Γιατί έχασε την αξιοπιστία του στη Σκωτία ο Χιου Ντάλας

Γιατί έχασε την αξιοπιστία του στη Σκωτία ο Χιου Ντάλας

bet365

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με δημοσιογράφους από την Σκωτία καταγράφοντας την άποψη τους για τον Χιου Ντάλας. Γιατί ο αρχιδιαιτητής της ελληνικής Super League απαξιώθηκε για ένα κακόγουστο αστείο εις βάρος του Πάπα.

Δύο Σκωτσέζοι ρεπόρτερ, οι οποίοι ζήτησαν ευγενικά να μην αναφερθούν τα ονόματα τους επειδή “υπάρχoύν πολλοί τρελοί εδώ και ενδέχεται να παρερμηνευτούν τα λεγόμενα μας” μίλησαν στο gazzetta.gr για το πως αντιμετωπίζεται ο αρχιδιαιτητής της ελληνικής Super League στην πατρίδα του.

Ο 57χρονος παλαίμαχος ρέφερι διηύθυνε το πρώτο ματς της καριέρας του το 1982. Άσημος διαιτητής ορίστηκε στην αναμέτρηση της Μάδεργουελ Μπρίτζγουορκς με την Βικτόρια AFC.

Ο Χιου Ντάλας αποτελούσε ένα σεβαστό πρόσωπο στη Σκωτία καταφέρνοντας για 20 χρόνια να βρίσκεται στην κορυφή.

Το κύρος του ωστόσο δέχθηκε ισχυρό πλήγμα, καθώς στο ματς ανάμεσα στην Ισπανία και την Τσεχία στο πλαίσιο των Προκριματικών του Μουντιάλ 1998 παραδέχθηκε πως καταλόγισε πέναλτι υπέρ της "φούρια ρόχα" το οποίο δεν υπήρχε.

Η κυνική ομολογία του εξόργισε ακόμη περισσότερο τους Τσέχους που απέτυχαν να προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας.

Πήρε μέρος σε δύο Μουντιάλ ενώ ήταν τέταρτος διαιτητής στον τελικό του Μουντιάλ 2002.

Πάντα όμως στις τάξεις των οπαδών της Σέλτικ υπήρχε η αίσθηση ότι όλοι οι διαιτητές ευνοούν την Ρέιντζερς.

Θεωρούσαν πως η Ρέιντζερς ανέκαθεν ήταν η ομάδα του κατεστημένου στη Σκωτία, κάτι που ακόμη πιστεύουν πολλοί. Αντίθετα η Σέλτικ ήταν εκτός πραγμάτων.

Έτσι καλλιεργήθηκε η νοοτροπία, πως οι διαιτητές, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία κτλ. ήταν Προτεστάντες που βοηθούσαν την Ρέιντζερς προκειμένου να 'πληγώνει' την Καθολική... Σέλτικ.

“Ακούγεται τρελό αλλά αυτή ήταν η νοοτροπία των οπαδών στη Σκωτία” αναφέρουν οι συμπατριώτες του Ντάλας στο gazzetta.gr.

Έτσι όταν σημειώθηκε ένα τεράστιο διαιτητικό σκάνδαλο τον Νοέμβριο του 2010 από μία λάθος υπόδειξη πέναλτι εις βάρος της Σκωτίας, ο Χιου Ντάλας πλήρωσε το μάρμαρο. Ήταν τότε ο αρχιδιαιτητής της πρωταθλήματος και έχασε μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του.

Επίσης εκτέθηκε όταν αποκαλύφθηκε πως έστειλε email κάνοντας μία πλάκα για τον Πάπα. Όπως ανέφερε ο Τύπος της Σκωτίας υπήρχε η εικόνα ενός παιδιού το οποίο κρατούσε από το χέρι ένα ενήλικο και προσπαθούσε να περάσει το δρόμο. Εκεί υπήρχε η επιγραφή “Προσοχή”, ενώ χωρίς να είναι απολύτως ευδιάκριτο συνέχισε λέγοντας: “Έρχεται ο Πάπας”.

Μπορεί να μην ήταν κάτι σημαντικό όμως η σκωτσέζικη κοινωνία παίρνει πολύ σοβαρά τέτοια πράγματα.

Έτσι ο Χιου Ντάλας απομακρύνθηκε από την ομοσπονδία της χώρας. “Όταν είσαι διαιτητής και ο κόσμος πιστεύει πως δεν είναι έντιμος ή ουδέτερος τότε δεν μπορούν να σε πάρουν στα σοβαρά. Αυτό συνέβη και με τον Ντάλας” υποστηρίζουν στη Σκωτία.

Παραδόξως καριέρα διαιτητή ακολουθεί και ο γιος του Άντριου...

 

Τελευταία Νέα