Έτοιμη για την Elite Round η Εθνική Παίδων

Έτοιμη για την Elite Round η Εθνική Παίδων

Νίκος Μαρούδας
Έτοιμη για την Elite Round η Εθνική Παίδων

bet365

Στη μάχη της elite round, που θα γίνει στην Πάτρα, μπαίνει η Εθνική Παίδων με στόχο την πρόκριση στο Euro U17 2014.

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει της πρεμιέρας της Elite Round κόντρα στην Πολωνία. Ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Μπάμπης Ζελενίτσας, είδε στην τελευταία προπόνηση όλους τους παίκτες του να παίρνουν μέρος κανονικά και έτσι η μόνη απουσία στην πρεμιέρα θα είναι του Γιώργου Καρακούτη που είναι τιμωρημένος.

Ο αγώνας με την Πολωνία, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 14:00 στο γήπεδο της Παναχαϊκής και δύο ώρες μετά, η Τουρκία θα αντιμετωπίσει την Νορβηγία στο άλλο ματς του ομίλου στο Παμπελλοπονησιακό Στάδιο.

Από εκεί και πέρα, το μεσημέρι της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου της διοργάνωσης, με τον Μπάμπτη Ζελενίτσα να υπογραμίζει: «Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΣ Αχαΐας για την άρτια οργάνωση του τουρνουά. Είναι μεγάλη χαρά για όλους μας που ερχόμαστε ξανά ύστερα από τέσσερα χρόνια την Πάτρα για την elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ελπίζω ότι οι φίλαθλοι της πόλης και της γύρω περιοχής θα αγκαλιάσουν τη διοργάνωση και θα έρθουν στα γήπεδα για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες όλων των ομάδων που έχουν κοινούς στόχους. Όταν δημιουργήθηκε η ομάδα αυτή, όλοι μας θέλαμε να προχωρήσει τουλάχιστον μέχρι την elite round, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια δεν είχαμε παρουσία σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Αυτό επετεύχθη και τώρα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να πάμε στα τελικά. Ο όμιλός μας είναι ισορροπημένος, με όλες τις ομάδες να έχουν ίσες πιθανότητες πρόκρισης. Θεωρώ ότι αυτό θα ξεκαθαρίσει όχι πριν από το απόγευμα της προσεχούς Κυριακής. Εμείς θέλουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του τουρνουά και, φυσικά, να επαναλάβουμε την επιτυχία του 2010, περνώντας στην τελική φάση».

Ενώ ο Βασίλης Αγγελόπουλος από την πλευρά των ποδοσφαιριστών τόνισε πως όλα είναι στα χέρια τους... «Κάναμε μια πολύ καλή προετοιμασία και ήρθαμε εδώ με στόχο την πρόκριση και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε αν προβάλουμε στο μέγιστο το ομαδικό πνεύμα που μας διακρίνει. Όλα θα κριθούν από την απόδοσή μας. Οι οιωνοί είναι θετικοί, καθώς το 2010 η Εθνική Παίδων πήρε στην Πάτρα την πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης», ήταν τα λόγια του νεαρού χαφ του Παναθηναϊκού.

Στα τελικά που θα γίνουν στην Μάλτα τον Μάιο, προκρίνονται οι πρώτοι από κάθε όμιλο, κάτι που σημαίνει πως η Ελλάδα με το αβαντάζ της έδρας θέλει να πετύχει ότι και το 2010, όταν πάλι η Elite Round είχε φιλοξενηθεί στην Πάτρα και η Εθνική ομάδα είχε πάρει την πρόκριση στα τελικά.

Αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2ου ομίλου:
25/3/2014, Πολωνία-Ελλάδα, 14:00, «Κώστας Δαβουρλής»
25/3/2014, Τουρκία-Νορβηγία, 16:00, Παμπελοποννησιακό
27/3/2014, Πολωνία-Νορβηγία, 14:00, Παμπελοποννησιακό
27/3/2014, Ελλάδα-Τουρκία, 16:00, «Κώστας Δαβουρλής»
30/3/2014, Τουρκία-Πολωνία, 16:00, Παμπελοποννησιακό
30/3/2014, Νορβηγία-Ελλάδα, 16:00, «Κώστας Δαβουρλής»

Η αποστολή της Εθνικής: Δημήτρης Κατσιμήτρος (Ολυμπιακός), Θεμιστοκλής Τσέλιος (ΑΕΚ), Γιάννης Γραμματίκας (ΑΕΚ), Φώτης Παντεκίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Μακροστέργιος (Ολυμπιακός), Ανδρέας Ξηρός (Παναθηναϊκός), Δημήτρης Πεχλιβανίδης (Ολυμπιακός), Μανώλης Πατράλης (ΠΑΟΚ), Βασίλης Καρβουνίδης (ΑΕΚ), Παντελής Χατζηδιάκος (Άλκμααρ), Γιώργος Μανθάτης (Ολυμπιακός), Βασίλης Αγγελόπουλος (Παναθηναϊκός), Κυριάκος Αμαραντίδης (Ολυμπιακός), Λάζαρος Λάμπρου (Παναθηναϊκός), Τάσος Δημητριάδης (ΠΑΟΚ), Ηλίας Τσέλιος (ΑΕΚ), Παναγιώτης Γκρόσιος (Αστέρας Τρίπολης), Στράτος Σβαρνάς (Τριγλία Ραφήνας), Γιώργος Καράκουτης (Πανσερραϊκός).

 

Τελευταία Νέα