6ος Ομιλος: Καθαρίζουν Μπάρτσα, Παρί (vids)

Γιώργος Κοντογεώργης
6ος Ομιλος: Καθαρίζουν Μπάρτσα, Παρί (vids)

bet365

Χαοτική διαφορά στον 6ο όμιλο του Champions League, με τις Μπαρτσελόνα, Παρί Σεν Ζερμέν να έχουν εύκολο έργο κόντρα σε Αγιαξ, ΑΠΟΕΛ.

Οκτώ τίτλοι Κυπέλλου Πρωταθλητριών, δύο υπερομάδες γεμάτες αστέρια και ένα κυπριακό κλαμπ, που πρόσφατα έφτασε στους «8», περιλαμβάνει ο 6ος όμιλος της σεζόν 2014-15 στο Champions League. Μπαρτσελόνα κα Αγιαξ έχουν στην τροπαιοθήκη τους από τέσσερις κούπες, όμως στο σήμερα οι Καταλανοί με την Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκονται στην κατηγορία που λέμε top clubs. Οι Μπλαουγκράνα μετά από αρκετά χρόνια δεν κατέκτησαν τίποτα στην Ισπανία και πλέον έχοντας στον πάγκο τον Λουίς Ενρίκε, θέλουν να κάνουν νέο ξεκίνημα, ενώ οι Γάλλοι αφού καθιερώνονται σαν πρωταθλητές εντός συνόρων θέλουν να κάνουν το «μπαμ» στην κορυφαία διοργάνωση.

Οι Παριζιάνοι τα τελευταία δύο χρόνια μένουν εκτός ημιτελικών στα τελευταία λεπτά της ρεβάνς και αφού κράτησαν τα αστέρια τους και ενισχύθηκαν, ελπίζουν να πάρουν κάτι από την εμπειρία που έχτισαν αυτά τα χρόνια. Ο Αγιαξ έχει γίνει επίσης αφεντικό στην Ολλανδία τα τέσσερα τελευταία χρόνια με τον Φρανκ Ντε Μπουρ στο τιμόνι, όμως πέρα από τη βαριά φανέλα δύσκολα θα μπορέσει να προσφέρει κάτι άλλο στον όμιλο, τον οποίο συμπληρώνει ο ΑΠΟΕΛ, που έχει το know how για την έκπληξη, που θα είναι ακόμα και η κατάληψη της 3η θέσης που οδηγεί στη συνέχεια της παρουσίας στην Ευρώπη.

Το φαβορί: Από τις πιο επιτυχημένες ομάδες την τελευταία δεκαετία, η Μπαρτσελόνα και λόγω εμπειρίας θεωρείται... στανταράκι για να τερματίσει την πρώτη θέση του ομίλου. Η Παρί δυσκόλεψε πάρα πολύ τους Καταλανούς στην τελευταία τους συνάντηση στους «8» της σεζόν 2012-13, όμως παρότι έχει καλές πιθανότητες να κάνει τη ζημιά, το πιο πιθανό είναι να πάρει το δεύτερο εισιτήριο για τα νοκ άουτ. Μέσι, Νεϊμάρ και όταν μπει ο Σουάρες θα δουν το πρώτο κομμάτι της διοργάνωσης σαν ευκαιρία για... ζέσταμα ενόψει τις συνέχειας και δύσκολα θα βρουν εμπόδιο για το Νο1.

Μπορεί την έκπληξη: Ο ΑΠΟΕΛ την μπορεί. Οπως έχει δείξει και στο παρελθόν με πρόκριση από τον όμιλο και πρόκριση στους «8» έχει φέρει αποτελέσματα και είχε επιτυχίες που κανένας δεν θα τολμούσε καν να φανταστεί, όμως και οι εκπλήξεις έχουν ένα ταβάνι. Η κυπριακή ομάδα δεν μπορεί ούτε στα όνειρα να μπει σφήνα σε Μπάρτσα-Παρί, όμως έχει το δικαίωμα να παλέψει για να αφήσει τον Αγιαξ στην 4η θέση και να κλέψει το εισιτήριο για το Europa League.

Μπορεί την γκέλα: Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν απλά δεν μπορούν να κάνουν γκέλα. Οι Μπλαουγκράνα πέρυσι για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια δεν έδωσαν το «παρών» στα ημιτελικά, οι Γάλλοι τα τελευταία δύο βρέθηκαν μερικά λεπτά μακριά από τους «4» της διοργάνωσης, ενώ αμφότεροι τα έσκασαν χοντρά για ακόμα ένα καλοκαίρι για μεταγραφική ενίσχυση. Οπως είναι εύκολα κατανοητό, πρέπει να δούμε ιστορικά πράγματα από Αγιαξ και ΑΠΟΕΛ για να σπάσουν το «1-2» στη φάση των ομίλων ανάμεσα σε Μπάρτσα και Παρί, που είναι σαφώς πολλά επίπεδα πάνω. Το μόνο που μπορούν να κάνουν Ολλανδοί και Κύπριοι είναι να δώσουν μάχη για την 3η θέση του γκρουπ, που έχει σαν έπαθλο την παρουσία στο Europa League.

Τα αστέρια: Τεράστια λάμψη θα έχει o όμιλος κυρίως χάρη στους παικταράδες της Μπαρτσελόνα και της Παρί. Ο τεράστιος Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Champions League αλλά με τις εμφανίσεις του τα τελευταία δύο χρόνια δείχνει να το θέλει όσο ποτέ, ενώ ο Μέσι, μπορεί να μην είναι πλέον αυτός που είδαμε τα προηγούμενα χρόνια αλλά το ταλέντο και η κλάση του είναι σε τέτοιο επίπεδο που μπορεί να κάνει τη ζημιά σε κάθε ομάδα, κάθε στιγμή. Ενα σκαλί πιο κάτω από τους δύο, βρίσκεται το επιθετικό δίδυμο της Εθνικής Ουρουγουάης. Ο Λουίς Σουάρες είναι πλέον Μπλαουγκράνα και αφού λήξει η τιμωρία του θα βρεθεί και αυτός στα... αστέρια και ο Εντινσον Καβάνι είναι από πέρυσι Παριζιάνος και θέλει να φτιάξει την εικόνα του μετά τις χαμένες ευκαιρίες στον περσινό προημιτελικό με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Το κάστρο: Αυτό είναι το «Καμπ Νόου». Η έδρα της Μπαρτσελόνα προκαλεί δέος σε κάθε αντίπαλο, όποιος αν είναι αυτός. Ενα γήπεδο που χωράει σχεδόν 100.000 θεατές και είναι γεμάτο σε όλα τα μεγάλα ραντεβού, αποτελεί σαφώς το μεγαλύτερο φόβητρο για τις ομάδες που θα το επισκεφτούν. Οι Μπλαουγκράνα νιώθουν κυριολεκτικά σαν στο σπίτι τους όταν παίζουν εντός, μεταφέρουν το παιχνίδι στο μισό γήπεδο και πιάνουν τον αντίπαλο από τον λαιμό. Ακόμα και όταν η πρόκριση έχει εξασφαλιστεί και η Μπάρτσα παίζει με αρκετές αλλαγές, είναι πολύ δύσκολο η ομάδα που θα μπει εκεί να πάρει ακόμα και ισοπαλία.

Ο καθηγητής του πάγκου: Αυτός είναι ο Λοράν Μπλαν. Αν και στον όμιλο υπάρχουν ονόματα που έγραψαν ιστορία σαν ποδοσφαιριστές (Λουίς Ενρίκε, Φρανκ Ντε Μπουρ), ο άνθρωπος που κάθεται στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν είναι ο τεχνικός με τις πιο σημαντικές επιτυχίες. Ο 48χρονος έχει κατακτήσει το γαλλικό πρωτάθλημα ως προπονητής με δύο διαφορετικές ομάδες (Μπορντό 2009, Παρί Σεν Ζερμέν 2014) και ήταν αυτός που επιλέχθηκε από την ζάμπλουτη Παρί για να αντικαταστήσει ένα μεγάλο όνομα, τον Κάρλο Αντσελότι. Ο Μπλαν έχει διαχειριστεί με επιτυχία το ακριβό ρόστερ και αν ο Καβάνι ήταν λίγο πιο εύστοχος πέρυσι, θα μπορούσε να έχει κάνει και άμεσα το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη με παρουσία στους «4» της διοργάνωσης.

Follow me: Giorgio_Oddo

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα