Μάλαγα – Μπαρτσελόνα 0-0 (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Μάλαγα – Μπαρτσελόνα 0-0 (vid)

bet365

Ανευρη και χωρίς φαντασία η Μπαρτσελόνα εγκλωβίστηκε (0-0) από τη Μάλαγα και υποχρεώθηκε στην παρθενική φετινή γκέλα της.

Ηταν πάρα πολύ κακή η Μπαρτσελόνα. Δεν έκανε απολύτως τίποτα και δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που είχε παρουσιάσει μέχρι τώρα. Οι Καταλανοί εμφάνισαν τον χειρότερο εαυτό τους στη Μάλαγα, όπου οι γηπεδούχοι τους εγκλώβισαν πάρα πολύ εύκολα και τους πήραν αβίαστα το βαθμό (0-0). Κανένας από τους παίκτες των Μπλαουγκράνα δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά (ίσως κάπως ο Ζόρντι Αλμπα). Μέσι, Νεϊμάρ, Ινιέστα και Ράκιτιτς δεν έβγαλαν ενέργεια, αυτοματισμούς και κατά συνέπεια ούτε μία καλή φάση.

Ενδεικτικό του πόσο χάλια ήταν οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε ήταν το ότι είχαν στο ενεργητικό τους μονάχα μία ευκαιρία και αυτή ήταν μία κεφαλιά άουτ του Μπαρτρά (62'). Αντιθέτως. Και τα δύο σουτ που κατέγραψε η στατιστική ανήκαν στη Μάλαγα, η οποία έφτασε μάλιστα κοντά στο γκολ. Αρχικά με τη βολίδα του Ροσάλες (68') που έξυσε το δεξί δοκάρι και εν συνεχεία με το φάουλ του Λουίς Αλμπέρτο (70'), το οποίο σταμάτησε πρώτα στον Μπράβο και μετά στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Στο 83' θα έπρεπε να αποβληθεί ο Ουέλινγκτον επειδή έπιασε τον Μέσι από το πρόσωπο, αλλά ήταν τόσο χαλαρή η Μπαρτσελόνα που προφανώς δεν σου έδινε την εντύπωση ότι θα άλλαζε κάτι. Αισθητή ήταν η απουσία του Ντάνι Αλβες στα δεξιά, καθώς ο Ντάγκλας απογοήτευσε μην επιχειρώντας ούτε μία σέντρα ή διείσδυση. Κάπως έτσι οι φιλοξενούμενοι σκόνταψαν, απέκτησαν συγκάτοικο στην κορυφή (την εκπληκτική Σεβίλλη) και είδαν τη Ρεάλ να μειώνει στο -4. Ωστόσο, το θετικό τους ήταν ότι διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους για πέμπτο σερί ματς σε αυτό το ξεκίνημα, κάτι που είχαν κάνει μόνο μία φορά στην ιστορία τους τη σεζόν 1977-'78.

* Πριν από αυτή την ισοπαλία η Μπάρτσα μετρούσε εκεί επτά διαδοχικές νίκες!

* Ο Λουίς Ενρίκε είναι ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που δεν δέχεται γκολ στα πρώτα έξι επίσημα ματς του!

* Στα στατιστικά της σύγχρονης ιστορίας της Μπαρτσελόνα δεν υπάρχει άλλο ματς που να μην έχει κάνει ούτε μία προσπάθεια στην εστία!

Μάλαγα (Χάβι Γκράθια): Μπράβο, Μπαρτρά, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Ντάγκλας (72' Αντριάνο), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Πέδρο (62' Σάντρο), Νεϊμάρ (62' Μουνίρ), Μέσι

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Καμενί, Σέρχιο Σάντσεθ, Ουέλινγκτον, Ροσάλες, Μιγκέλ Τόρες, Νταρντέρ, Καμάτσο, Ντούντα, Καστιγιέχο (76' Χουάνμι), Χουάνπι (85' Ρέθιο), Αμραμπατ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα