Μήνυμα από Μπαρτσελόνα για ρατσισμό και Ελλάδα!

Μήνυμα από Μπαρτσελόνα για ρατσισμό και Ελλάδα!

Θάνος Σαρρής
Μήνυμα από Μπαρτσελόνα για ρατσισμό και Ελλάδα!

bet365

Ο πρώην ποδοσφαιριστής, Γ.Γ του ΠΣΑΠ και... νυν μέλος της Μπαρτσελόνα, Νίκος Μάλλιαρης συνάντησε στη Βαρκελώνη τον Πικέ και τον Νέιμάρ και μεταφέρει στο gazzetta.gr τα όσα του είπαν!

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Μάλλιαρης διατηρεί εδώ και χρόνια δεσμούς με τη Μπαρτσελόνα -της οποίας είναι μέλος - και τη διοίκησή της και βρέθηκε στα VIP του Καμπ Νόου για την αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ ως επίσημος προσκεκλημένος του συλλόγου! Παρακολούθησε τον αγώνα παρέα με μέλη της διοίκησης, μεταξύ των οποίων και την υπεύθυνη κοινωνικής πολιτικής του συλλόγου, Πιλάρ Γκινοβάρ. Για έναν σύλλογο με την εξωγηπεδική σημασία της Μπαρτσελόνα, ο ρόλος της είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Μαζί τους και η σύζυγος του νυν προέδρου, Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου. Στα VIP του γηπέδου ήταν και άτομα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον των παικτών. Η μητέρα και οι... φτυστοί αδερφοί του Τσάβι, η Σακίρα που περίμενε τον Πικέ και άλλοι πολλοί!

Μετά τη λήξη του ματς και ενώ ο κόσμος είχε αρχίσει να αραιώνει, έφτασαν και κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα χαλαροί. Η Πιλάρ Γκινοβάρ έκανε τις απαραίτητες συστάσεις και ο Πικέ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση στη χώρα μας. Η κουβέντα κινήθηκε γύρο από το ποδόσφαιρο και έφτασε σε κάποιες παθογένειές του, όπως ο ρατσισμός. Τότε, ο Καταλανός αμυντικός είπε: «Εμείς από μικρά παιδιά μέσα στη Μασία έχουμε μάθει να συνυπάρχουμε με άλλους, ανεξαρτήτως χρώματος, γλώσσας και θρησκεύματος.

Το ίδιο βιώνουμε και στην πρώτη ομάδα», τόνισε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια θύμισε ότι έχει συμμετάσχει σε καμπάνιες της FIFA και της Μπαρτσελόνα για το ρατσισμό και τη βία. Κλείνοντας, ευχήθηκε τα φαινόμενα αυτά να εκλείψουν και από τα γήπεδα της χώρας μας. Επόμενη συνάντηση ήταν με τον Νεϊμάρ, ο οποίος χαμογελαστός δεν αρνήθηκε να κουβεντιάσει μαζί του.

Ο Βραζιλιάνος μάλιστα ενθουσιάστηκε όταν άκουσε ότι ο συνομιλητής του είναι από την Ελλάδα, φέρνοντας στο μυαλό του τον Ζιοβάνι, τον Ριβάλντο και τον Ζίκο που έχουν περάσει από τη χώρα μας και ευχήθηκε να ξεπεράσουν οι Έλληνες τα προβλήματά τους.

Απλοί και με κοινωνικές ευαισθησίες, τόσο οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι του συλλόγου έδειξαν στο Νίκο Μάλλιαρη την ξεχωριστή κουλτούρα της. Άλλωστε, στο παρελθόν έχει συναντήσει και έχει συνομιλήσει με παίκτες όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Κάρλες Πουγιόλ, που πάντα του δείχνουν την ίδια συμπεριφορά.

Με τον Νεϊμάρ

Με τον Πικέ

Με την υπεύθυνη κοινωνικής πολιτικής του συλλόγου και τη σύζυγο του Μπερτομέου

Νο to racism στις πινακίδες του γηπέδου

 

LA LIGA Τελευταία Νέα