Αλμερία – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

Γιώργος Καραμάνος
Αλμερία – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1

bet365

Η απουσία σέντερ φορ και ο εκπληκτικός Ρουμπέν ζόρισαν την αντίπαλο του Ολυμπιακού, που όμως πέρασε (1-0) από την Αλμερία και πάλι με κεφαλιά μετά από κόρνερ.

Λίγο νωρίτερα ο Μάντζουκιτς φωτογραφιζόταν με τη μάσκα προστασίας της εγχειρισμένης μύτης του. Η απουσία του από τη γραμμή κρούσης της Ατλέτικο ήταν δεδομένο ότι θα αποτελούσε τεράστιο πρόβλημα για την ομάδα. Οχι ότι ο Κροάτης σκοράρει κατά βούληση, αλλά είναι που δεν υπάρχει άλλος καθαρός επιθετικός στο ρόστερ πλην του Ραούλ Χιμένες που δεν έχει δικαιώσει. Κατά συνέπεια, στην επίσκεψη στο «Μεντιτεράνεο», ο Ντιέγο Σιμεόνε χρησιμοποίησε τον Λουίς Σουάρεθ σαν «false 9», με τον Γκριεζμάν σε ελεύθερο ρόλο, μα πιο πολύ ως αριστερό εξτρέμ. Ακόμα και έτσι όμως οι Ροχιμπλάνκος τις έκαναν τις ευκαιρίες τους. Ας όψεται ωστόσο, ο Ρουμπέν που κατέβασε ρολά. Η λύση λοιπόν για τη νίκη με 1-0 επί της Αλμερία ήρθε εν τέλει με τον γνωστό τρόπο: από την αεροπορία.

Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων δεν άφηνε τίποτα να μπει στην εστία, σταματώντας εντυπωσιακά τους Γκοντίν (8'), Τιάγκο (30'), Ραούλ Γκαρθία (41') και Αρντά Τουράν (69'). Λίγο πριν την τελευταία μεγάλη απόκρουση του όμως, είδε τον Μιράντα (61') να τον νικάει με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι. Ηταν το τρίτο γκολ του Βραζιλιάνου αμυντικού, ο οποίος τα έχει βάλει σε πέντε ματς, κάτι που δεν έχει ξανακάνει σε ξεκίνημα κανείς αμυντικός στην ιστορία της Ατλέτικο. Φυσικά το τέρμα προήλθε από κόρνερ του Κόκε (4 ασίστ φέτος) και ήταν 10ο από τα 12 τελευταία της που έχει μπει από στημένη φάση (επτά κόρνερ, τρία φάουλ).

Από τα επίσημα μπουθ οι Φρανθίσκο και Σιμεόνε (αμφότεροι οι κόουτς τιμωρημένοι) παρακολουθούσαν μέχρι το φινάλε τους φιλοξενούμενους να μην έχουν πρόβλημα να διαχειριστούν το παιχνίδι και να κρατούν τη νίκη που τους ανέβασε και πάλι βαθμολογικά. Χαρούμενος στο τέλος ο δεύτερος πανηγύρισε την 100ή του επιτυχία ως προπονητής των Μαδριλένων. Χρειάστηκε μόλις 156 ματς, ενώ ο δεύτερος στη σχετική λίστα, Ρομπέρτο Θαμόρα, 193. Βέβαια παρά το «τρίποντο» η Ατλέτικο επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι έχει θέματα να λύσει...

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Μογιά, Γκοντίν, Μιράντα, Χουανφράν, Σικέιρα, Μάριο Σουάρεθ (46' Σαούλ), Τιάγκο, Κόκε, Αρντά Τουράν (84' Γκάμπι), Γκριεζμάν (67' Τσέρτσι), Ραούλ Γκαρθία.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα