Μια μοναδική ποδοσφαιρική... Nike εμπειρία! (Gazzetta TV)

Θάνος Σαρρής
Μια μοναδική ποδοσφαιρική... Nike εμπειρία! (Gazzetta TV)

bet365

To gazzetta.gr έδωσε το "παρών" στον ελληνικό τελικό του Nike' Most Wanted και γράφει για την αξέχαστη εμπειρία που έζησαν οι συμμετέχοντες!

Ας ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα. Η διαδικασία είχε τελειώσει, ο νικητής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο St' George's Park, διεκδικώντας μία θέση στη Nike's Academy είχε αναδειχθεί. Το χαμόγελο όμως ήταν ακόμα χαραγμένο στο πρόσωπο όλων των παιδιών. Δείγμα της ικανοποίησής τους για την εμπειρία του Nike's Most Wanted και της συμμετοχής τους στον τελικό. Σε ερώτηση για το τι δεν τους άρεσε, δεν απάντησε κανείς! Μια ακόμα επιτυχημένη διοργάνωση είχε ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Ο ελληνικός τελικός του Nike's Most Wanted, του παγκοσμίου προγράμματος αναζήτησης νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από τη Nike Football, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (24/9) στην Κερατέα. Πήραν μέρος 33 νεαροί ποδοσφαιριστές, ηλικίας 16 ετών και πάνω, μετά την εγγραφή τους μέσω του πρωτοποριακού Nike Football App.

Το πρόγραμμα που αναδεικνύει νεαρούς παίκτες και πραγματοποιεί το όνειρό τους για μια θέση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, επέστρεψε για τέταρτη σεζόν. Το Nike's Most Wanted, γνωστό στο παρελθόν ως Nike's The Chance, προσφέρει τη δυνατότητα σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο, που δεν έχουν κάποιο συμβόλαιο, να κερδίσουν μια θέση στη Nike Academy στο St. George's Park - το προπονητικό κέντρο της Εθνικής Αγγλίας - και να δείξουν το ταλέντο τους μπροστά σε κορυφαίους προπονητές και μέντορες που ανήκουν στην ελίτ του ποδοσφαίρου.

Μην φανταστείτε ότι τα παιδιά έπαιξαν ένα διπλό και οι προπονητές επέλεξαν. Τα τεστ ξεκίνησαν στις 17:00 και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 22:00! Μετά το ζέσταμα, οι συμμετέχοντες έκαναν τα Sparq tests, το Υo Υo Test και ασκήσεις ανά θέση.

Οι προπονητές έτσι είχαν τη δυνατότητα να τσεκάρουν διάφορα χαρακτηριστικά των παικτών, όπως η ταχύτητα, η επιτάχυνση, το άλμα, η ευκινησία, καθώς και η ανταπόκρισή τους στις θέσεις τους. Ακολούθησαν παιχνίδια 5x5 και ένα μικρό διάλειμμα, όπου οι προπονητές είχαν το χρόνο για να συναντηθούν και να μιλήσουν.

Στη συνέχεια, οι ομάδες έπαιξαν 11x11 σε όλο το γήπεδο και οι τεχνικοί είχαν τη δυνατότητα να τους δουν σε πραγματικές συνθήκες αγώνα. Λεπτομερή report για κάθε ποδοσφαιριστή και η τελική επιλογή μόνο εύκολη δεν ήταν! Όλα, σε αυστηρά επαγγελματικά πλαίσια και με ακριβή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Όχι ότι υπήρχε αμφιβολία. Το «Swoosh» είναι από μόνο του εγγύηση!

Τα παιδιά το χάρηκαν με την ψυχή τους και έδωσαν τα πάντα για να διακριθούν! Η Nike τους έδωσε όλα τα εφόδια. Χαρακτηριστική η ατάκα που ακούστηκε από συμμετέχοντα, όταν τον ρώτησαν για το «magista» που φορούσε. «Το παπούτσι... παίζει μόνο του», απάντησε! Υπάρχουν άλλωστε παιδιά που δηλώνουν και ξαναδηλώνουν συμμετοχή, θέλοντας απλά να ζήσουν την εμπειρία που προσφέρει η Nike.

Μέρος των trials παρακολούθησε και ο ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Δημήτρης Διαμαντάκος, ο οποίος ανακοίνωσε και το όνομα του τελικού νικητή. Έχοντας αναδειχθεί στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ο 21χρονος φορ γνωρίζει καλά πόσο σημαντική ήταν για τους ποδοσφαιριστές η διαδικασία. Ήταν πολύ φιλικός με όλους, τους έδωσε συμβουλές και άκουσε τα όσα είχαν να του πουν, αλλά έπρεπε να επιλέξει έναν...

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Μήττας, ο οποίος θα ταξιδέψει στην Αγγλία το Νοέμβριο και θα προσπαθήσει να διακριθεί ανάμεσα σε νέα ταλέντα από όλο τον κόσμο, διεκδικώντας μια θέση στη Nike Academy. Οι νικητές του παγκόσμιου τελικού θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν ένα τρίμηνο προπονητικό πρόγραμμα επαγγελματικού επιπέδου σε κορυφαίες εγκαταστάσεις και να αγωνιστούν απέναντι σε πολύ γνωστούς ευρωπαϊκούς συλλόγους. Δεδομένα, νέοι ορίζοντες ανοίγονται μπροστά τους!

Ο Μήττας ήταν... κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος και όπως έλεγε στη συνέχεια, δυσκολευόταν καν να πιστέψει ότι διακρίθηκε! Δεν έκρυψε το θαυμασμό του για τη Λίβερπουλ και για το ίνδαλμά του, τον Στίβεν Τζέραρντ, αλλά... κρατά τα πόδια του στο έδαφος, γνωρίζοντας ότι πάνω από όλα, για να κάνει όνειρα, θα πρέπει να δουλέψει σκληρά. Ο πρώτος μεγάλος του στόχος του, πάντως, έγινε πραγματικότητα!

Το βράδυ της ίδιας μέρας, η ιστορική Νότιγχαμ Φόρεστ της Championship (δεύτερη κατηγορία) στην Αγγλία έβαζε δύσκολα για 70 λεπτά στην Τότεναμ της Premier League στο League Cup. Ενδεχόμενη πρόκρισή της θα συνιστούσε τεράστια έκπληξη. Το γκολ της Φόρεστ σημείωσε ο Τζορτζ Γκραντ, ο οποίος πήγε στους Reds έχοντας δείξει την αξία του στη Nike Academy! Μία ξεκάθαρη απόδειξη της ευκαιρίας που δίνεται στα παιδιά από τη Nike. Τα υπόλοιπα, είναι στα... πόδια τους!

Δείτε το video που επιμελήθηκε ο Βασίλης Τσίγκας!

 

Τελευταία Νέα