Έγραψε ιστορία η Τσβόλε του Καραγκούνη! (vid)

Θάνος Σαρρής
Έγραψε ιστορία η Τσβόλε του Καραγκούνη! (vid)

bet365

H Τσβόλε του Θανάση Καραγκούνη επικράτησε με 5-1 του Άγιαξ στο «Ντε Κάουπ» και κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο στην ιστορία της!

Περιμένε 37 χρόνια για να φτάσει στον τελικό και η «κάψα» στον κόσμο ήταν τεράστια. Εξάντλησε τα εισιτήρια και συνόδευσε με καπνογόνα την αποστολή της ομάδας στο δρόμο για το Ρότερνταμ. Και εκείνη τους αποζημίωσε! Ο Άγιαξ του Ντε Μπουρ, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος προπονητής που παίρνει τρεμπλ μετά τη διαφαινόμενη κατάκτηση του τίτλου και το Σούπερ Καπ, ηττήθηκε με το χειρότερο τρόπο!

Όλα έδειχναν καλά για τον «Αίαντα», που προηγήθηκε με βολίδα από τα τριάντα μέτρα του Φαν Ράιν, ο οποίος επέστρεψε στην 11άδα. Ωστόσο, το ματς διεκόπη για 25 λεπτά, αφού οι οπαδοί του Άγιαξ πέταξαν φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο και χρειάστηκε η παρέμβαση του Φαν ντερ Σάαρ για να συνεχιστούν. Μετά την επανέναρξη, ο Ράιαν Τόμας με τη... βοήθεια του Μοϊσάντερ, στον οποίο κόντραρε η μπάλα, έκανε το 1-1.

Ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-1 μετά από... ριμπάουντ σε δοκάρι του Κλιτς, ενώ στο 22' ο Φερνάντες έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και έγραψε το 3-1. Ο Ολλανδός επιθετικός στο 34' έκανε το 4-1, για να ολοκληρώσει το θρίαμβο ο Φαν Πόλεν στο 50'. Η Τσβόλε θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, αφού έχασε ευκαιρίες, την ώρα που ο Άγιαξ δεν μπορούσε να απειλήσει! Φυσικά, το σφύριγμα της λήξης ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί, σε μια ιστορική αναμέτρηση για την ομάδα του Γιανς, ο οποίος κράτησε τον Καραγκούνη στον πάγκο.

 

Τελευταία Νέα