ΠΑΟ Κρουσώνα - ΑΕΚ 1-2

ΠΑΟ Κρουσώνα - ΑΕΚ 1-2

Γιώργος Τσακίρης
ΠΑΟ Κρουσώνα - ΑΕΚ 1-2

bet365

Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον ΠΑΟ Κρουσώνα, έχασε ακόμη ένα πέναλτι (5/13), δεν έπαιξε καλά αλλά τελικά νίκησε (1-2) με Τσεβά (74') και Πλατέλλα (84').

Μετά το 0-0 της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Ηλυσιακό στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ πήγε στην Κρήτη με στόχο να επιστρέψει στις νίκες και να παρουσιαστεί σίγουρα βελτιωμένη. Αυτό άλλωστε, τις νίκες και την καλή μπάλα, την ήθελαν και οι οπαδοί της, οι οποίοι είχαν αποθεώσει την αποστολή κατά την άφιξη της στο Ηράκλειο. Μία μέρα μετά, η απόδοση της ομάδας δεν προκάλεσε αποθέωση αλλά αποδοκιμασίες στο τέλος του πρώτου 45λεπτου και αυτό τα λέει όλα για το πώς έπαιζαν οι Κιτρινόμαυροι...

Η κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα του ματς δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα καθώς η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα έφταναν εύκολα ως την αντίπαλη περιοχή αλλά εκεί έκαναν λάθη και δεν μπορούσαν να βγάλουν φάση, απέναντι σε μια ομάδα που απλά αμυνόταν. Στο 27', πάντως, ο ΠΑΟ Κρουσώνα βγήκε και στην επίθεση από ένα σοβαρό λάθος του Σταθάκη στη σέντρα αλλά ο Τσιρίλο σταμάτησε τον Σκουτέλη. Στο 33', όμως, ήρθε νέο τραγικό λάθος του Σταθάκη -μαζί με αυτά των Βούρα και Γεωργέα στην ίδια φάση- με τον Σκουτέλη να βρίσκει δίχτυα αυτή την φορά για το 1-0!

Πώς τα κατάφερε η ΑΕΚ να βρεθεί πίσω στο σκορ με αντίπαλο τον ΠΑΟ Κρουσώνα, είναι μυστήριο. Ο Δέλλας, πάντως, έβαλε αρκετές φωνές προς τους παίκτες του μετά το 1-0 αφού έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και δεν έπειθαν με την απόδοση τους ότι θα το γύριζαν εύκολα το ματς...

Νωρίς στο δεύτερο μέρος, πάντως, για την ΑΕΚ τα πράγματα έγιναν θεωρητικά πιο απλά καθώς ο Χαλκιαδάκης πήρε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε πέντε λεπτά (50'-55') και άφησε τους γηπεδούχους με 10 παίκτες. Αμέσως μετά ο Ντακόλ πλησίασε στην ισοφάριση με εκτέλεση φάουλ και στο 59' η Ένωση κέρδισε πέναλτι μετά την ανατροπή του Γροντή από τον Βιτώρο. Η εκτέλεσε ενός πέναλτι, όμως, είναι ό,τι πιο δύσκολο για τους παίκτες της ΑΕΚ και αυτό αποδείχθηκε ξανά καθώς αστόχησε και ο Τσιρίλο, με το ποσοστό να πάει στο... 5/13!

Ο Δέλλας, που δεν πίστευε ότι χάθηκε κι άλλο πέναλτι, έβαλε τον Τσεβά αντί του Σταθάκη, αντικατέστησε και τον Τσουμάγκα με τον Πεταυράκη και στο 69' κατάλαβε ότι θα έπρεπε να βγάλει -ή να μην ξαναβάλει- και τον Πόποβιτς καθώς κατάφερε να αστοχήσει ακόμη και στην κενή εστία! Την λύση, τελικά, στην ΑΕΚ την έδωσε ο Τσεβάς στο 74' ισοφαρίζοντας με σουτ εκτός περιοχής (1-1) και στη συνέχεια οι Κιτρινόμαυροι πίεσαν για το δεύτερο γκολ και τη νίκη.

Το ματς γινόταν στην περιοχή των γηπεδούχων και τελικά το 1-2 ήρθε, όπως και στην προηγούμενη αναμέτρηση στο Παγκρήτιο με αντίπαλο τον Ηρόδοτο, από τον Πλατέλλα, που εκμεταλλευόμενος την ασθενή απόκρουση του Ζάλουντοκ σε σουτ του Τσιρίλο, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα