Δεν χάνει από τους Ισπανούς (vids)

Δεν χάνει από τους Ισπανούς (vids)

Μάκης Σταθάτος
Δεν χάνει από τους Ισπανούς (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης στους ομίλους του Champions League και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει την προϊστορία στην έδρα του με τις ισπανικές ομάδες στην Ευρώπη.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν βρεθεί 13 φορές αντιμέτωποι με Ισπανούς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο απολογισμός για τους «ερυθρόλευκους» μέσα στην έδρα τους είναι 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Ο Ολυμπιακός κατά την διάρκεια της ευρωπαϊκής του ιστορίας, έχει βρει στο δρόμο του συνολικά 8 ισπανικές ομάδες. Με την Ρεάλ Μαδρίτης έχει παίξει 3 φορές, από δύο με Λα Κορούνια, Βαλένθια και από μία τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Σεβίλλη, Τενερίφη και Λεβάντε.

Οι μοναδικές ομάδες από την Ισπανία που έχουν κερδίσει τον Ολυμπιακό μέσα στο γήπεδό του είναι οι Βαλένθια και Λεβάντε και μάλιστα, στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν ηττηθεί στην έδρα τους ποτέ από την Ρεάλ, ενώ με την Ατλέτικο είχαν έρθει ισόπαλοι 1-1.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις εντός έδρας αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με τους Ισπανούς

EUROPA LEAGUE
21/02/2013
Ολυμπιακός - Λεβάντε 0-1

Με το σκορ του πρώτου αγώνα να είναι 3-0 υπέρ της Λεβάντε, ο Ολυμπιακός δεν είχε και πολλά περιθώρια να προχωρήσει στο Europa League. Μάλιστα, το γκολ του Μάρτενς στο 8΄ έσβησε από πολύ νωρίς τις ελπίδες των πρωταθλητών Ελλάδας.

CHAMPIONS LEAGUE
6/11/2007
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Για τρίτη φορά που συνάντησε την Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μην γνωρίσει την ήττα. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» την 4η αγωνιστική, στο τέλος ισοβάθμισαν, αλλά η Ρεάλ με τη νίκη της στην Ισπανία πήρε τελικά την πρώτη θέση στον όμιλο.

CHAMPIONS LEAGUE
12/9/2006
Ολυμπιακός - Βαλένθια 2-4

Σε μια από τις πιο καταστροφικές χρονιές του στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός γνώρισε την πρώτη του ήττα μέσα στο γήπεδό του από ισπανική ομάδα. Η Βαλένθια επικράτησε με 4-2 με τον Μοριέντες να βρίσκεται σε μεγάλη βράδυ και να πετυχαίνει χατ τρικ. Εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τους ομίλους δίχως νίκη.

CHAMPIONS LEAGUE
6/12/2005
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς, ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του και πέτυχε την πρώτη του νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Παρά το γρήγορο γκολ του Ράμος (7΄), οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στη νίκη με τα τέρματα των Μπουλούτ (50΄) και Ριβάλντο (87΄).

CHAMPIONS LEAGUE
23/11/2004
Ολυμπιακός - Λα Κορούνια 1-0

Εκείνη τη σεζόν ο Ολυμπιακός τα έπαθε όλα στο Champions League. Την 5η αγωνιστική επικράτησε στην έδρα του με 1-0 της Λα Κορούνια με το γκολ του Τζόρτζεβιτς έφτασε τους 10 βαθμούς, αλλά έμεινε τρίτος μετά την ήττα στην Λίβερπουλ, με την αγγλική ομάδα να παίρνει στην δεύτερη θέση και τη Μονακό την πρώτη.

CHAMPIONS LEAGUE
25/11/2003
Ολυμπιακός - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-2

Σε μια κακή χρονιά στην Ευρώπη και προερχόμενος από την πρώτη και εύκολη νίκη επί της Γαλατά, ο Ολυμπιακός έμεινε την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο 2-2 με την Ρεάλ Σοσιεδάδ. Τα γκολ του Ολυμπιακού θα πετύχουν ο Στολτίδης στο 59΄ και ο Καστίγιο στο 71'.

CHAMPIONS LEAGUE
31/10/2001
Ολυμπιακός - Λα Κορούνια 1-1

Οι πρωταθλητές Ελλάδας εκείνη τη σεζόν κατάφεραν να αποσπάσουν δύο ισοπαλίες από την Λα Κορούνια, η οποία τερμάτισε πρώτη στον όμιλο. Στο 1-1 του ΟΑΚΑ, ο Αλεξανδρής άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 51΄ αλλά στο 84΄ ο Καπντεβίγια ισοφάρισε για την ισπανική ομάδα.

CHAMPIONS LEAGUE
25/10/2000
Ολυμπιακός - Βαλένθια 1-0

Ο Ολυμπιακός έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση. Την 5η αγωνιστική υποδεχόταν την Βαλένθια και με το πέναλτι-γκολ του Τζόρτζεβιτς στο 64΄ πήρε τη νίκη με 1-0 με απότελεσμα να μείνει ζωντανός και να διεκδικήσει την πρόκριση στο τελευταίο ματς με την Λιόν στο ΟΑΚΑ.

CHAMPIONS LEAGUE
15/9/1999
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 3-3

Ένα από τα καλύτερα ματς στην ιστορία του Ολυμπιακού στο Champions League. Οι πρωταθλητές Ελλάδας με τους νεοφερμένους Ζιοβάνι και Ζάχοβιτς έκανε την «βασίλισσα» να τον αισθανθεί και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας. Τα γκολ του Ολυμπιακού στο 11΄ και στο 64΄ ο Ζιοβάνι και στο 67΄ ο Ζάχοβιτς.

CHAMPIONS LEAGUE
5/11/1997
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Μία από τις μεγαλύτερες «σφαγές» ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός στην παρθενική του συμμετοχή σε Champions League κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης και μάλιστα, αν δεν ήταν ο Κρουγκ, (δεν είδε κλασική ανατροπή του Γιαννακόπουλου) θα είχε πάρει μια μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ.

ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA
31/10/1995
Ολυμπιακός - Σεβίλλη 2-1

Το ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός γνώρισε τον Σούκερ. Οι «ερυθρόλευκοι» καλύτεροι σε όλο το ματς, με κλασικές ευκαιρίες, δύο δοκάρια, ένα ακυρωθέν γκολ καταφέρνουν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0), προηγήθηκαν με 2-0 στην παράταση, αλλά δέκα λεπτά πριν το τέλος της, ο Κροάτης επιθετικός με απευθείας εκτέλεση φάουλ στέρησε την πρόκριση.

ΚΥΠΕΛΛΟ UEFA
4/11/1993
Ολυμπιακός - Τενερίφη 4-3

Ο Ολυμπιακός βρίσκει στο β΄ γύρο του Κυπέλλου UEFA την Τενερίφη και στο πρώτο ματς γνωρίζει την ήττα με 2-1. Στον επαναληπτικό σε ένα συναρπαστικό ματς, οι «ερυθρόλευκοι» με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κρίστενσεν θα πετύχουν τη νίκη με 4-3, αλλά θα μείνουν εκτός συνέχειας καθώς θα πληρώσουν τα λάθη τους στην άμυνα.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ
13/03/1993
Ολυμπιακός - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

Προημιτελικά για το Κύπελλο Κυπελλούχων και ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο πρώτο ματς την Ατλέτικο Μαδρίτης με την ψυχολογία στα ύψη μετά την μεγάλη πρόκριση επί της Μονακό. Οι «ροχιμπλάνκος» ανοίγουν το σκορ μόλις στο 10΄ με τον Μόγια και στο 63΄ ο Βαϊτσης θα σώσει την παρτίδα για τους «ερυθρόλευκους». Στον επαναληπτικό η Ατλέτικο επικράτησε με 3-1 και πέρασε στα ημιτελικά.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα