Μundial 2014: Tανκς, οδοφράγματα και απειλές από την αστυνομία!

Θάνος Σαρρής
Μundial 2014: Tανκς, οδοφράγματα και απειλές από την αστυνομία!

bet365

Σε κατάσταση... έκτακτης ανάγκης η Βραζιλία λίγες βδομάδες πριν το Μουντιάλ. Φόβοι για την ασφάλεια και από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας!

Το χάος στη Βραζιλία συνεχίζεται, με την κλεψύδρα για τη σέντρα στο Μουντιάλ να αδειάζει. Χαρακτηριστικές οι εικόνες από τα οδοφράγματα στο Σάο Πάολο, τα τανκς στην παραλία του Ρεσίφε, τις απεργίες των εκπαιδευτικών, των οδηγών ΜΜΜ και άλλων ειδικοτήτων που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον!

Στο Ρεσίφε, όπου η αστυνομία έχει ξεχυθεί στους δρόμους με τη συνδρομή του στρατού, τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά υπό τον φόβο του πλιάτσικου. Ένοπλοι στρατιώτες γυρίζουν στην πόλη και τα τανκς βγήκαν στην παραλία! Στις 26 του μήνα, η Γερμανία θα παίξει με την ΗΠΑ στο γήπεδο της πόλης.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας ανέβαλε ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο γήπεδο Αρένα Περναμπούκο για να δει την πρόοδό των εργασιών σε αγώνα της δεύτερης κατηγορίας, φοβούμενη για ζητήματα ασφαλείας.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία απείλησε με απεργία κατά τη διάρκεια των αγώνων, λόγω της αύξησης της φορολογίας και ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των αστυνομικών ξεκαθάρισε ότι η απειλή θα πραγματοποιηθεί, αν δεν δουν κάποια αντίδραση από την κυβέρνηση στις μέρες που απομένουν. Στην πόλη του Σάο Πάουλο, όπου και θα γίνει το εναρκτήριο ματς, οι αρχές έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων για να διώξουν τους διαδηλωτες.

Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, τα πλακάτ των διαδηλωτών αποκάλυπταν τη σκληρή πραγματικότητα: «Τα σχολεία και τα νοσοκομεία δεν είναι προτεραιότητες για τη FIFA».

O Γερμανός προπονητής Kρίστοφ Ντάουμ τόνισε στη BILD: «Θεωρώ ότι το τουρνουά της Βραζιλίας θα είναι το πρώτο που θα διακοπεί από τα επεισόδια». Μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί...

 

Τελευταία Νέα