Ο Μέσι, ο Τεν Κάτε και το... Football Manager!

Ο Μέσι, ο Τεν Κάτε και το... Football Manager!

Νίκος Μαρούδας
Ο Μέσι, ο Τεν Κάτε και το... Football Manager!

bet365

Μια πραγματική ιστορία βγαλμένη από το Football Manager! Ο... νεαρός σκάουτ και γιος του ΜακΛις, το τηλεφώνημα στον Τεν Κάτε και η ανακάλυψη του Λιονέλ Μέσι!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μέσι ήταν σε ηλικία 13ών ή 14ων χρονών στη Μπαρτσελόνα, όπως λέει στο Ντοκιμαντέρ για το Football Manager ο γιος του Άλεξ ΜακΛις, Τζον. Ο... νεαρός σκάουτ, αφού αρχικά ανέλαβε την ομάδα του πατέρα του, τους Ρέιντζερς, στη συνέχεια όπως λέει, μετακόμισε στη Μπαρτσελόνα καθώς του άρεσαν οι νεαροί παίκτες που είχε.

«Ένας παίκτης είχε ξεχωρίσει, του έδινα χρόνο συμμετοχής και είχε βάλει κάνα δύο γκολ. Πρέπει να ήταν 13 ή 14 ετών. Είχε απίστευτα στατιστικά για την ηλικία του. Το είπα αμέσως στον πατέρα μου», λέει αρχικά πριν έρθει η απάντηση του πατέρα του... Ο Άλεξ ΜακΛίς λοιπόν παραδέχεται το... λάθος του λέγοντας: «Μου είπε αυτός θα γινόταν ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου. Του είπα μπράβο αγόρι μου, τον χτύπησα στοργικά στο κεφάλι και τον άφησα να συνεχίσει».

Ο νεαρός, τότε, Τζον συνέχισε να παίζει και παραδέχεται πως «στην αρχή υπήρχαν κάποιοι παίκτες που δε φαινόταν ρεαλιστικοί σε σχέση με την πραγματική τους καριέρα», όμως ο συγκεκριμένος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής είχε κάτι παραπάνω: «Αυτός όμως είχε κάτι διαφορετικό. Γιατί τον είχαν από τα 13 του; Σίγουρα δεν είχε γίνει λάθος. Ήταν ο Λιονέλ Μέσι»!

Οι Ρέιντζερς, μετά από λίγο καιρό ενδιαφέρθηκαν για τον δανεισμό του Μέσι. «Δύο τρία χρόνια αργότερα οι Ρέιντζερς ζήτησαν δανεικό τον Μέσι», λέει ο Τζον ΜακΛίς, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πατέρας του.

Αφού... αναγνώρισε το λάθος του, λέγοντας πως «Μου είπαν ότι αυτός θα γινόταν ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου. Έπρεπε να τους είχα κάνει κυνηγούς ταλέντων αμέσως. Τα δύο αγόρια μου!», συνεχίζει αναμιγνύοντας πλέον και τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού στην υπόθεση, τον Χεν Τεν Κάτε.

«Είπα να τηλεφωνήσουν στον Τεν Κάτε να ρωτήσουν για πιτσιρικάδες. Ρωτήσαμε αν ο Λίο Μέσι ήταν διαθέσιμος και είπαν “αποκλείεται”», λέει για την προσπάθειά του να πάρει στους Ρέιντζερς το... ταλέντο που είχε ανακαλύψει πριν μερικά χρόνια ο γιος του, ο οποίος όπως είναι λογικό στο τέλος ένιωσε δικαιωμένος...

«Τότε λέγαμε ότι είναι ένα παιχνίδι, τελικά είχα δίκιο στο τέλος», λέει κλείνοντας ο Τζον ΜακΛίς.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα