Ιντερ - Κάλιαρι 1-4 (vids)

Γιώργος Κοντογεώργης
Ιντερ - Κάλιαρι 1-4 (vids)

bet365

Η Ιντερ διασύρθηκε στο «Μεάτσα» με 1-4 από την Κάλιαρι ενώ η Μίλαν έμεινε στο «Χ» πάλι με νεοφώτιστη (1-1 στην Τσεζένα). Ισόπαλο το Κιέβο-Εμπολι (1-1).

Η νίκη επί της Αταλάντα είχε επαναφέρει τα χαμόγελα στην Ιντερ και γενικά οι Νερατζούρι τόνωναν την αυτοπεποίθηση τους, όπως έλεγε τις προηγούμενες μέρες ο Βάλτερ Ματσάρι. Ο,τι έχτιζαν, χρειάστηκε 45 λεπτά για να γκρεμιστεί... Οι Μιλανέζοι ήταν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη κόντρα σε μια Κάλιαρι που είχε μόλις ένα βαθμό πριν την έναρξη στο «Μεάτσα» αλλά αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενε κανείς.

Στο 10' ο Ναγκατόμο έκανε λάθος σε μια βαθιά μπαλιά των Σάρδων και... έβγαλε τετ α τετ τον Σάου, ο οποίος πλάσαρε τον Χαντάνοβιτς για το 0-1. Η Ιντερ θα μπορούσε να κάνει άμεσα το 1-1 αν ο Παλάσιο έβρισκε δίχτυα σε τετ α τετ (απέκρουσε ο Κράνιο, για να έρθει τελικά η ισοφάριση στο 18'. Ο Παλάσιο έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Κάλιαρι εκτελώντας γρήγορα το φάουλ με πάσα στον Οσβάλντο και αυτός έκανε το 1-1 σαν σε προπόνηση. Το ματς ήταν ξανά στα χέρια των Νερατζούρι αλλά ο Ναγκατόμο είδε δύο κίτρινες σε τρία λεπτά (25'-28') και ακολούθησε ο... όλεθρος!

Στο 29' ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε το σουτ του Ντεσένα αλλά ο Εκνταλ στην επαναφορά έκανε το 1-2, στο 35' ο Ιμπάρμπο εξέθεσε όποιον Νερατζούρο προσπάθησε να τον σταματήσει από δεξιά και γύρισε για τον Εκνταλ που έγραψε το 1-3, ο Βίντιτς έκανε πέναλτι στο 43' αλλά ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε την εκτέλεση του Κόσου και στο 44' η άμυνα ήταν σε τρικυμία μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Εκνταλ από κοντά έκανε χατ-τρικ για το 1-4! Ο Σουηδός είχε βάλει 3 γκολ σε 77 συμμετοχές στη Serie A αλλά τώρα χρειάστηκε... 15 λεπτά!

Η Ιντερ, που έχασε και τον Ντοντό με τραυματισμό στο τέλος του πρώτου μέρους, δεν μπορούσε να αντιδράσει στην επανάληψη και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση αποτελέσματος, παρά τις προσπάθειες των Παλάσιο και Οσβάλντο.

Ιντερ (Βάλτερ Ματσάρι): Χαντάνοβιτς, Αντρεόλι, Βίντιτς, Ζουάν Ζέσους, Ναγκατόμο, Ερνάνες, Μεδέλ (46' Γκουαρίν), Κόβασιτς, Ντοντό (44' Ντ' Αμπρόζιο), Παλάσιο (69' Ικάρντι), Οσβάλντο.

Κάλιαρι (Ζντένεκ Ζέμαν): Κράνιο, Μπαλτσάνο, Τσεπιτέλι, Ροσετίνι, Αβελάρ, Ντεσένα (90' Ζοάο Πέδρο), Κρίσετιγκ, Εκνταλ, Ιμπάρμπο (68' Φαρίας), Σάου (73' Λόνγκο), Κόσου.




Αποτυχία με νεοφώτιστους η Μίλαν
Μετά το 2-2 με την Εμπολι, η Μίλαν έχασε ακόμα δύο βαθμούς στο «Ντίνο Μανούτσι» αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 και με την Τσεζένα. Οι Ροσονέρι πραγματοποίησαν το χειρότερο φετινό παιχνίδι τους χωρίς φρεσκάδα, κινητικότητα, αποφασιστικότητα, ταχύτητα και δίκαια έμειναν για τρίτη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη. Ο Ραμί πέτυχε το γκολ, ο Ζαπάτα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 72'.

Στο 6' η κεφαλιά του Τόρες μετά το φάουλ του Μποναβεντούρα πήγε στα χέρια του Λεάλι και στο 10' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Μαριλούνγκο έκανε ένα 'κανονικό' σουτ, ο Αμπιάτι έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Ντάβιντε Σούτσι είπε 'ευχαριστώ' και σκόραρε στην κενή εστία (1-0). Στο 18' το φάουλ του Χόντα κόντραρε και πήγε να ξεγελάσει τον Λεάλι, όμως ο πορτιέρο των νεοφώτιστων πέταξε τη μπάλα κόρνερ με το ένα χέρι. Από την εκτέλεσή του η Μίλαν ισοφάρισε με τον Χόντα να το εκτελεί και τον Ραμί να κάνει σκαστή κεφαλιά και να ισοφαρίζει σε 1-1. Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους ο Μποναβεντούρα σούταρε μόλις πάνω από το οριζόντιο και ο Μπριέντσα για την Τσεζένα δεν βρήκε στόχο στο 45'.

Στην επανάληψη η Μίλαν είχε κατοχή, έπαιξε το μεγαλύτερο διάστημα στο μισό της αντιπάλου της, όμως ποτέ δεν κατάφερε να κάνει έναν συνδυασμό της προκοπής και να φτάσει στο δεύτερο γκολ. Στο 50' οι γηπεδούχοι είχαν καλή ευκαιρία με το αριστερό του Κόπολα που πέρασε εκατοστά άουτ και οι Ροσονέρι 'φάνηκαν' με το δυνατό σουτ του Ντε Σίλιο που απέκρουσε ο Λεάλι (53') και την κεφαλιά του Τόρες που πέρασε άουτ (62'). Στο 65' το σουτ του Ντε Φέουντις ήταν κοντά στο να προκαλέσει πρόβλημα στον Αμπιάτι και στο 73' η ομάδα του Ιντζάγκι έμεινε με δέκα, αφού ο Ζαπάτα ανέτρεψε σαν τελευταίος παίκτης τον Ντεφέρλ και είδε απευθείας κόκκινη. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι Ροσονέρι κράτησαν τον έλεγχο, όμως παρά την κεφαλιά του Πατσίνι στο 81' δεν παρουσιάσαν κάτι αξιόλογο μέχρι το φινάλε.

Τσεζένα (Πιερπάολο Μπιζόλι): Λεάλι, Καπέλι (72' Περίκο), Λουκίνι, Λουκίνι, Βόλτα, Ρεντσέτι, Κόπολα, Κασιόνε, Ζε Εντουάρντο (46' Ντε Φέουντις), Μπριέντσα, Σούτσι (62' Ντεφρέλ), Μαριλούνγκο.

Μίλαν (Πίπο Ιντζάγκι): Αμπιάτι, Ζαπάτα, Ραμί, Αμπάτε, Ντε Σίλιο, Μενέζ, Ντε Γιονγκ, Χόντα (75' Αλεξ), Πόλι (71' Εσιέν), Μποναβεντούρα, Τόρες (71' Πατσίνι).




Το μοίρασαν στο «Μπεντεγκόντι»
Κιέβο και Εμπολι έπαιξαν για τη νίκη στη Βερόνα αφού ήταν ένα από τα ματς που θα παίξει ρόλο στο τέλος, στη μάχη της παραμονής. Βερονέζοι και Τοσκανοί, τελικά, μοιράστηκαν τα πάντα με το τελικό 1-1. Η Κιέβο ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, όταν και δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά τελικά σκόραρε στο δεύτερο και συγκεκριμένα στο 50' με τον Μετζιορίνι, που μπήκε ως αλλαγή στο 46'. Η Εμπολι, όμως, αντέδρασε γρήγορα και στο 59' ο Μακαρόνε κατέβασε για τον Πουτσιαρέλι, που με σουτ έκανε το 1-1. Ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να κάνει και το 1-2 στο φινάλε αλλά αστόχησε από κοντά.

 

SERIE A Τελευταία Νέα