Εμπολι - Μίλαν 2-2

Γιώργος Κοντογεώργης
Εμπολι - Μίλαν 2-2

bet365

Ο Φερνάντο Τόρες σκόραρε στο ντεμπούτο του ως βασικός, όμως η Μίλαν -που είχε δοκάρι- μπόρεσε να πάρει μόνο έναν βαθμό (2-2) στην έδρα της Εμπολι, που προηγήθηκε 2-0.

Οι Ροσονέρι δεν κατάφεραν να αφήσουν πίσω την ήττα από την Γιουβέντους στο ντέρμπι και κάνοντας τραγική εμφάνιση στο πρώτο μέρος έχασαν ακόμα δύο βαθμούς με το 2-2 στο «Κάρλο Καστελάνι» με αντίπαλο την Εμπολι. Η ομάδα του Πίπο Ιντζάγκι θα μπορούσε στο πρώτο μέρος να έχει δεχθεί περισσότερα γκολ, όμως αφού μείωσε με το πρώτο τέρμα του Τόρες, στην επανάληψη ισοφάρισε νωρίς, είχε δοκάρι για το 2-3 ενώ στο τελευταίο πεντάλεπτο που οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα πίεσε αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Με τον Μπονέρα ξανά βασικό, αφού εξέτισε την ποινή του, η Μίλαν μπήκε με τεράστιο πρόβλημα στην άμυνα. Στο 13' ο Τονέλι με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά την πάσα του Βαλντιφιόρι έκανε το 1-0, στο επόμενο λεπτό ο Πουτσιαρέλι απείλησε για το δεύτερο, στο 19' ο Αμπιάτι έσωσε και τελικά το 2-0 έγινε στο 21' ξανά από στημένη φάση. Ο Ταβάνο έκανε κίνηση, πήρε μπάλα, την τσίμπησε για τον Πουτσιαρέλι και εκείνος με δυνατό σουτ από κοντά δεν αστόχησε. Με 8 τέρματα παθητικό, οι Ροσονέρι έχουν τη χειρότερη άμυνα στην Serie A.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν τρομερή προσύλωση στα καθήκοντά τους, το κέντρο της Μίλαν είχε και αυτό πρόβλημα αφού κυκλοφορία δεν υπήρχε και στο 31' παραλίγο να γίνει το 31' αλλά η κεφαλιά του Βέρντι πέρασε εκατοστά πάνω από την εστία του Αμπιάτι. Στο 34' είδαμε την πρώτη τελική για τους παίκτες του Ιντζάγκι με σου του Χόντα, ενώ καλό ήταν αυτό του Μποναβεντούρα (μπήκε στο 31' αλλαγή στη θέση του Φαν Χίνκελ που έκανε ντεμπούτο) αλλά ο Σέπε μπλόκαρε. Στο 42' ο Τόρες έκανε ωραία κίνηση και αριστερό σουτ, όμως ο πορτιέρε της Εμπολι μπλόκαρε, όμως ο Ισπανός έκανε στο 43' αυτό για το οποίο τον πήρε η Μίλαν. Μετά τη σέντρα του Αμπάτε από δεξιά ο «Ελ Νίνιο» έπιασε εκπληκτική κεφαλιά και έστειλε την Μίλαν στα αποδυτήρια με 2-1.

Στο ημίχρονο ο Πόλι πέρασε στη θέση του Μουντάρι για να γίνει η Μίλαν πιο τεχνική και τελικά στην επανάληψη ήταν σαφώς ανώτερη. Ο τεχνικός της Εμπολι, Σάρι, αποβλήθηκε για διαμαρτυρία στους διαιτητές στην ανάπαυλα.

Στο 55' ο Ταβάνο έφυγε στο ξέφωτο και έχασε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Αμπιάτι πετώντας τη μπάλα άουτ χωρίς νεύρο. Στο 57' ο Μενέζε έκανε σόλο και σουτ στα χέρια του Σέπε και στο επόμενο λεπτό η Μίλαν ισοφάρισε, όταν μετά τη δεύτερη τελική πάσα στο ματς από τον Αμπάτα, ο Χόντα βρέθηκε στο ημικύκλιο και πλάσασε για το 2-2. Οι Ροσονέρι είχαν πάρει φόρα και στο 62' βρέθηκαν... εκατοστά από την ολική ανατροπή. Ο Τόρες έκανε εκπληκτική ατομική προσπάθεια αποφεύγοντας όποιον πήγε πάνω του, έδωσε στον Μενέζ που με σουτ με τη μία τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς η Μίλαν πίεσε πολύ, όμως εκτός από το φάουλ του Χόντα στο 80' που πέρασε λίγο άουτ, δεν έφτιαξε άλλη ευκαιρία. Στο 85' ο Βαλντιφιόρι είδε δύο μαζεμένες κίτρινες και κόκκινη, όμως η Εμπολι άντεξε και όπως εξελίχθηκε το ματς κράτησε τον βαθμό.

Εμπολι (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέπε, Λαουρίνι (70' Χισάι), Τονέλι, Ρουγκάνι, Μάριο Ρουί, Βεσίνο, Βαλντιφιόρι, Κρότσε, Βέρντι, Ταβάνο (64' Μακαρόνε), Πουτσιαρέλι (76' Ζιενλίνσκι).

Μίλαν (Πίπο Ιντζάγκι): Αμπιάτι, Αμπάτε, Μπονέρα, Ζαπάτα, Ντε Σίλιο, Φαν Χίνκελ (31' Μοναβεντούρα), Ντε Γιονγκ, Μουντάρι (46' Πόλι), Χόντα, Τόρες (81' Πατσίνι), Μενέζ.

Διαιτητής: Καλβαρέζε

 

SERIE A Τελευταία Νέα