Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-0 (vid)

Gazzetta team
Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-0 (vid)

bet365

Λίγο πριν την Γιουβέντους, ο κακός Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αστέρα (0-0). Ανύπαρκτη αποβολή Μάσα, λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ και πολλά παράπονα από τους γηπεδούχους για Σπάθα.

Ο Ολυμπιακός... κόλλησε στην Τρίπολη με τον Αστέρα με το τελικό 0-0 να μην αποτελεί σίγουρα ένα καλό αποτέλεσμα για τους Πειραιώτες. Μετά από μία ιδιαίτερα κακή εμφάνιση οι πρωταθλητές Ελλάδας έμειναν στην στείρα ισοπαλία και παρά το γεγονός πως οι Αρκάδες έπαιζαν με 10 παίκτες από το 42' μετά την λανθασμένη αποβολή του Μάσα. Αρκετά τα λάθη από τον Σπάθα και τους βοηθούς του και στην κόκκινη του παίκτη των Αρκάδων και σε αρκετές άλλες φάσεις με τους Αρκάδες να έχουν πολλά παράπονα. Οι ερυθρόλευκοι μετά και από αυτό το σκορ κινδυνεύουν να μείνουν ακόμα πιο πίσω στην βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ.

Οι επιλογές του Βεργέτη

Ο Αστέρας είχε τον Κοσίτσκι κάτω από τα γκολπόστ. Δεξί μπακ ο Λούι και αριστερό ο Παντελιάδης. Στο κέντρο της άμυνας οι Σανκαρέ και Ζησόπουλος. Στην μεσαία γραμμή ήταν οι Ουσέρο και Μουνάφο. Δεξί χαφ ο Μάσα, αριστερό ο Γιαννιώτας και επιτελικός χαφ ο Ρόλε πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Πάρα.

Με Αυλωνίτη, Φορτούνη και Ντοσεβί βασικούς ο Μίτσελ

Ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε όπως ήταν αναμενόμενο και σας είχαμε αναφέρει από χθες να επιβραβεύσει τους Αυλωνίτη και Φορτούνη χρίζοντάς τους βασικούς. Βασικός για 2ο σερί ματς ήταν και ο Ντοσεβί που είχε μπει στο βασικό σχήμα για το ματς με τον Πανιώνιο στο Κύπελλο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερά ο Μαζουάκου, δεξί στόπερ ο Αυλωνίτης, αριστερό ο Αμπιντάλ, στον άξονα οι Μανιάτης και Μιλιβόγιεβιτς και πίσω από τον Μήτρογλου η τριάδα των Κασάμι, Φορτούνη και Ντοσεβί.

Ημίχρονο δίχως φάσεις, κακή μπάλα και... γκρίνια

Το πρώτο μέρος δεν είχε να αναδείξει κάτι σημαντικό. Κακό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, αρκετές διακοπές με σφυρίγματα, νεύρα, ένταση και πολλά παράπονα κυρίως από την πλευρά του Αστέρα Τρίπολης για μη υποδείξεις φάουλ καθώς και για οφσάιντ. Επίσης με μεγάλη γκρίνια από την κερκίδα για τον ρέφερι του αγώνα ο οποίος χειροκροτήθηκε ειρωνικά. Ο Ολυμπιακός έχοντας τον Κασάμι καλά μπλοκαρισμένο από τους Αρκάδες προσπαθούσε να δημιουργήσει κυρίως με τους Φορτούνη και Ντοσεβί. Από την άλλη ο Αστέρας έκανε αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις του. Για τον Ολυμπιακό οι δύο καλές φάσεις ήταν στο 40' και το 41'. Στο 40ό λεπτό ένα καλό φάουλ του Μήτρογλου (το οποίο μπλόκαρε ο κίπερ των Αρκάδων) και στο 41' πάλι με τον ίδιο παίκτη ένα σουτ του που έπιασε ο Κοσίτσκι.

Αποβολή Μάσα και πλεονέκτημα για Ολυμπιακό

Στο 42ο λεπτό ο Αστέρας έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές. Ο Μάσα αποβλήθηκε από τον Σπάθα για θέατρο, σε μία φάση που φαίνεται να χάνει την ισορροπία του και ότι να κοιτάζει να εκβιάσει φάουλ. Εν μέσω πολλών διαμαρτυριών από τον Αστέρα Τρίπολης και ενώ ακολούθησε ένταση και στον αγωνιστικό χώρο και στην φυσούνα μεταξύ των παικτών. Με αυτόν τον τρόπο έληξε το Α' μέρος.

Χαμένες ευκαιρίες για Ολυμπιακό και 0-0

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός προσπάθησε να... τρυπήσει τον πολύ καλά στημένο Αστέρα. Έβγαλε κάποιες φάσεις όμως δεν αρκούσαν για να σκοράρει. Στο 54' έγινε μία μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Κοσίτσκι να διώχνει πριν τον Μήτρογλου, τον φορ του Ολυμπιακού από τα 40 μέτρα να κάνει το σουτ, που όμως κατέληξε μόλις άουτ.

Στο 56' μετά από ένα πολύ καλό γύρισμα από τον Ομάρ οι Ντοσεβί και Κασάμι δεν μπόρεσαν να κάνουν την προβολή χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Στο 73' ο Φουστέρ έκανε ένα καλό πλασέ που έφυγε λίγο άουτ. Ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να πρεσάρει αλλά δίχως αποτέλεσμα. Ο Αστέρας που είχε κοιτάξει από το Α' μέρος να διασφαλίσει την άμυνά του έβγαλε φάση με σουτ του Μπαντιμπαγκά στο 77'.

Στο 80' ο Φουστέρ από πολύ κοντά έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα έξω. Ο χρόνος κυλούσε αλλά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερνε να βρει τους χώρους και τους κατάλληλους διαδρόμους για να σκοράρει. Στο 92' ο Μήτρογλου απέφυγε τον Σανκαρέ και σούταρε λίγο έξω. Έτσι το ματς έληξε 0-0 με τον Αστέρα να κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια για το μηδέν.

MAN OF THE MATCH: Ο Κοσίτσκι. Ο γκολκίπερ του Αστέρα έχει κάνει έναν εξαιρετικό αγώνα με αρκετές και σημαντικές αποκρούσεις. Αποτέλεσε έναν καταλυτικό παράγοντα για να κρατήσουν οι Αρκάδες το μηδέν στην άμυνά τους.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Πολύ δύσκολα να βρει κανείς διακριθέντα σε μία αναμέτρηση που παίχθηκε αρκετά κακό ποδόσφαιρο. Εάν μπορεί να μπουν κάποιοι παίκτες είναι οι αμυντικοί των Αρκάδων. Καλή εικόνα αντίστοιχα και από τους ερυθρόλευκους μπακ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Εδώ μπαίνουν οι μεσοεπιθετικοί του Αστέρα που δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την άμυνα του Ολυμπιακού. Στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι και ο Κασάμι με τους Ντοσεβί και Ντουρμάζ που δεν κατάφεραν να βοηθήσουν δημιουργικά και επιθετικά τον Ολυμπιακό. Και από τον Φορτούνη περίμεναν πιο πολλά οι ερυθρόλευκοι.

Η ΓΚΑΦΑ: Δεν υπάρχει φάση που να μπορεί να χαρακτηριστεί ως γκάφα. Ενδεχομένως εδώ θα μπορούσαν να μπουν οι μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Μήτρογλου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολλά παράπονα από τους Αρκάδες για την διαιτησία του Σπάθα και τις αποφάσεις των βοηθών του. Πέντε επιθέσεις του Αστέρα κόπηκαν για οφσάιντ χωρίς να είναι, ενώ σε μία εξ' αυτών ο Μάσα πήρε την πρώτη του κίτρινη για διαμαρτυρία. Στην δεύτερη κάρτα, που έφερε την αποβολή του, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος χωρίς να ζητήσει φάουλ, αλλά ο Σπάθας του έδειξε κόκκινη. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ εκνευρισμένοι και παραπονέθηκαν και για αρκετά φάουλ. Λάθη υπήρξαν και στον τομέα των φάουλ και στον πειθαρχικό έλεγχο. Σε πολύ κακή μέρα τόσο ο διαιτητής, όσο και οι επόπτες. Εκτός των άλλων στο τέλος υπάρχει και ένα χτύπημα του Μιλιβόγιεβιτς στον Μπαράλες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ένα κακό συνολικά παιχνίδι από πλευράς φάσεων, θεάματος και ουσίας οδήγησε στο τελικό 0-0. Ο πολύ καλά κλεισμένος και στημένος Αστέρας Τρίπολης είχε εξαρχής προσανατολισμό να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του και το πέτυχε. Από την άλλη ο Ολυμπιακός -που δεν είχε στην διάθεσή του πάντως σημαντικούς του παίκτες όπως ο Τσόρι- βρέθηκε αρκετές φορές... εγκλωβισμένος και μην μπορώντας να δημιουργήσει και να αναπτυχθεί όπως θα ήθελε και θα μπορούσε. Οι ερυθρόλευκοι μετά την αποβολή του Μάσα και το γεγονός πως οι Αρκάδες έπαιζαν με 10 παίκτες έκαναν φάσεις για γκολ δίχως όμως να καταφέρουν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Οι Αρκάδες με τον τρόπο που αγωνίζονταν στο γήπεδο στην επανάληψη έκαναν σχεδόν αδύνατο το να επιτευχθεί ένα γκολ. Οι ερυθρόλευκοι γενικά ήταν ιδιαίτερα κακοί χάνοντας δύο βαθμούς στην Τρίπολη και δείχνοντας για ακόμα μία φορά πως αντιμετωπίζουν προβλήματα στα εκτός έδρας τους ματς. Από μεριάς του Αστέρα όπως αναφέραμε και πιο πάνω υπάρχουν πολλά παράπονα για την διαιτησία του Σπάθα που ήταν σήμερα με αρκετά λάθη.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στ. Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Ουσέρο, Μουνάφο, Γιαννιώτας (46’ Τσοκάνης), Πάρα (80’ Μπαράλες), Ρόλε (74’ Μπαντιμπανγκά) και Μάσα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης (58’ Ντουρμάζ), Φορτούνης (66’ Φουστέρ), Ντοσεβί, Κασάμι (74’ Διαμαντάκος) και Μήτρογλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα