Η καλλιτεχνική πλευρά του ΠΑΟΚ! (pics)

Η καλλιτεχνική πλευρά του ΠΑΟΚ! (pics)

Θάνος Σαρρής
Η καλλιτεχνική πλευρά του ΠΑΟΚ! (pics)

bet365

Ο ΠΑΟΚ κινείται σε πρότυπα εξωτερικού στο matchday magazine και το gazzetta.gr γράφει για το εκπληκτικό περιοδικό του «δικέφαλου»!

Το εξώφυλλο του περιοδικού του ΠΑΟΚ για το ματς με τη Φιορεντίνα είναι αρκετό για να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να το διαφοροποιήσει από τα υπόλοιπα. Ο Ράσβαν Ρατς, αποτυπωμένος με μοναδικό τρόπο. Πραγματικό έργο τέχνης, εντελώς ξεχωριστό από τα τετριμμένα. Και περνώντας στο περιεχόμενο, αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος ότι θυμίζει περισσότερο αγγλικό ποδοσφαιρικό περιοδικό, παρά παραδοσιακό match programme!

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν από πέρσι την προσπάθεια να βγάλουν ένα ολοκληρωμένο περιοδικό με θέματα της ομάδας πριν από τα σημαντικά ματς και φέτος το πάνε ένα βήμα παραπάνω. Όπως τονίζουν άλλωστε και οι ίδιοι, «δεν θέλουμε να μένουμε στάσιμοι. Κάναμε πέρσι την αρχή και φέτος θέλουμε να το πάμε ένα βήμα παραπάνω, στα πρότυπα των ομάδων του εξωτερικού, όπου το περιοδικό των αγώνων αποτελεί θεσμό».

Το εξώφυλλο του φετινού «παρθενικού» τεύχους, που θα κάνει πρεμιέρα στο ματς με τη Φιορεντίνα, δημιούργησε ο HelloVon, εκ των κορυφαίων illustrator στον κόσμο, ο οποίος κάνει τα πάντα με το χέρι! Από πέρσι, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ είχε ξεκινήσει τη συνεργασία με κορυφαίους γραφίστες εκτός Ελλάδας και με τον HelloVon παίζει... σε top επίπεδο!

Όπως μπορείτε να δείτε από τα σχέδιά του που ακολουθούν στη gallery, είναι μοναδικός. Συνδυάζει την παραδοσιακή με την ψηφιακή τέχνη αρμονικά και μερικοί... ενδεικτικοί πελάτες του είναι η Nike, το Canal+, η Nokia, το Time, οι New York Times και άλλοι. Εκθέσεις του έχουν φιλοξενηθεί σε πολλά μέρη του κόσμου. Πρώτα είναι καλλιτέχνης και μετά γραφίστας.

Το σχεδιασμό του περιοδικού ανέλαβε ο Δημήτρης Παπάζογλου, εκ των ιδρυτών της Designers United, με πολλά διεθνή βραβεία και δουλειές, -όπως η αναμόρφωση του περιοδικού «Ε»- που έχουν αφήσει εποχή. Με την καθοδήγησή του, το περιοδικό άλλαξε καλλιτεχνικό προσανατολισμό, έγινε περισσότερο μίνιμαλ και «έδεσε» με τη συνολική φιλοσοφία του. Παράλληλα, έγινε καλύτερο το χαρτί, οι σελίδες φτάνουν τις 76 και η θεματολογία κάνει τη διαφορά.

Πέραν των πιο κλασικών θεμάτων, υπάρχουν αφιερώματα που ξεχωρίζουν, είτε σε σχέση με το ματς με τη Φιορεντίνα (Οι Ιταλοί που πέρασαν από τον ΠΑΟΚ, η πορεία του ΠΑΟΚ κόντρα στις ιταλικές ομάδες, συνέντευξη του Μοντέλα), είτε γενικού... παοκτσίδικου ενδιαφέροντος, όπως η παρουσίαση των τμημάτων υποδομής και η συνέντευξη του Ράζβαν Ρατς, που είναι και το κεντρικό πρόσωπο. Επίσης, χαρακτηριστική είναι η χρήση των infographics, όπως γίνεται στις σύγχρονες μεγάλες εκδόσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα έντυπο που χαίρεσαι να το διαβάζεις, ό,τι ομάδα και να είσαι.

Το περιοδικό του ΠΑΟΚ θα βγαίνει πριν από σημαντικά ματς της ομάδας και στόχος των συντελεστών του είναι κάθε τεύχος να είναι καλύτερο από το προηγούμενο, εμπλουτίζοντας τις συλλογές των οπαδών της ομάδας και όχι μόνο! Το συλλεκτικό PAOK FC Official Matchday Magazine για το παιχνίδι με τη Φιορεντίνα θα είναι διαθέσιμο στο Official Store του συλλόγου, καθώς και στις εισόδους των θυρών πριν την σέντρα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα