Χρηστίδης: «Επέστρεψα 37 χρόνια πίσω»

Gazzetta team
Χρηστίδης: «Επέστρεψα 37 χρόνια πίσω»

bet365

Ο Νίκος Χρηστίδης, το 1977 έγινε ήρωας για την ΑΕΚ, όπως τώρα ο Κρουλ για την Ολλανδία και μίλησε για αυτό το περιστατικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Χρηστίδη στον Sentra 103,3:
Για όσα σκέφτηκε τη στιγμή της αλλαγής του Σίλεσεν με τον Κρουλ: «Επέστρεψα 37 χρόνια πίσω μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου. Αυτό με μένα μου θύμισε το φαινόμενο της πεταλούδας που λέει πως αν φτερνιστεί μια πεταλούδα στη Βραζιλία δημιουργεί σεισμό στην Κίνα.... Ένας Ολλανδός απέκρουσε δύο πέναλτι κι όλη η Ελλάδα ασχολείται με εμένα. Εξαιρετικό μάρκετινγκ...».

Για την ΑΕΚ εκείνης της εποχής: «Με διοικητικό αρχηγό τον Μπάρλο και συγκέντρωση προσωπικοτήτων-ποδοσφαιριστών, η ΑΕΚ ήταν ομάδα-μοντέλο. Έπαιζε ποδόσφαιρο ευχάριστο και απολαυστικό και πάντα ο φίλαθλος έφευγε ξεκούραστος. Δεν είναι σαν αυτό που βλέπουμε τώρα...»

Για την επιλογή του από τον Φάντροκ: «Στην Ολλανδία είχαν αποφασίσει πως στα πέναλτι θα βάλουν τον Κρουλ, γιατί έχει ικανότητα. Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη... Όταν εγώ πήγα στην ΑΕΚ, 33 ετών και 3 χρόνια χωρίς να παίζω, ο Φάντροκ δεν με ήξερε. Πώς έγινε λοιπόν ξαφνικά η αλλαγή; Γιατί ο Στεργιούδας ήταν ίσως ο κορυφαίος σε όλη τη διάρκεια της σεζόν για να φτάσει η ΑΕΚ εκεί που έφτασε. Η απάντηση είναι στο γεγονός πως ο Φάντροκ ήταν επαγγελματίας. Στους αγώνες ρεβάνς πάντα κάναμε προπόνηση στα πέναλτι. Δουλεύαμε σε ευρωπαϊκά πλαίσια. Όταν είδε σε μένα πως είχα εξαιρετική επιτυχία (5-6 στα 10 απέκρουα) ήρθε πίσω από την εστία, είδε αυτό που ήθελε να δει και είμαι βέβαιος πως πείστηκε από μένα. Ήμουν ένας καρπός που πέταξε την κατάλληλη στιγμή στον κατάλληλο χώρο. Δεν είναι τίποτα στην τύχη».

Για το αν μια τέτοια αλλαγή «πειράζει» το μυαλό του αντιπάλου: «Βεβαίως... Για παράδειγμα, σε εμάς τότε είχαν δει τον Στεργιούδα και ξαφνικά βλέπουν εμένα. Αιφνιδιάστηκα πλήρως ακόμα και ο διαιτητής με τον επόπτη την ώρα της αλλαγής. Κοιτούσαν ο ένας τον άλλον. Ο αντίπαλος σίγουρα επηρεάζεται. Μπορεί βέβαια να επηρεαστεί και θετικά».

Για το αν η αλλαγή δείχνει ασέβεια στον βασικό τερματοφύλακα: «Όχι! Γιατί ο φαν Χάαλ θα κάνει αύριο αυτό που έκανε και ο Φάντροκ τότε. Ενώ με εμένα πέρασε η ΑΕΚ (θα μπορούσε βέβαια να είχε περάσει και με τον Στεργιούδα), την Κυριακή που παίζαμε με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη έπαιξε ο Στεργιούδας και καλά έκανε γιατί εκείνος ήταν ο βασικός τερματοφύλακας. Ο Σίλεσεν λοιπόν θα παίξει στο επόμενο ματς και σωστά θα παίξει».

 

Τελευταία Νέα