Φωκικός - ΑΕΚ 0-1 (vid)

Γιώργος Τσακίρης
Φωκικός - ΑΕΚ 0-1 (vid)

bet365

Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στην Αμφισσα κόντρα στον Φωκικό αφού αντιμετώπισε το ματς σαν αγγαρεία αλλά είχε αρκετές φάσεις για γκολ και τελικά το πέτυχε στο 92' με τον Φαγέ (0-1).

Ο Τραϊανός Δέλλας ήθελε από τους παίκτες του να αντιμετωπίσουν σοβαρά την ρεβάνς με τον Φωκικό, παρά το γεγονός ότι η πρόκριση είχε κριθεί από το πρώτο ματς με το 4-0. Ο προπονητής το απέδειξε με την 11άδα που κατέβασε και η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του δεν είχαν κανένα πρόβλημα στο να πάρουν τον έλεγχο από την έναρξη. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν συνεχώς την μπάλα, προσπαθούσαν να αναπτυχθούν είτε από τα άκρα είτε από άξονα και έφταναν εύκολα ως την αντίπαλη περιοχή αλλά εκεί έκαναν λάθος επιλογή.

Η Ένωση, που στο 12' είχε δοκάρι με τον Μπαρμπόσα σε εκπληκτική κομπίνα σε εκτέλεση κόρνερ, δεν ανέβασε ποτέ τον ρυθμό της και γενικά αντιμετώπισε το ματς πιο χαλαρά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν έκανε φάσεις. Η καλύτερη από αυτές ήταν στο 33', όταν ο Μπαρμπόσα σήκωσε για τον Αραβίδη, ο οποίος έστρωσε με τακουνάκι στον Μάνταλο αλλά το σουτ έφυγε άουτ, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται χωρίς γκολ, μετά τη νέα χαμένη ευκαιρία του Μάνταλου στο 45'.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η ΑΕΚ έπαιξε με μεγαλύτερη ένταση σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο και δημιούργησε δύο ευκαιρίες μέσα σε λίγα λεπτά, με τους Μπαρμπόσα και Αραβίδη, χωρίς όμως να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Οι Κιτρινόμαυροι, που ήταν συνεχώς μπροστά αφού δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας στην άμυνα, κατάφερναν να βγάζουν καλούς συνδυασμούς στα άκρα και να αναπτύσσονται σωστά αλλά πάντα γινόταν λάθος στο σουτ ή την τελική πάσα. Ο Δέλλας πέρασε στον αγώνα τους Ντακόλ και Ντούνη αντί των Αραβίδη και Μπαρμπόσα καθώς η ΑΕΚ έψαχνε το γκολ για να συνεχίσει τις νίκες και τελικά αυτό ήρθε στο 92'.

Φάουλ με σέντρα από τον Μάνταλο, κεφαλιά του Φαγέ (που είχε μπει αλλαγή δύο λεπτά νωρίτερα) και η μπάλα στα δίχτυα του Τσεκρέζι, που έκανε λάθος έξοδο, για το 0-1.

Φωκικός: Τσεκρέζι, Μουστάκης, Καντούτσης, Παπαδόπουλος, Σαϊνέ (57' Ντάμπος), Σκαρίμπας, Γκατσέσα, Καλλέργης (85' Δημητρίου), Καρυπιάδης, Χαριτίδης, Ρεβυθόπουλος (71' Πολυχρονάκης).

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Γροντής, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ρόβας (89' Φαγέ), Ανάκογλου, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (83' Ντούνης), Αραβίδης (71' Ντακόλ).

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα