Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 37 χρόνια μετά!

Γιώργος Φραδελάκης
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 37 χρόνια μετά!

bet365

Για τέταρτη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά το 1977 θα αναμετρηθούν στον τελικό του Κυπέλλου Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Θυμηθείτε τι είχε γίνει στις άλλες τρεις...

Έστω και μέσα από έναν αγώνα... παρωδία, ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε την πολυπόθητη γι' αυτόν πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, όπου ήδη τον περίμενε ο Παναθηναϊκός που είχε αποκλείσει νωρίτερα τον ΟΦΗ. Ο τελικός της 26ης Απριλίου θα είναι ο τέταρτος στην προϊστορία των δύο ομάδων, αλλά έχουν περάσει πολλά χρόνια από την προηγούμενη συνάντησή τους.

Συγκεκριμένα για τελευταία φορά αναμετρήθηκαν στις 22/6/77 , όπου οι πράσινοι με τέρματα των Παπαδημητρίου (29') και Βακάλη (83') επικράτησαν με 2-1 κι ενώ είχε μειώσει προσωρινά ο Δικέφαλος με τον Τερζανίδη.

Η αμέσως προηγούμενη αναμέτρηση ήταν πέντε χρόνια νωρίτερα, με τον ΠΑΟΚ να κατακτάει αυτή τη φορά το τρόπαιο (5/7/1972), επίσης με σκορ 2-1, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κούδα που σημείωσε και τα δύο του τέρματα (2',88'), ενώ για τον Παναθηναϊκό σκόραρε ο Παπαδημητρίου (89').

Η πρώτη τους συνάντηση χρονολογείται 59 χρόνια πριν (12/7/1955), με το Τριφύλλι να επικρατεί 2-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου, χάριν στα γκολ των Κουρτζίδη (24') και Πανάκη (31').

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα