Οι μνήμες του Σαραβάκου από το ΟΑΚΑ!

Οι μνήμες του Σαραβάκου από το ΟΑΚΑ!

Νίκος Αθανασίου
Οι μνήμες του Σαραβάκου από το ΟΑΚΑ!

bet365

Ανεπανάληπτες ποδοσφαιρικές παραστάσεις και στιγμές θριάμβου σε τελικούς με τον Παναθηναϊκό... ζωντάνεψαν με την παρουσία του Δημήτρη Σαραβάκου στο χορτάρι του ΟΑΚΑ!

Τα χρόνια έχουν περάσει. Οι ποδοσφαιρικές αναμνήσεις, όμως, αμέσως... ζωντανεύουν όταν θρύλοι του παρελθόντος πατούν και πάλι στο χορτάρι. Έστω και με πολιτικά. Ο Δημήτρης Σαραβάκος παρακολούθησε την προπόνηση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ ενόψει του τελικού του Σαββάτου και η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, αμέσως έφερε στο μυαλό μεγάλες στιγμές για το «τριφύλλι» σε τελικούς, με πρωταγωνιστή τον μεγάλο «μικρό» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από που να ξεκινήσεις; Στη Καλογρέζα έχει γράψει ιστορία και έχει σηκώσει τρόπαια έπειτα από μεγάλες εμφανίσεις. Το απίστευτο ρεσιτάλ με 2 γκολ στον τελικό του 1986 και το... αξέχαστο για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού 4-0 κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο. Το 1988 ξανά απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Σαραβάκος είχε σκοράρει για το 1-0 σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι υπέρ των «πρασίνων» χάρη στις αποκρούσεις του Σαργκάνη. Το 1989 στο 3-1 επί του Πανιωνίου βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα και σήκωσε το κύπελλο!

Μετά από δύο χρόνια(1991) σε διπλό τελικό με τον Αθηναϊκό σκοράρει στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ στο 2-1 επί της ομάδας του Βύρωνα. Ακόμη και το 1995, με την φανέλα της ΑΕΚ ο Σαραβάκος... κατάφερε να γίνει σύνθημα στα χείλη των φίλων του Παναθηναϊκού, καθώς αστόχησε σε κρίσιμο πέναλτι. «Μητσάρα βαζέλα βγάλε την φανέλα» φώναζαν οι οπαδοί που ποτέ δεν έβγαλαν από την καρδιά τους τον Σαραβάκο. Ακόμη και όταν έπαιζε ως αντίπαλος της μεγάλης του αγάπης. Του Παναθηναϊκού.

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά τα όσα έκανε σε τελικούς Κυπέλλου, ο Δημήτρης Σαραβάκος διεκδικεί το τρόπαιο από άλλο πόστο αυτή την φορά. Εκείνο του διευθυντή ποδοσφαίρου. Η παρουσία του και μόνο στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν αρκετή για να φέρει στο μυαλό στιγμές ενώ θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως έχει πολλά να πει στα νέα παιδιά του συλλόγου που θα «παλέψουν» για να γράψουν το όνομα τους, με χρυσά γράμματα στην ιστορία του «τριφυλλιού»...

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα