Βαλένθια - Βασιλεία 5-0

Βαλένθια - Βασιλεία 5-0

Βαλένθια - Βασιλεία 5-0

bet365

Η Βαλένθια πάτησε κάτω την Βασιλεία (5-0), πέτυχε μία επική ανατροπή και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελική του Europa League. Τρία δοκάρια για τους Ισπανούς, με 9 οι φιλοξενούμενοι!

Σε μία τεράστια βραδιά για την Βαλένθια, οι «νυχτερίδες» διέλυσαν με 5-0 την Βασιλεία, πέτυχαν μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές και κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Europa League!

Μπορεί το 3-0 του πρώτου αγώνα α μην άφηνε πολλές ελπίδες πρόκρισης στην Βαλένθια, όμως ο Πίτσι και οι παίκτες του το πίστευαν! Σε όλες τις δηλώσεις τους τόνιζαν πως μπορούν, ενώ στην τελευταία προπόνηση, αφιέρωσαν αρκετό χρόνο σε εκτελέσεις πέναλτι. Και μπορεί να μην δικαιώθηκαν για τις εκτελέσεις, όμως οι δηλώσεις τους αποδείχτηκαν απόλυτα εύστοχες. Όπως εύστοχος αποδείχτηκε για ακόμα μία φορά ο Πάκο Αλκαθέρ, που με τρία γκολ και ένα εκ των τριών δοκαριών της Ισπανικής ομάδας, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Η Βαλένθια μπήκε από το πρώτο λεπτό δυνατά, με στόχο ένα γρήγορο τέρμα που θα την βάλει στο παιχνίδι. Και μπορεί να μην ήρθε στο πρώτο μισάωρο, όμως με ένα εκρηκτικό τελείωμα στο ημίχρονο, οι Βάργκας (38') και Αλκαθέρ (42'), έστειλαν τις «νυχτερίδες» στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων. Στην επανάληψη, η πίεση εξακολουθούσε να είναι ασφυκτική, με τους γηπεδούχους να πιάνουν τρομερή απόδοση κατά διαστήματα και τον Αλκαθέρ να βρίσκει και πάλι δίχτυα στο 70'. Πλέον, το ματς έδειχνε πως πάει για... διασυρμό, με τον Σόμερ να κρατάει μόνος του ζωντανούς τους Ελβετούς, κάνοντας αρκετές εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Το ματς τελικά οδηγήθηκε στην παράταση, με τους φιλοξενούμενους να παλεύουν με... νύχια και με δόντια να κρατήσουν μακριά από την εστία τους την Βαλένθια. Αυτό, όμως, έμοιαζε αδύνατο, με τους Ελβετούς να μένουν και με 9 παίκτες, αφού Ντίας και Σάουρο αντίκρισαν δεύτερη κίτρινη. Η αναμέτρηση μετατράπηκε σε τυπική διαδικασία, με τον Αλκαθέρ να ολοκληρώνει το έργο του και να κάνει το 4-0 στο 113', ενώ το τελικό σκορ έγραψε στο 118' ο Μπερνάτ, στέλνοντας την Βαλένθια στα ημιτελικά, με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο!


 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα