Αναστασίου: «Ο Μπεργκ μας δίνει ώθηση»

Gazzetta team
Αναστασίου: «Ο Μπεργκ μας δίνει ώθηση»

bet365

Για το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Μάρκους Μπεργκ για την ομάδα, αλλά και τον κόσμο, μίλησε ο Γιάννης Αναστασίου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου...
«Βλέποντας τα χθεσινά παραδείγματα ήταν σημαντικό να νικήσουμε και να πάρουμε την πρόκριση. Παρουσιάσαμε μια εντελώς διαφορετική ενδεκάδα. Δειξαμε σοβαρότητα, σταθερότητα κατά την διάρκεια του ματς. Η συνολική εικόνα είναι αυτό που θέλουμε. Μπορούμε και ακόμη καλύτερα. Ήταν μια ομαδική παρουσία σοβαρή. Κερδίσαμε αρκετά πράγματα, όσον αφορά τους παίκτες και κάνουν πιο δύσκολη την επιλογή για εμένα σε κάποιες θέσεις. Έχουμε βάθος και περιμένουμε τα επόμενα παιχνίδια. Να είμαστε αυτοί που πρέπει για να έχουμε καλύτερα αποτέλεσματα για το πρωτάθληματα»

Για την πρόοδο του Δώνη: «Είχα πει πως είναι σημαντικό, από την στιγμή που τα οικονομικά δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση, να βγάλουμε παίκτες. Ο Χρήστος είναι παράδειγμα δίνει το καλύτερο, είναι πειθαρχημένος και έξυπνος. Με σταδιακή δουλειά και αρπάζοντας οι νεαροί τις ευκαιρίες, αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα. Εκεί είναι η δουλειά που κάνουν οι αφανείς ήρωες, οι προπονητές των ακαδημιών μας. Είναι σημαντικό που είμαστε ένα και υπάρχει κοινός τρόπος σκέψης και θέλω να συνεχιστεί για πολλά χρόνια αυτό το πράγμα».
Για το πως... άνοιξε η άμυνα του Παναιτωλικού: «Γενικά βοήθησε ο Παναιτωλικός με το παιχνίδι. Είναι ομάδα με ποιότητα. Εμάς μας βοήθησε το γρήγορο γκολ. Ο αντίπαλος ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο και εκεί δημιουργήθηκαν οι προυποθέσεις. Ήταν ένα όμορφο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο.
Ένα γρήγορο γκολ πάντα λύνει τον γόρδιο δεσμό. Υστερούμε στην τελική προσπάθεια. Η τελική επιλογή, είτε από άγχος είτε από βιασύνη, δεν γίνεται σωστά. Μας λείπει το καθαρό μυαλό. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και αυτό σιγά σιγά, παιχνίδι με το παιχνίδι, και με θετικά αποτελέσματα βελτιώνεται και η ψυχολογία»
Για Μπεργκ, Μπούι, Μπαϊράμι: «Καταρχήν για τον Μάρκους είναι παίκτης σημαντικός και δίνει άλλη ώθηση στην ομάδα και τον κόσμο. Ξέρει πως είναι σημαντικός, αυτό που είναι σημαντικό είναι πως δουλεύει ακόμη, να γίνεται καλύτερος. Αυτός και ο Μέντες είναι φωτεινά παραδείγματα. Το σημαντικό είναι πως ο Μάρκους είναι fit, οπότε από φυσική κατάσταση μπορεί να παίξει άνετα για 60-70 λεπτά. Πρέπει να τον κρατήσουμε fit γιατί είναι δύσκολο τώρα στα σερί ματς. Ανάλογα το παιχνίδι και το τι θέλουμε να ζητήσουμε μέσα στο παιχνίδι.
Ο Μπούι δείχνει πως έχει αρετές. Ήξερα τι μπορεί να κάνει. Χρειάζεται χρόνο, να μάθει. Του είπα να έχει υπομονή. Στο χέρι του είναι. Δουλεύει και όπως τα άλλα παιδιά παίρνει ευκαιρίες και ανταποκρίνεται.
Ο Εμίρ έχει ταλαιπωρηθεί πολύ. Χρειάζεται τον χρόνο και σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματα του. Δείχνοντας τόσο καλό πρόσωπο κάνουν δύσκολες τις επιλογές μου. Σήμερα ήταν μια απόδειξη πως έχουμε βάθος και παίκτες με ποιότητα.
Πέρυσι ήμασταν καινούρια ομάδα που χτιζόμαστε από την αρχή. Φέτος αδικήσαμε τους ευατούς μας αλλά χρειαζόταν χρόνος να κάνουμε το ριστάρτ. Είναι σημαντικό που επανέρχεται ο Μάρκους. Όταν δείχνουμε πως είμαστε συγκεντρωμένοι, είχαμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Σήμερα το στοίχημα ήταν να είμαστε δημιουργικοί και ήμασταν. Περιμένω να είμαστε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι.
Για την τιμωρία του: «Δεν θα ήθελα να πω κάτι. Από μικρό παιδί έμαθα να σέβομαι τους νόμους. Βρισκόμενος στο εξωτερικό όλοι μιλούσαν για το ήθος μου. Εδώ στην Ελλάδα ίσως δεν μετράει αυτό. Είναι άσχημο να στερώ την ομάδα μου από εμένα. Έτσι είμαστε, όμως, σε αυτή την χώρα. Τι να κάνουμε»;
Αν έβαζε άλλους παίκτες στο Καραϊσκάκη για να έχει περισσότερη δημιουργία:«Πιστεύτε πως αν έβαζα άλλους παίκτες θα παίρναμε αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη; Εκ των υστέρων είναι εύκολο να λέμε. Μετά το περυσινό 3-0 θα ήταν ο Ολυμπιακός διαφορετικός. Μέχρι και σήμερα να παίζαμε δεν θα βάζανε γκολ στο ντέρμπι της Κυριακής. Δεν μας απείλησαν ούτε μία στιγμή. Έχουμε παίξει τρία ματς και δεν θυμάμαι παραπάνω από δύο ευκαιρίες να έχουν κάνει. Σίγουρα το εύκολο είναι να πεις πως ρισκάρεις. Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που πρέπει να τις λάβω σοβαρά υπ' όψιν. Θα έλεγα πως σίγουρα μετά το ματς μπορούμε να πούμε πολλά. Μια λάθος διαιτητική απόφαση, το φάουλ μας στέρησε κάτι θετικό εκεί
Τα παιδιά βίωσαν και βιώνουν πολλές αδικίες και θα συνεχίσουν να βιώνουν. Το θέμα είναι να είμαστε πιστοί στο πλάνο. Να μπαίνουμε στο γήπεδο και να το ευχαριστηθούμε. Και έτσι θα το χαρεί και ο κόσμος».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα