Σαρρής: «Παράγοντες, η μεγαλύτερη πληγή»

Σαρρής: «Παράγοντες, η μεγαλύτερη πληγή»

Gazzetta team
Σαρρής: «Παράγοντες, η μεγαλύτερη πληγή»

bet365

Ευθύνες στους παράγοντες για τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου ρίχνει ο Πρόεδρος της ΕΠΟ. Μιλάει για τα στημένα, τον ξένο αρχιδιαιτητή, την Εθνική και τον Ρανιέρι, ακόμα και για τον Τύπο με τις 12 αθλητικές εφημερίδες.

O Σκωτσέζος Hugh Dallas θα είναι ο νέος αρχιδιαιτητής της Superleague μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις. Η πρόσληψή του μεταφράζεται ως δείγμα της δικής μας ανεπάρκειας ή αντίθετα πιστεύετε ότι είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, μια φυσική εξέλιξη εξευρωπαϊσμού του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Γ.Σ. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής. Δεν υπάρχει καμία ανεπάρκεια στην Ελλάδα στο χώρο της διαιτησίας. Οι διαιτητές μας είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Οι εκπαιδευτές μας (και συνολικά η ΚΕΔ) επιτελούν εξαιρετικό έργο. Κι αυτό δεν το λέω εγώ. Το είπε η UEFA, το είπε ο ίδιος ο κύριος Dallas, ο οποίος είναι το νούμερο 2 στη διοίκηση της διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ, μετά τον κύριο Κολίνα.

«Αναγκαστήκαμε» σαν ΕΠΟ να προχωρήσουμε στην πρόσληψη ξένου αρχιδιαιτητή, γιατί δυστυχώς κάποιοι προσπαθούν να καλύψουν τις ανεπάρκειές τους ασχολούμενοι με τη διαιτησία και τους διαιτητές.

Οι οποίοι είναι το μόνο μέρος του παιχνιδιού του ποδοσφαίρου που δεν διαθέτει φιλάθλους ή στρατούς. Οπότε εύκολα κι ανέξοδα βάλλονται και στοχοποιούνται.

Αν είχαμε στην Ελλάδα διαιτησίες ανάλογες με αυτές που είδαμε σε ορισμένα παιχνίδια του Μουντιάλ, ένας Θεός ξέρει τι θα γινόταν..

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες πληγές του ελληνικού ποδοσφαίρου, τις οποίες θα παλέψετε όσο είστε πρόεδρος της Ομοσπονδίας;

Γ.Σ. Η μεγαλύτερη πληγή είναι αναμφισβήτητα η κακή νοοτροπία των παραγόντων που επηρεάζει κατ’ επέκταση τον τύπο και τους οπαδούς. Αν αυτό δεν θεραπευτεί, αν δεν μάθουμε να βλέπουμε τα πράγματα ως είναι, αν δεν δεχθούμε ότι σε κάποιους τομείς της ζωής γίνονται και λάθη, κι ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα, δε νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι σύντομα.

Επιπρόσθετα η οικονομική κρίση επηρέασε αρνητικά όλα τα αθλήματα με τη βοήθεια από την πολιτεία να μειώνεται δραματικά, θεαματικά στα χαμηλότερα επίπεδα. Για παράδειγμα οι ενώσεις οι οποίες ουσιαστικά καλλιεργούν το ποδόσφαιρο στη χώρα, το 2009 χρηματοδοτήθηκαν με επιχορήγηση 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ φέτος μόλις φτάσαμε τις 440 χιλιάδες.

Δυστυχώς όποιος ασχοληθεί με το ελληνικό – ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ξέρει πλέον ότι θα χρειαστεί να βάλει το χέρι βαθειά στην τσέπη. Συνέπεια τούτου είναι οι υποψήφιοι επενδυτές ολοένα να λιγοστεύουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Μια τρίτη παθογένεια είναι σίγουρα οι γηπεδικές εγκαταστάσεις, στην αναβάθμιση των οποίων είχαμε σημειώσει βήματα προόδου τα προηγούμενα χρόνια, όμως τώρα με την παρατεταμένη οικονομική ύφεση, διαφαίνεται ότι μοιραία αρχίζουμε να μένουμε πάλι πίσω.

- Σχετικά με τα περιβόητα «στημένα», τελικά, τί είναι μύθος και τί πραγματικότητα;

Γ.Σ. Θα έλεγα ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Απλούστατα ζούμε στη χώρα της υπερβολής. Οτιδήποτε έρθει στην ομοσπονδία, το οποίο μια εταιρία στοιχηματικών συμφερόντων έχει χαρακτηρίσει βάσει στατιστικών στοιχείων ως ύποπτο και άξιο διερεύνησης, εμείς το χαρακτηρίζουμε εκ προοιμίου «στημένο» και διεφθαρμένο.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή στο aixmi.gr

 

Τελευταία Νέα