Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίδης 0-2 (vid)

Γιώργος Κοντογεώργης
Βιγιαρεάλ - Ρεάλ Μαδρίδης 0-2 (vid)

bet365

Αν και πέρασε δύσκολες στιγμές στο «Μαδριγάλ», η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε τις καθαρές φάσεις και επικράτησε της Βιγιαρεάλ (0-2). Ξανά γκολ ο Ρονάλντο, στο τέρμα ο Ικερ.

Με δύο λόγια θα μπορούσαμε να πούμε άλλο Ρεάλ και άλλο Βιγιαρεάλ. Η ομάδα του Μαρθελίνο Γκαρθία έπαιξε πολύ επιθετικά ειδικά στο πρώτο μέρος και είχε τις φάσεις για να βάλει τους Μερένγκες να κυνηγούν στο σκορ, όμως η ποιότητα των Μερένγκες μέτρησε. Κόντρα στην ροή του αγώνα και από το πουθενά άνοιξαν το σκορ με τον Μόντριτς, ο Ρονάλντο σκόραρε ξανά για το 0-2 και ο Ικερ Κασίγιας -που επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια- κράτησε για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα την εστία του απαραβίαστη. Τρομερό παιχνίδι από τον Αργεντινό επιθετικό της Βιγιαρεάλ, Βιέτο.

Ηταν πολύ εύκολο για όποιον έβλεπε το ματς να καταλάβει ότι οι Αμαρίγιος ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο στα πρώτα 30 λεπτά. Η άμυνα δεν ενέπνεε καμία σιγουριά και το σύνολο του Γκαρσία έβρισκε τρόπους για να απειλεί. Στο 7' Ο Ικερ απέκρουσε το αριστερό του Ούτσε και στο 13' το σουτ του αμαρκάριστου Βιέτο πέρασε άουτ. Την ίδια στιγμή η Ρεάλ είχε υποψίες φάσεων με τους Κριστιάνο (11') και Χάμες (16'), όμως η Βιγιαρεάλ πίεζε μπροστά και θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ στο 30' όταν ο Βιέτο άδειασε τον Ράμος αλλά σούταρε άουτ και δύο λεπτά μετά όταν ο Κασίγιας μπλόκαρε το δυνατό σουτ του Μάριο.

Αφού δεν έγινε το 1-0 σε τέσσερις περιπτώσεις, έγινε το 0-1 χάρη στην εκπληκτική ποιότητα των παικτών του Κάρλο Αντσελότι. Ο Κροος έδωσε στον Μόντριτς εκτός περιοχής, οι παίκτες που ήταν γύρω του άργησαν να πέσουν πάνω του και ο Κροάτης με ένα εξαιρετικό σουτ άφησε άγαλμα τον Ασένχο (μπορούσε τουλάχιστον να πέσει) με το πρώτο του φετινό γκολ. Στο 38' ο σούπερ-δραστήριος Βιέτο είχε κεφαλιά άουτ για να κάνει το 1-1, όμως και πάλι η άμυνα του Κίτρινου Υποβρυχίου βυθίστηκε. Μετά από τρομερή μακρινή πάσα του Χάμες Ροδρίγες ο Μπενζεμά έφυγε στην κόντρα, δεν ασχολήθηκε με τον Βίκτορ Ρουίθ, που νόμιζε ότι τον μάρκαρε και μόλις ο Κριστιάνο ανέβηκε στο πέναλτι του είπε 'πάρε-βάλε'. Ο Πορτογάλος υπερπαίκτης έκανε το 0-2 σαν σε προπόνηση, σκόραρε και στο 5ο του ματς πρωταθλήματος στο «Μαδριγάλ», έφτασε τα 10 γκολ στη La Liga και κλείδωσε ουσιαστικά τη νίκη.

Οπως ξεκίνησε το πρώτο μέρος ξεκίνησε και το δεύτερο. Με την Βιγιαρεάλ να είναι επιθετική και να απειλεί. Στο 48' ο Ούτσε έβγαλε τον Γκάμπριελ σε εξαιρετική θέση αλλά εκείνος σούταρε άουτ και στο 52' ο Μάριο έστειλε τη μπάλα έξω μετά την προσπάθεια του Βιέτο. Η Ρεάλ έμεινε πίσω, οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή, όμως οι φάσεις δεν ήταν τόσες πολλές όπως στο πρώτο 45λεπτο. Στο 75' ο Αντσελότι έβγαλε τον Χάμες και έβαλε τον Ιγιαραμέντι θωρακίζοντας το κέντρο με μοναδική καλή στιγμή για τους Αμαρίγιος να είναι το μακρινό σουτ του Τζόναθαν Ντος Σάντος, το οποίο μπλόκαρε ο Κασίγιας.

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο Γκαρθία): Ασένχο, Μουσάκιο, Γκασπάρ, Βίκτορ Ρουίθ, Γκαμπριέλ Παουλίστα, Κάνι, Μπρούνο, Μοϊ Γκόμεθ (61' Χαβιέρ Εσπινόσα), Τριγέρος (68' Τζόναθαν Ντος Σάντος), Ούτσε (65' Ζιοβάνι Ντος Σάντος), Βιέτο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο (76' Νάτσο), Καρβαχάλ, Μόντριτς, Κροος, Χάμες Ροδρίγες (74' Ιγιαραμέντι), Μπέιλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά (84' Ισκο).

Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο

 

LA LIGA Τελευταία Νέα