Το Gazzetta.gr παρουσιάζει το Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι (vids)

Νίκος Ρόλλας
Το Gazzetta.gr παρουσιάζει το Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι (vids)

bet365

Η Εθνική ξεκινάει την αντεπίθεσή της για το Euro2016 στο Ελσίνκι και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το γήπεδο που έχει φιλοξενήσει ουκ ολίγους θρύλους της ευρύτερης ροκ σκηνής... Διαβάστε για τους AC/DC αλλά και την ιστορία με τον μπούφο!

Μετά την ήττα της στην πρεμιέρα των προκριματικών κόντρα στην Ρουμανία, η Εθνική ομάδα πατάει restart και εξαπολύει το Σάββατο την αντεπίθεσή της... Μία αντεπίθεση που ξεκινάει από το Ολυμπιακό Στάδιο του Ελσίνκι, το οποίο δικαιολογημένα θεωρείται ως ο ναός του ροκ στην Σκανδιναβία.

Όχι άδικα αν σκεφτεί κανείς, πως από το 1970 μέχρι και σήμερα έχει φιλοξενήσει ουκ ολίγα θρυλικά συγκροτήματα της ευρύτερης ροκ σκηνής... Και λέμε ευρύτερης, καθώς εκεί έχουν δώσει παραστάσεις hard μπάντες όπως είναι οι AC/DC, οι Iron Maiden, οι Metallica, αλλά και πιο light όπως οι U2, οι Muse, οι Dire Straits, o Paul McCartney.



Αυτοί όμως που νιώθουν ως πιο οικείο το περιβάλλον του χωρητικότητας 42.062 θεατών γήπεδο είναι οι Rolling Stones... Ο Μικ Τζάγκερ και η παρέα του έχουν δώσει συνολικά 5 παραστάσεις στο Ολυμπιακό Στάδιο από το 1970 μέχρι και σήμερα (1970, 1995, 1998, 2003 και 2007), ενώ ακολουθεί ο Bruce Springsteen με 4 συναυλίες (2 το 2003, 2008 και 2012)...

Από τρεις έχουν o Bon Jovi, οι U2 και οι Iron Maiden με τις περισσότερες από αυτές να ξεχωρίζουν για τον ενθουσιασμό του κοινού, όμως το Ελσίνκι έχουν επιλέξει και pop αστέρες όπως ο Michael Jackson, η Madonna και οι Genesis...

Κάτι απολύτως λογικό, καθώς μιλάμε ένα από τα πιο ιστορικά γήπεδα της Ευρώπης, η κατάσκευή του οποίου ξεκίνησε πριν από 80 χρόνια και ολοκληρώθηκε το 1938. Βέβαια μεσολάβησε η ανακατασκευή του 2005, όπου το γήπεδο εκσυγχρονίστηκε.



Την έδρα της Φινλανδίας πάντως, συνοδεύει και μία ιστορία με έναν μπούφο, που το Μάρτιο του 2007 εντοπίστηκε να ζει περιμετρικά του γηπέδου. Στον αγώνα για τα προκριματικά του Euro 2008, λίγες μέρες αργότερα, το συγκεκριμένο πουλί κάθισε πάνω στο δοκάρι ενός τέρματος, με αποτέλεσμα το ματς να αργήσει να ξεκινήσει 10 λεπτά.

Μετά από αυτό περιστατικό, έγινε διάσημο και ονομάστηκε Μπούμπι από τον κάτοικο της χρονιάς στο Ελσίνκι...

 

EURO Τελευταία Νέα