Το who is who του Τσιμίκα (vid)

Το who is who του Τσιμίκα (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Το who is who του Τσιμίκα (vid)

bet365

Από τις Σέρρες στο Ρέντη και από την Κ20 στην αποστολή της πρώτης ομάδας για το ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή! Το Gazzetta.gr παρουσιάζει τον νεαρό Κώστα Τσιμίκα.

Από την ομάδα του Πανσερραϊκού κατάφερε να διακριθεί και αφότου βρέθηκε στην λίστα των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ να κλείσει στον πειραϊκό σύλλογο. O 18χρονος μεσοεπιθετικός Κώστας Τσιμίκας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία της Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Από εκεί βρέθηκε στην ομάδα των Σερρών για να διακριθεί και να υπογράψει μετά επαγγελματικό συμβόλαιο με την πρώτη ομάδα, κατόπιν εισηγήσεως του τότε προπονητή της, Μιχάλη Γρηγορίου.

Τον περασμένο Γενάρη ενώ ο δικέφαλος του Βορρά τον είχε βάλει στο... μικροσκόπιό του δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στο Ρέντη για να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι το deal των δύο πλευρών. Ο νεαρός αριστεροπόδαρος χαφ, που είναι διαρκώς βασικός στην ομάδα των Νέων αλλά παίζοντας ως αριστερό μπακ, ήταν ένας ακόμα πιτσιρικάς που ξεχώρισε ο Μίτσελ και πήρε στην αποστολή της πρώτης ομάδας για τον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα.

Πλέον, ετοιμάζεται για την παρθενική του συμμετοχή του στην αποστολή των μεγάλων. Ο Τσιμίκας λίγο καιρό μετά την ένταξή του στους Πειραιώτες κλήθηκε στην Εθνική ομάδα των Νέων. Ο νεαρός άσος που ήταν βασικός και στο πρόσφατο παιχνίδι των ερυθρόλευκων Νέων με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την αντίστοιχη Λίγκα της UEFA, είχε διακριθεί πρώτα με τους μικρούς του Πανσσεραϊκού για να φανεί περισσότερο στη συνέχεια.

Στην Κ20 των Πειραιωτών μπόρεσε να καθιερωθεί σχεδόν με το... καλημέρα (σ.σ. και ενώ είναι από τους δηλωθέντες στην λίστα της Youth League). Στους Σερραίους πάντως έπαιζε κυρίως ως αριστερός μέσος ενώ είχε προλάβει να πάρει και παιχνίδια στα πόδια του με την πρώτη ομάδα τους. Στην Gallery μπορείτε να δείτε και γκολ του Τσιμίκα σε παιχνίδι της Κ20 του συλλόγου του Πανσερραϊκού.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα