Mundial 2014:Επεισόδια στο Σάο Παόλο

Mundial 2014:Επεισόδια στο Σάο Παόλο

Mundial 2014:Επεισόδια στο Σάο Παόλο

bet365

Το Μουντιάλ αρχίζει, τα επεισόδια όμως συνεχίζονται... Σοβαρές ταραχές στο Σάο Πάολο με χρήση βλημάτων απο καουτσούκ. Δυο δημοσιογράφοι ανάμεσα στους τραυματίες.

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα στο Μουντιάλ και το Σάο Πάολο βρίσκεται στο... έλεος των ταραχών. Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε σταθμούς του Μετρό με σύνθημα «Αν δεν αποκτήσουμε δικαιώματα, δεν θα έχετε Παγκόσμιο Κύπελλο». Στόχος τους η πορεία προς το γήπεδο όπου θα γίνει η τελετή έναρξης, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν χρησιμοποιώντας σφαίρες από καουτσούκ. Η κατάσταση είναι άσχημη, κάτι που μεταδίδουν ξένα πρακτορείο ειδήσεων. «Στόχος μας να καταλάβουμε το γήπεδο. Ολοι οι Βραζιλιάνοι αγαπούν τη μπάλα, αλλά δεν χρειαζόμαστε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ολοι πρέπει να ξεσηκωθούμε» τόνισε ακτιβιστής.

Τραυματίες δυο δημοσιογράφοι

Υπάρχουν συλλήψεις, κυρίως φοιτητών, ενώ τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και η ελληνικής καταγωγής ρεπόρτερ του CNN, Μπάρμπαρα Αρβανιτίντες, όπως ακόμα ένας δημοσιογράφος του ίδιου δικτύου. Οπως τονίζεται τόσο από το BBC όσο και από το CNN, οι σκηνές ήταν σκληρές, αφού οι αστυνομικοί χτυπούσαν με μανία τους διαδηλωτές με τα γκλομπ και τις ασπίδες, ενώ τα εκατοντάδες δακρυγόνα έκαναν την κατάσταση αποπνικτική.

 

Τελευταία Νέα