2ος όμιλος: Στον αστερισμό της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λίβερπουλ (vids)

Γιώργος Καραμάνος
2ος όμιλος: Στον αστερισμό της Ρεάλ Μαδρίτης και της Λίβερπουλ (vids)

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης δείχνει ως το απόλυτο φαβορί του δεύτερου ομίλου, με τη Λίβερπουλ να ακολουθεί και τη μάχη για τη δεύτερη θέση να αναμένεται πολύ αμφίρροπη.

Πρόκειται για έναν παράξενο όμιλο με κάμποσες ιδιαιτερότητες. Εδώ θα μονομαχήσουν η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ, η πάντα υπολογίσιμη και εξαιρετική τα τελευταία χρόνια Βασιλεία, η βαριά φανέλα της Λίβερπουλ που επιστρέφει και η σταχτοπούτα Λουντογκόρετς. Με δεδομένο ότι η λογική ορίζει πως οι Μαδριλένοι θα παίξουν χωρίς αντίπαλο, μεγαλύτερη σημασία έχει το να ρίξει κανείς μία ματιά στις άλλες τρεις ομάδες. Σίγουρα αυτός ο όμιλος δεν συγκαταλέγεται στους πιο δύσκολους. Ξεκινώντας από την κλήρωση αυτό που βγαίνει είναι ότι από τη μία έκατσε η μάλλον πιο αδύναμη του Β’ γκρουπ δυναμικότητας (Βασιλεία), με τη μάλλον πιο δυνατή του Γ΄(Λίβερπουλ. Κατά συνέπεια η μάχη για τη 2η θέση θα είναι πολύ πιο αμφίρροπη από άλλες τετράδες.

Μην νομίζει ωστόσο κάποιος ότι οι 4η του ομίλου, Λουντογκόρετς θα είναι το εύκολο θύμα. Οι Βούλγαροι βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη πρόπερσι και πέρσι έκαναν τη μεγάλη πορεία μέχρι τους «16» του Europa League, μετρώντας και τον ιστορικό αποκλεισμό της Λάτσιο. Στην έδρα τους κάνουν ζημιές και εκτός παίζουν εξαιρετικά στην κόντρα. Εάν μπορούσε να γίνει μία πρόβλεψη, αυτή θα ήταν 1η Ρεάλ, 2η Λίβερπουλ, 3η Βασιλεία, 4η Λουντογκόρετς. Την τελευταία αγωνιστική πάντως (9 Δεκεμβρίου) θα κληθούν να βγάλουν τα μάτια τους οι δύο μεγάλοι μονομάχοι της 2ης θέσης. Μην αποκλείεται όμως εκτός της δεδομένης και σίγουρης Βασίλισσας να υπάρξουν τρελές ανακατατάξεις…

Το φαβορί: Από τη στιγμή που σε αυτό το παρεάκι των τεσσάρων βρίσκεται η κάτοχος του τίτλου, δεν θα μπορούσε να υπάρχει άλλο φαβορί. Απ’ όπου και να το πιάσεις η Ρεάλ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να τερματίσει 1η. Προπονητής, ρόστερ, εμπειρία, τα πάντα είναι υπέρ της. Το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι εάν θα κάνει το απόλυτο νικών και εάν ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα στήσει ακόμα ένα τρελό ρεκόρ σκοραρίσματος.

Μπορεί την έκπληξη: Η Βασιλεία το έχει ξανακάνει. Δεν είναι μόνο ότι το 2011-'12 άφησε εκτός «16» κοτζάμ Γιουνάιτεντ και ότι πέρσι νίκησε (2-1) την Τσέλσι στο Λονδίνο. Οι Ελβετοί έχουν υψώσει πολύ το ανάστημα τους και έχουν πλέον μαζέψει και μπόλικη ευρωπαϊκή εμπειρία με πορείες και στο Europa League (σ.σ.: πρόπερσι μέχρι τα ημιτελικά και πέρσι στους «8»). Το ρόστερ τους παραμένει πάνω κάτω στα ίδια (μεγάλη απώλεια ο πορτιέρο Ζόμερ και μεγάλη ενίσχυση ο Αργεντινός Βάλτερ Σάμουελ) και δείχνει ικανό να κάνει ζημιές.

Μπορεί την γκέλα: Εάν η Βασιλεία είναι ικανή να πληγώσει κάποιον, αυτός φυσικά θα είναι η Λίβερπουλ και λιγότερο η Ρεάλ. Οι Κόκκινοι έχουν ξεμάθει από ευρωπαϊκά ματς αν και στο δυναμικό τους έχουν παίκτες με διεθνή εμπειρία, ακόμα και με τις Εθνικές τους. Σε αυτή την κατηγορία λοιπόν δεν γίνεται να μπει κοτζάμ κάτοχος του τίτλου και πόσο μάλλον με αυτό το απίστευτο ρόστερ που διαθέτει. Κατά συνέπεια εκείνη που θα πρέπει να προσέχει πιο πολύ είναι η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος μάλιστα είναι πρωτάρης στο... σεντόνι.

Τα αστέρια: Φυσικά δεν είναι μόνο ο Κριστιάνο, ο Μπέιλ ή ο Χάμες Ροδρίγκες. Οποιον και να πάρουμε από την 11άδα της Ρεάλ, θα μπορούσαμε να τον βάλουμε σε αυτή την κατηγορία. Οπότε τους αφήνουμε απ' έξω αυτούς και πάμε προς Σούπερ Μάριο μεριά. Η αλήθεια είναι πως αγωνιστικά ο Μπαλοτέλι ακόμα δεν έχει δικαιολογήσει τον ντόρο που έχει γίνει στην καριέρα του. Ωστόσο, με αυτόν ασχολούνται άπαντες, καθώς έχει τον τρόπο να κλέβει την παράσταση. Κάτι μας λέει πως θα κάνει τη ζημιά και στη Ρεάλ και τότε θα πάρει εντελώς τα πάνω του. Βέβαια υπάρχει και ο μικρός Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο πιτσιρικάς έρχεται με πολύ φόρα για να κάνει τα... δικά του και να τρελάνει κόσμο.

Το κάστρο: Συμπαθείς ή όχι τη Λίβερπουλ, το «Ανφιλντ» ήταν είναι και θα είναι μία μυθική έδρα. Οποιος έχει επισκεφτεί το «Σαντιάγο Μπερναμπέου», γνωρίζει ότι εκτός από τους «ultras sur» πίσω από την εστία, οι υπόλοιποι είναι πιο κυριλέ και περιμένουν να φωνάξουν σε κάποιο γκολ ή σε κάποιο φάουλ που δεν δόθηκε. Η εξέδρα της Ρεάλ δεν είναι καυτή και σε αυτό τον όμιλο θεωρείται λιγότερο... ζεστή και από εκείνη του «Σεντ Τζέικομπ-Παρκ». Ακόμα και οι οπαδοί της Βασιλείας τραγουδούν πολύ περισσότερο αν και ούτε εκείνοι μπορούν να συγκριθούν με την ανατριχίλα του «You'll never walk alone». Είπαμε, μας αρέσει ή όχι η Λίβερπουλ, το κομμάτι αυτό ως ποδοσφαιρικός μύθος, όπως και το «kop», τα σπάνε.

Ο καθηγητής του πάγκου: Εδώ ο Κάρλο Αντσελότι παίζει μόνος του. Ο Πάουλο Σόουζα αν και τεράστιος ποδοσφαιριστής, προπονητικά παραμένει ένας γρίφος και ο Μπρένταν Ρότζερς δεν έχει την παραμικρή παράσταση από το Champions League. Για τον Γκεόργκι Ντερμπεντζίεφ της Λουντογκόρετς δεν γνωρίζει κανείς απολύτως τίποτα. Ο Καρλέτο λοιπόν των τριών τίτλων στον θεσμό και μάλιστα με δύο διαφορετικές ομάδες, φαντάζει ως λέκτορας πανεπιστημίου στα μάτια των άπειρων αντιπάλων ομολόγων του.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα