Ο Νέστορας Μυτίδης για την Ιαπωνία

Ο Νέστορας Μυτίδης για την Ιαπωνία

bet365

Ο βασικός επιθετικός της Εθνικής Κύπρου, Νέστορας Μυτίδης αντιμετώπισε την Εθνική Ιαπωνίας και την αναλύει στο gazzetta.gr!

Η αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας κάλεσε την Εθνική Κύπρου για φιλικό παιχνίδι, επειδή μοιάζει πολύ στη «γαλανόλευκη». Η Κύπρος ηττήθηκε με 1-0 σε φιλικό παιχνίδι στο Τόκιο, αλλά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Τι καλύτερο από το να μιλήσει για την Ιαπωνία ένας παίκτης που την αντιμετώπισε πριν από 24 ώρες;

Ο 23χρονος Νέστορας Μυτίδης ήταν βασικός στην φιλική αναμέτρηση με τους Ασιάτες (βγήκε αλλαγή στο 72') στο Τόκιο και ο φορ που χαρακτηρίζεται ως το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου αναλύει στο gazzetta.gr την Εθνική Ιαπωνίας που θα παίξει με την ομάδα του Φερνάντο Σάντος στις 20 Ιουνίου στη Βραζιλία.

Νέστορα, η Κύπρος στάθηκε πάρα πολύ καλά απέναντι σε μια μουντιαλική ομάδα. Τι σου έκανε εντύπωση από την Ιαπωνία;
Είναι μια απίστευτη εμπειρία. Παίξαμε σε ένα γήπεδο με πάρα πολύ κόσμο και σίγουρα ήταν καλό για εμάς. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι συλλέξαμε εμπειρίες για τη συνέχεια.

Η Εθνική Ιαπωνίας θα παίξει με την Ελλάδα στο Μουντιάλ για αυτό και σας επέλεξε για φιλικό παιχνίδι. Ποιον παίκτη ξεχώρισες από την ομάδα του Αλμπέρτο Τζακερόνι;
Ο Χόντα είναι πολύ καλός παίκτης. Πραγματικά σπουδαίος. Με τη μπάλα στα πόδια είναι φοβερός και... βλέπει γήπεδο. Επίσης και ο Ναγκατόμο έπαιξε εξαιρετικά. Αυτούς τους δύο ξεχώρισα περισσότερο. Πραγματικά, όμως, γενικά όλοι τους είναι καλοί ποδοσφαιριστές και αυτό που λέμε... μηχανάκια!

Τι θα συμβούλευες την Εθνική Ελλάδος και τον Φερνάντο Σάντος;
Πιστεύω πως αν η Εθνική Ελλάδος αγωνιστεί με πειθαρχία και είναι συγκεντρωμένη, όπως είναι πάντα, δεν θα έχει μεγάλο πρόβλημα. Οι Ιάπωνες δεν είναι τόσο καλοί στην άμυνα και με λίγη προσοχή μπροστά η Ελλάδα μπορεί να χτυπήσει το παιχνίδι. Εμείς απειλήσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε αφού δεν ήμασταν προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Η Ιαπωνία είναι επικίνδυνη από τη μέση και μπροστά, έχοντας στα πλάγια και αριστερά και δεξιά ταχύτατους παίκτες..

Τι κράτησες γενικά από την Εθνική Ιαπωνίας στο αγωνιστικό κομμάτι;
Γενικά από τη μέση και μπροστά είναι δυνατή, αλλά όχι τόσο αμυντικά. Εμείς θα είχαμε σκοράρει, καθώς είχαμε ευκαιρίες που δεν εκμεταλλευτήκαμε.

Έζησες την Εθνική Ιαπωνίας στον αγωνιστικό χώρο. Που μπορεί και πρέπει να χτυπήσει η Εθνική Ελλάδος;
Η Εθνική Ιαπωνίας δεν τρομάζει. Τουλάχιστον εμένα δεν με τρόμαξε. Δεν είναι ψηλή ομάδα και στις στημένες φάσεις μπορεί να χτυπήσει η Εθνική Ελλάδος. Δεν είναι το δυνατό σημείο της Ιαπωνίας το ψηλό παιχνίδι και εκεί είναι ένα σημείο που μπορεί να χτυπήσει η Ελλάδα, αφού έχει ψηλούς παίκτες.

Κατά τη γνώμη σου, ποια είναι τα υπέρ της Εθνικής Ιαπωνίας;
Αναμφισβήτητα, η ταχύτητα από τη μέση και μπροστά. Όλοι οι παίκτες έχουν... πνευμόνια, πολλά τρεξίματα και γενικά είναι πολύ οργανωμένη ομάδα. Ξεχωρίζει για το πολύ καλό passing game που διαθέτει και παίζει κάθετα. Δεν φοβούνται να παίξουν κάθετα και με μια – δυο επαφές αλλάζουν πάσες.

Ποια είναι τα κατά της Ιαπωνίας;
Όπως είπα και προηγουμένως, στην αμυντική λειτουργία δεν είναι τόσο δυνατή. Επίσης και στα στημένα.

Πιστεύεις πως μπορεί η Ελλάδα να προκριθεί από τον όμιλο με Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία;
Ναι, το πιστεύω πως μπορεί να προκριθεί. Πολύ σημαντικό είναι το ματς με την Ιαπωνία και θα πρέπει να καταβάλει πολύ προσπάθεια για να επικρατήσει. Εχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί από τον όμιλο και με την Ιαπωνία πιστεύω πως θα είναι το κρίσιμο ματς.

Εσύ ποια ομάδα υποστηρίζεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας;
Φυσικά την Ελλάδα.

Πάμε τώρα και σε σένα. Είσαι από τους ανερχόμενους επιθετικούς και σε θεωρούν το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου. Έχεις δεχτεί κανένα ενδιαφέρον από ελληνική ομάδα;
Μέχρι στιγμής δεν έχω κάποια πρόταση. Σίγουρα θα με ενδιέφερε η προοπτική της Ελλάδας, αφού είναι μεγαλύτερο πρωτάθλημα από το κυπριακό

Αληθεύει ότι δεν υποστηρίζεις κάποιον ελληνικό σύλλογο, παρά μόνο τη Λίβερπουλ;
Ναι είναι αλήθεια. Δεν ήμουν ποτέ φανατικός με κάποια ομάδα. Μικρότερος υποστήριζα λίγο περισσότερο τον Ολυμπιακό, αλλά ως εκεί. Είμαι μόνο Λίβερπουλ.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια έχεις συμβόλαιο με την ΑΕΚ Λάρνακας μέχρι το 2016;
Ανανέωσα πρόσφατα και είμαι ευχαριστημένος στην ΑΕΚ Λάρνακας, αφού από τις Ακαδημίες της ξεκίνησα. Ομως, επιδιώκω και ένα βήμα παραπάνω στην καριέρα μου.

Στην Εθνική Κύπρου έκανες ντεμπούτο σε ηλικία 19 ετών και προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη. Φέτος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ελληνα προπονητή;
Είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής και πάντα βγάζει το καλύτερο από τους παίκτες του. Λόγω ότι ήταν ομοσπονδιακός προπονητής δεν τον ζούσα καθημερινά, αλλά όλοι μας τον αγαπούσαμε πολύ. Ακόμα και όταν έφυγε για αυτόν μιλούσαμε. Εκανε σπουδαία δουλειά στην Κύπρο.

 

Τελευταία Νέα