«Η Εθνική Ελλάδος έχει κάνει άλματα προόδου»

«Η Εθνική Ελλάδος έχει κάνει άλματα προόδου»

bet365

Στο δικό του διαμέρισμα στη Μπάρα ντι Τουζούκα, το gazzetta.gr συνάντησε τον Λουτσιάνο ντε Σόουζα και μας μετέφερε το σφυγμό της πόλης του Ρίο, αλλά και της προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού.

Αν ρωτήσετε τους περισσότερους ποιες είναι οι πιο διάσημες παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο, οι απαντήσεις που πρόκειται να λάβετε, στη συντριπτική πλειοψηφία θα είναι Κόπα Καμπάνα και Ιπανέμα. Πόσοι όμως ξέρουν την Μπάρα ντι Τουζούκα, τη... νέα «καυτή» συνήθεια των Βραζιλιάνων;

Η περιοχή είναι νεόδμητη και ταχύτατα αναπτυσσόμενη και βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο. Είναι ουσιαστικά, η συνέχεια της Μπάχα. Σπουδαία ονόματα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, όπως ο Τιάγκο Σίλβα, ο Ρονάλντο , ο Ρομάριο, αλλά και πολλοί άλλοι, έχουν αγοράσει σπίτια σε μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών μπροστά στη θάλασσα και περνούν εκεί τις διακοπές τους. Στο δικό του διαμέρισμα στη Μπάρα ντι Τουζούκα, το gazzetta.gr συνάντησε μια από τις πιο γνώριμες και αγαπητές φυσιογνωμίες των ελληνικών γηπέδων τα τελευταία χρόνια, τον Λουτσιάνο ντε Σόουζα, που μας μετέφερε το σφυγμό της πόλης του Ρίο, αλλά και της προσδοκίες ενός ολόκληρου λαού.

«Ο κόσμος περιμένει πως και πως το Μουντιάλ και ονειρεύεται το τρόπαιο. Ελπίζω όλοι να χαρούν ποδόσφαιρο. Όσον αφορά την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, αυτό που βλέπω είναι ότι η ομάδα έχει κρατηθεί μακριά από την πίεση του κόσμου και των μίντια», λέει ο Λουτσιάνο και μας εξηγεί γιατί ο κόσμος αντιδρά τόσο πολύ στη διοργάνωση της κορυφαίας γιορτής του ποδοσφαίρου: «Δεν είναι μόνο οι πολύ φτωχοί που δεν θέλουν το Μουντιάλ. Ακόμα και αυτοί που είναι πιο καλά οικονομικά , έχουν καταλάβει πλέον τα ψέματα που ειπώθηκαν. Τώρα όλοι βλέπουν ότι απαιτούνται διπλάσια και τριπλάσια χρήματα για να καλυφθούν τρύπες της τελευταία στιγμής. Θυμάμαι ότι το είχε πει ο Ρομάριο αυτό πριν από 3 χρόνια, ότι δηλαδή την τελευταία στιγμή, ο προϋπολογισμός θα εκτοξευθεί».

Ο Λουτσιάνο βρίσκεται για το Μουντιάλ στη Βραζιλία μαζί με την ελληνίδα σύζυγό του, την Έρη. Η μέρα του κυλάει με.. ποδοβόλεϊ το πρωί στην πανέμορφη και αμμώδη παραλία, ενώ τα. ματς με την παρέα του που συνθέτουν βετεράνοι βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές, συνεχίζονται το απόγευμα, σε ένα κοντινό γήπεδο με φυσικό χορτάρι. Ωστόσο, ο ίδιος προτιμά όπως λέει πλέον τη Βραζιλία, μόνο για διακοπές. Πατρίδα του, έγινε η χώρα μας: «Μετά από 20 χρόνια στην Ελλάδα, να ξαναέρθω και να ζήσω εδώ, μου φαίνεται αδύνατο! Ήδη είμαι εδώ πολύ καιρό τώρα και νομίζω ότι ένας μήνας είναι αρκετός. Μετά θα επιστρέψω».

Η κουβέντα φθάνει και στην προσπάθεια της εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ. Με πολλούς παίκτες, έχει υπάρξει συμπαίκτες και με άλλους αντίπαλος: «Μακάρι να προχωρήσει όσο περισσότερο γίνεται η ομάδα. Το εύχομαι. Τελικός Βραζιλία - Ελλάδα; Γιατί όχι. Θα ήταν φανταστικό! Η εθνική Ελλάδος έχει κάνει άλματα προόδου. Βλέπεις παίκτες να παίζουν στην Ιταλία, την Αγγλία και σε άλλα πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου, κάτι που πριν χρόνια έμοιαζε αδιανόητο. Εδώ πάντως, στη Βραζιλία, δεν περιμένει κανείς να κάνει κάτι η Ελλάδα και αυτό μπορεί τελικά να τη βοηθήσει για να κάνει την έκπληξη».

 

Τελευταία Νέα