Ατλετικο Μαδρίτης – Θέλτα 2-2

Γιώργος Καραμάνος
Ατλετικο Μαδρίτης – Θέλτα 2-2

bet365

Οι Ροχιμπλάνκος συνέχισαν τα αμυντικά λάθη τους και μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, παραχώρησαν εντός ισοπαλία (2-2) στη Θέλτα.

Μετά τον θρίαμβο επί της Ρεάλ, ακολούθησε η... κατηφόρα. Στο επίσημο θεωρείο του ο τιμωρημένος Ντιέγο Σιμεόνε παρέμενε αποσβολωμένος να μην μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα. Την ήττα από τον Ολυμπιακό, ακολούθησε ακόμα ένα κακό αμυντικό παιχνίδι της ομάδας του, με συνέπεια αυτή τη φορά την εντός έδρας ισοπαλία (2-2) κόντρα στη Θέλτα.

Οι Ροχιμπλάνκος δεν είχαν τον τραυματία Μάντζουκιτς και το δίδυμο Ραούλ Χιμένες, Γκριεζμάν δεν λειτούργησε. Πάλι καλά που υπάρχουν και οι στημένες φάσεις που σώζουν τις καταστάσεις όταν αυτές στραβώνουν. Και αυτή τη φορά με τους Γαλιθιάνους στράβωσαν με έναν υπέροχο τρόπο για τους ουδέτερους ή τους οπαδούς των φιλοξενούμενων. Στο 19' έγινε ένα τυφλό γέμισμα από το κέντρο και ο Πάμπλο Ερνάντες αποφάσισε να ντυθεί Ιμπραΐμοβιτς (σ.σ.: μόνο ο Ιμπρα βάζει τέτοια). Με το μέτωπο προς τη δική του εστία, σήκωσε το πόδι προς τα πίσω και σκόραρε με ένα μοναδικό τακουνάκι.



Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 31' μετά από εκτέλεση φάουλ. Ο Μιράντα βρέθηκε αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή και ισοφάρισε με πλασέ. Από κόρνερ 10' λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-1 με κεφαλιά του Γκοντίν. Είναι τόσο μεγάλη η εξάρτηση της Ατλέτικο από τα γκολ από στημένες φάσεις, που με αυτό τον τρόπο έχει πανηγυρίσει τα εννέα από τα 11 τελευταίας της (έξι κόρνερ, τρία φάουλ). Παρά την ανατροπή όμως συνέχισε να είναι αγχωμένη και να μην παίζει καλά. Μπροστά δεν έβγαιναν οι συνδυασμοί και πίσω υπήρχαν κακές συνεννοήσεις.

Στο 52' η Θέλτα θα επέστρεφε στο ματς. Ο Πλάνιας έκανε ένα ωραίο χορευτικό μπροστά στον Μιράντα που έπεσε πάνω του. Ηταν καθαρό πέναλτι, με τον Νολίτο να ευστοχεί και να διαμορφώνει το τελικό 2-2 (σ.σ.: τα έξι τελευταία πέναλτι της κόντρα στην Ατλέτικο, η Θέλτα τα έχει πετύχει στη Μαδρίτη). Η ισοπαλία δεν επέτρεψε στους Μαδριλένους να βρεθούν έστω και προσωρινά μόνοι στην κορυφή και έφερε ακόμα μεγαλύτερη κουβέντα για τη δυσκολία τους να κάνουν παιχνίδι σε ανοιχτό γήπεδο...

Ατλετικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Μογιά, Μιράντα, Γκοντίν, Χουανφράν, Ανσάλδι, Γκάμπι, Τιάγκο, Κόκε, Αρντά Τουράν, Ραούλ Χιμένες (81' Τσέρτσι), Γκριεζμάν (69' Ραούλ Γκαρθιά)

Θέλτα (Εδουάρδο Μπερίτσο): Αλβαρεθ, Καμπράλ, Φοντάς, Μάγιο, Πλάνιας, Ραντόγια, Κρον-Ντέλι (89' Τζόνι), Αλεξ Λόπεθ (46' Νολίτο), Πάμπλο Ερνάντες (72' Σέρζι Γκόμεθ), Ορεγιάνα, Λαριβέι.




 

LA LIGA Τελευταία Νέα