Μάλαγα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0

Μάλαγα - Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0

bet365

Η Μάλαγα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το 2014-15 με νίκη 1-0 κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο η οποία σκόραρε στο 95' με τον τερματοφύλακά της, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ!

Το πρώτο ματς της Primera Division 2014-15 σημαδεύτηκε από ένα σκηνικό το οποίο δεν βλέπουμε εύκολα στα γήπεδα, με τον τερματοφύλακα των Βάσκων, Γκόρκα Ιραϊθόθ, να σκοράρει με κεφαλιά στο 95' αλλά το γκολ του να ακυρώνεται λανθασμένα για φάουλ. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι Ανδαλουσιάνοι -που τελείωσαν το ματς με εννιά παίκτες- κράτησαν τη νίκη, αφού είχαν προηγηθεί με τον Λουίς Αλμπέρτο στο 35'.

Η πρώτη φάση στο ματς ήταν για τους γηπδούχους, με τον Ρικάρντο Χόρτα να κάνει κακό κοντρόλ και σουτ ψηλά ενώ ο Αντούριθ σούταρε, όμως ο Καμενί ήταν εκεί που έπρεπε. Η Μάλαγα ήταν καλύτερη, με την τριπλέτα πίσω από τον Σάντα Κρους (Χουάνμι, Λουίς Αλμπέρτο, Χόρτα) να είναι πολύ επικίνδυνη, όμως να κάνει λάθος στην τελική επιλογή. Παρά το γεγονός αυτό, η ομάδα του Χάβι Γκράθια έμοιαζε πιο πιθανό να σκοράρει και τα κατάφερε στο 35'. Μετά από μακρινή μπαλιά, ο capitan της Αθλέτικ, Κάρλος Γουρπέγκι, έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, ο Σάντα Κρους το εκμεταλλεύτηκε πέρασε τον Ιραϊθόθ, ο οποίος τον ανέτρεψε και το πέναλτι δόθηκε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λουίς Αλμπέρτο, ο Ιραϊθόθ απέκρουσε όμως ο παίκτης της Μάλαγα έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Στην επανάληψη η Αθλέτικ μπήκε με το πόδι στο γκάζι και είχε καλές στιγμές με τους Μικέλ Ρίκο, Μουνιαΐν, Σουσαέτα. Κορυφαία ευκαιρία ήταν στο 60' με τον Ρίκο, ο οποίος αμαρκάριστος έπιασε την κεφαλιά μετά το φάουλ του Μουνιαΐν όμως έστειλε τη μπάλα άουτ με τον Καμενί να είναι εξουδετερωμένος. Ο Σαμού, που είχε περάσει αλλαγή για τους γηπεδούχους δεν τα κατάφερε και στα τελευταία λεπτά Ντούντα (88') και Αντούνιες (91') αποβλήθηκαν για δυνατά μαρκαρίσματα, για να έχουμε στο 95' μία φάση που θα είναι σίγουρα από τα highlights ολόκληρης της σεζόν...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα