη και ειδικά εκπαιδευμένοι στελέχη σε θέματα ασφαλείας ταξίδεψαν από τις ΗΠΑ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να γίνουν η σκιά των Βραζιλιάνων διεθνών και του τεχνικού επιτελείου.

Οι πιθανότητες να απαντήσει ο Κάρλος Ντούνγκα σε sms Έλληνα δημοσιογράφου λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση ήταν ελάχιστες. Αν μιλούσαμε για στοίχημα η απόδοση θα ήταν πάνω από 10.00.

Το γραφείο Τύπου της “σελεσάο” απέκλειε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, ενώ οι ογκώδεις σεκιούριτι δεν επέτρεπαν ούτε βήμα στον προθάλαμο του ξενοδοχείου.

Ο ακριβοθώρητος Ντούνγκα ωστόσο έκανε την έκπληξη απαντώντας άμεσα. ¨Τώρα τρώμε με την ομάδα. Θα κατέβω σε λίγο στο λόμπι”.

Αφού διάβασα το γραπτό μήνυμα τουλάχιστον 20 φορές για να βεβαιωθώ πως δεν έχω παραισθήσεις αλλά και να πείσω τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου, μετρούσα αντίστροφά για την συνάντηση με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή και αρχηγό της σελεσάο.

Η εμφάνιση του εμβληματικού Ταφαρέλ αλλά και του γενικού συντονιστή της εθνικής Βραζιλίας, Ζιλμάρ αποτέλεσε προπομπό της επικείμενης άφιξης του Ντούνγκα.

Πράγματι μετά από λίγα λεπτά ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής.

Δίχως τουπέ και έπαρση αρχικά προσφέρθηκε ακόμη και να μας δώσει εισιτήρια για τον αγώνα.

“Από την Ελλάδα είσαι; Ξέρω έχετε μεγάλη τρέλα και εκεί με το ποδόσφαιρο. Ο κόσμος λατρεύει το ποδόσφαιρο όπως και στη Βραζιλία. Είναι σπουδαίο αυτό για έναν προπονητή”.

Ο Κάρλος Ντούνγκα αγωνίστηκε για οχτώ χρόνια σε Ιταλία και Γερμανία φορώντας τις φανέλες των Πίζα, Φιορεντίνα, Πεσκάρα και Στουτγκάρδη.

“Από την Ελλάδα ως ποδοσφαιριστής θυμάμαι την ομάδα που φορούσε πράσινα, τον Παναθηναϊκό. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο του θύμιζε 'Μαρακανά'.

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό μετά από τόσα χρόνια. Ποτέ δεν είχα ωστόσο πρόταση από την χώρα σου”.

Ο Ντούνγκα αφού χαρακτήρισε ως καλύτερο συμπαίκτη του, τον Ρομάριο έκλεισε τη σύντομη συνομιλία μας κάνοντας αναφορά και στην Εθνική Ελλάδας.

“Έχω μεγάλο σεβασμό για την Ελλάδα, είναι μία ομάδα υψηλού επιπέδου και κάτι που φάνηκε και από την παρουσία της στο πρόσφατο Μουντιάλ. Εδώ και δέκα χρόνια παίρνει μέρος σε όλες τις διοργανώσεις και αυτό είναι σημαντικό”.

 

Τελευταία Νέα