National League, η νέα διοργάνωση της UEFA!

Gazzetta team
National League, η νέα διοργάνωση της UEFA!

bet365

Μία νέα διοργάνωση ετοιμάζει η UEFA να βάλει στις ζωές μας. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ετοιμάζει την National League ώστε να δώσει νέο χρώμα στα φιλικά παιχνίδια των εθνικών ομάδων!

Στο συνέδριό της στο Καζακστάν, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία παρουσίασε στα μέλη της το πλάνο της για την δημιουργία της National League, τα οποία εγκρίθηκε ομόφωνα και από τα 54 μέλη της. Σύμφωνα με το πλάνο αυτό, στόχος της UEFA είναι να κάνει πιο ενδιαφέροντα τα φιλικά παιχνίδια των εθνικών ομάδων δίνοντας ως έπαθλο ακόμα και θέση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Οι εθνικές ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους όπως το Τσάμπιονς Λιγκ και θα τίθενται αντιμέτωπες στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί για τα φιλικά τους. Οι εθνικές ομάδες θα είναι χωρισμένες σε κατηγορίες με βάση την δυναμικότητά τους.

Επίσης, θα υπάρχουν και κατηγορίες κάτι που σημαίνει ότι οιτελευταίες ομάδες θα υποβιβάζονται και τις πρώτες τέσσερις να παίζουν ανά διετία σε ουδέτερο έδαφος σε Final Four με τον νικητή να κατακτά το πολυπόθητο εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης. Με αυτό τον τρόπο η UEFA ελπίζει να δώσει νέο ενδιαφέρον όπως κι εμπορική αξία σε όλα τα φιλικά των εθνικών ομάδων.

Ο πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού των εθνικών ομάδων, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, δήλωσε: «Δεχόμαστε και σεβόμαστε το γεγονός πως όλα τα μέλη της UEFA συμφώνησαν στη δημιουργία της νέας διοργάνωσης. Είναι ένα μεγάλο βήμα για τις εθνικές ομάδες της Ευρώπης και ελπίζουμε οι φίλαθλοι να υποστηρίξουν το νέο εγχείρημα».

 

Τελευταία Νέα