Το... κάστρο της Λιβαδειάς

Φώτης Καρακούσης
Το... κάστρο της Λιβαδειάς

bet365

Ο Λεβαδειακός κατάφερε δύο αγωνιστικές πριν το τέλος να εξασφαλίσει την παραμονή του. Μια παραμονή που στηρίχθηκε στην έδρα του, όπου και είχε 12 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες.

Η αλήθεια είναι πως σε όλα τα πρωτάθλημα και σε όλα τα αθλήματα, η έδρα παίζει και πρέπει να παίζει σημαντικό ρόλο. Αυτό βέβαια συμβαίνει και στην Σούπερ Λίγκα, με τις ομάδες να θεωρούν μεγάλο... όπλο το σπίτι τους. Και αν για την πλειονότητα των συλλόγων, είναι όντως μεγάλο... όπλο, για τον Λεβαδειακό, είναι «υπερόπλο».

Και πως να μην χαρακτηρίσεις την έδρα των Βοιωτών έτσι, από την στιγμή που το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη κατάφερε να μείνει στην κατηγορία, αποκλειστικά από τις νίκες που έκανε μπροστά στον κόσμο της. Και δεν μιλάμε για μία και δύο, αλλά για 12 σε 16 αγώνες, ενώ έχει και μόλις 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Με τις ήττες να προέρχονται από τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Οι μοναδικές ομάδες που ξεπερνάνε τον Λεβαδειακό στις εντός έδρας νίκες είναι οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ που έχουν από 15, ενώ 12 έχει και ο Ατρόμητος, με τον Παναθηναϊκό να έχει μία λιγότερη (11)!. Το αξιοσημείωτο όμως δεν είναι απλά οι νίκες, αλλά το ότι οι Βοιωτοί στηρίζονται ΜΟΝΟ στην έδρα τους και αυτό φαίνεται από το ότι τους 38 από τους 39 βαθμούς που έχουν μαζέψει ως τώρα, τους έχουν συγκεντρώσει στην Λιβαδειά.

Μακριά από το σπίτι τους, έχουν μόλις μία ισοπαλία και αυτή κόντρα στον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, μια έδρα που ειδικά φέτος δεν φημίζεται και για την δυσκολία της. Και εντάξει μπορεί όντως το 0 νίκες, 1 ισοπαλία και 15 ήττες στα εκτός έδρας ματς να είναι τραγικό απολογισμός, αλλά από την άλλη δεν μπορείς να μην σταθείς στο ότι μια ομάδα της δυναμικής του Λεβαδειακού, έχει χάσει μόλις από τους δύο αιώνιους στην έδρα της και πως συνολικά έχει 12 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Στην απίστευτη μεταμόρφωση μακριά από την Λιβαδειά, στάθηκε και ο Σάββας Παντελίδης με δηλώσεις του, λέγοντας πως είναι περισσότερο θέμα ψυχολογίας. Η ψυχολογία είναι και η μοναδική εξήγηση μιας και μιλάμε για τεράστια διαφορά ανάμεσα στα αποτελέσματα εντός και σε αυτά των εκτός έδρας παιχνιδιών. Το σίγουρο πάντως είναι πως στον Λεβαδειακό έχουν βρει το δικό τους απόρθητο κάστρο. Κάστρο που αν το κρατήσουν και την ερχόμενη χρονιά και μπορέσουν να πάρουν και κάτι καλό εκτός έδρας, δεν θα παλεύουν για την σωτηρία τους, αλλά για περισσότερα πράγματα...

Τα εντός έδρας ματς του Λεβαδειακού

1η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Πανθρακικός 2-2

3η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-5

5η αγωνιστική: Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

7η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Καλλονή 1-0

10η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Ξάνθη 2-0

12η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Πανιώνιος 2-0

14η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Πλατανιάς 2-0

16η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 0-4

19η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Εργοτέλης 2-0

21η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Άρης 4-3

23η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Απόλλωνας 1-1

25η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Ατρόμητος 1-0

26η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1

28η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 2-1

30η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Βέροια 2-0

32η αγωνιστική: Λεβαδειακός-ΟΦΗ 2-1

Αγαπημένο σκορ το 2-0

Όσον αφορά κάποια επιπρόσθετα στοιχεία, το αγαπημένο σκορ του Λεβαδειακού μέσα στο σπίτι του είναι το 2-0, το οποίο έχει έρθει όχι μία και δύο αλλά πέντε φορές, με το 1-0 να ακολουθεί με τρεις και το 2-1 με δύο. Οι Βοιωτοί έχουν σκοράρει συνολικά 27 φορές εντός έδρας, ενώ έχουν δεχθεί 18 τέρματα, από τα οποία τα μισά (9), στα ματς με τον Ολυμπιακό (5) και τον Παναθηναϊκό (4).

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα