Τσέλσι - Σάλκε 1-1

Τσέλσι - Σάλκε 1-1

Γιώργος Κοντογεώργης
Τσέλσι - Σάλκε 1-1

bet365

Η Τσέλσι παρατάχθηκε με βασικούς κόντρα στην Σάλκε, η οποία κατάφερε να πάρει 1-1 στο Λονδίνο. Μικρό το κακό για τους Μπλε, που έχουν στον όμιλο Μάριμπορ-Σπόρτινγκ (1-1).

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις στο Champions League, αφού παρότι προηγήθηκε και στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα είχε τον έλεγχο, δέχθηκε την ισοφάριση από τους Γερμανούς και μπόρεσε ποτέ να πετύχει δεύτερο γκολ. Η ισοπαλία δεν είναι πάντως καταστροφή για τους Μπλε, αφού οι άλλες ομάδες του ομίλου είναι Μάριμπορ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας που αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην Σλοβενία. Καλά ξεκίνησε το ματς για τους Λονδρέζους, αφού στο 11' σε φάση που ξεκίνησε από καθαρό φάουλ του Φάμπρεγας, ο Αζάρ πήρε μπάλα, έδωσε στον 27χρονο και εκείνος με δεξί πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Ο Σεσκ έγινε ο δεύτερος Ισπανός στην ιστορία που σκοράρει με τρεις διαφορετικές ομάδες στο Champions League (Αρσεναλ, Μπαρτσελόνα) μετά τον Φερνάντο Μοριέντες (Ρεάλ, Βαλένθια, Μονακό).

Η Σάλκε απείλησε για πρώτη φορά στο 20' με τον Σαμ αλλά ο Κουρτουά ήταν εκεί. Ο Ντρογκμπά στο 32' είδε τον Φέρμαν να του λέει «όχι» και στο 37' ο Ιβάνοβιτς έδωσε στον Σεσκ αλλά ο Ισπανός έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους ήταν για τους Βασιλικούς Μπλε. Στο 39' ο Μπόατενγκ είδε ξανά τον Κουρτουά να αντιδρά σωστά και στο 45' ο Ντράξλερ αφού πέρασε από τέσσερις παίκτες πλάσαρε τον Βέλγο γκολκίπερ αλλά έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι κυριάρχησε, όμως έμελλε να βρει μπροστά της μία δυσάρεστη έκπληξη. Ο Ντρογκμπά δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα μετά το γύρισμα του Γουίλιαν από δεξιά, στη συνέχεια να τη στείλε στα δίχτυα στο τετ α τετ με τον Φέρμαν στο 60' και στο 62' η Σάλκε ισοφάρισε. Μετά από κόρνερ των Αγγλων ο Ντράξλερ έκανε απίστευτη κούρσα αποφεύγοντας όποιον προσπάθησε να τον κόψει και έδωσε στον Χούντελααρ, ο οποίος με δεξί σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Κουρτουά (1-1). Ο Αζάρ νικήθηκε από τον γκολκίπερ των Γερμανών σε προβολή από κοντά και για τα τελευταία λεπτά ο Μουρίνιο πέρασε στο ματς Ντιέγο Κόστα και Ρεμί. Στο 76' ο Γάλλος επιθετικός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Φέρμαν να κρατάει το 1-1, το οποίο παρέμεινε ως τελικό αποτέλεσμα παρά τις προσπάθειες των Αζάρ (83') και Τέρι (90').

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Φιλίπε Λουίς, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κέιχιλ, Φάμπρεγας, Μάτιτς, Ραμίρες (67' Οσκαρ), Γουίλιαν (74' Ρεμί), Αζάρ, Ντρογκμπά (74' Ντιέγο Κόστα).

Σάλκε (Γιενς Κέλερ): Φέρμαν, Φουχς, Αϊχάν, Μπόατενγκ, Αόγκο, Σαμ (78' Μπαρνέτα), Νοϊστέντερ, Χέγκερ, Ντράξλερ (86' Ομπάσι), Μέγιερ (74' Τσούπο-Μότινγκ), Χούντελααρ.

Χ-άρισε βαθμό η Σπόρτινγκ
Στη Σλοβενία η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ήταν το φαβορί απέναντι στην Μάριμπορ, η οποία όμως έπαιξε με το πάθος και τον ενθουσιασμό του πρωτάρη, βάζοντας δύσκολα στους Πορτογάλους. Το ματς είχε καλό ρυθμό και φάσεις, με τις δύο ομάδες να σημαδεύουν από μία φορά το δοκάρι στο πρώτο μέρος. Αρχικά η Σπόρτινγκ με τον Καρίγιο στο 26', στη συνέχεια η Μάριμπορ με τον Ραΐσεβιτς.

Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε χωρίς γκολ και φαινόταν ότι έτσι θα ολοκληρωνόταν και ο αγώνας αλλά στο τελευταίο 10λεπτο κουνήθηκαν και τα δίχτυα. Στο 80' ο Νάνι με σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στη γωνία του Χαντάνοβιτς για το 0-1, με την Σπόρτινγκ να γυρίζει πίσω στα τελευταία λεπτά για να κρατήσει τη νίκη. Στο 92', όμως, ο Μαουρίσιο έκανε τραγικό λάθος με το κεφάλι και ο Ζάχοβιτς νίκησε τον Ρουί Πατρίσιο, χαρίζοντας τον βαθμό στην Μάριμπορ (1-1).

Μάριμπορ (Αντε Σίμουντζα): Χαντάνοβιτς, Στογιάνοβιτς, Ραΐτσεβιτς, Άργκους, Βίλερ, Μέρτελ, Φιλίποβιτς, Σάλαλιτς (58’ Μπόχαρ), Βρσιτς (81’ Ζάχοβιτς), Ταβάρες (84’ Μεντί), Ιμπραΐμι.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Μάρκο Σίλβα): Ρουί Πατρίσιο, Σεντρίκ, Μαουρίσιο, Σαρ, Τζέφερσον, Καρβάλιο, Μάρτινς (46’ Μάριο), Σίλβα, Νάνι, Καρίγιο (66’ Μανέ), Σλιμάνι (92’ Μοντέρο).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα