Ο Γκουαρδιόλα σιχαίνεται το τίκι - τάκα!

Gazzetta team
Ο Γκουαρδιόλα σιχαίνεται το τίκι - τάκα!

bet365

Η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν εκείνη που καθιέρωσε το στιλ παιχνιδιού «τίκι-τάκα», αλλά ο Καταλανός παραδέχεται ότι... το μισεί!

Το βιβλίο «Herr Pep» για τον Γκουαρδιόλα θα κυκλοφορήσει στις 4 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ήδη κάποια πράγματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Από αυτά, το πιο τρανταχτό είναι οι απόψεις του Πεπ για το τίκι τάκα, το στιλ που καθιέρωσε τη Μπαρτσελόνα και την Εθνική Ισπανίας στην κορυφή!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις διαρροές, ο Γκουαρδιόλα παραδέχεται ότι σιχαίνεται το τίκι-τάκα. Όπως αναφέρεται στο βιβλίο, για αυτόν «η κατοχή της μπάλας είναι μόνο ένα εργαλείο για να ελέγχεις το παιχνίδι και να αποσυντονίζεις τον αντίπαλο. Αν δεν υπάρχει μια ακολουθία 15 πασών, είναι αδύνατο να γίνει η σωστή μεταβίβαση ανάμεσα στην επίθεση και την άμυνα. Αδύνατο».

Παράλληλα, ο Καταλανός αναφέρεται και στις θεωρίες συνωμοσίας που είχαν δει το φως της δημοσιότητας. «Δεν είναι αλήθεια ότι έφυγα εξαιτίας του Ροσέλ, ούτε ότι ήθελα να φτιαχτεί εκ νέου η ομάδα». Ο Πεπ χαρακτηρίζει την ήττα με 4-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης ως τη χειρότερη στιγμή του ως προπονητής...

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα