Τα… έσκασε για Νεϊμάρ η Μπάρτσα

Τα… έσκασε για Νεϊμάρ η Μπάρτσα

Gazzetta team
Τα… έσκασε για Νεϊμάρ η Μπάρτσα

bet365

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε ότι πλήρωσε περίπου 13,5 εκατ. ευρώ στην εφορία για την μεταγραφή του Νεϊμάρ, όμως αρνείται την φοροδιαφυγή.

Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την εισήγηση του εισαγγελέα για δίκη της Μπαρτσελόνα για φοροδιαφυγή, οι Καταλανοί εξέδωσαν σήμερα (24/02) ανακοίνωση με την οποία από τη μία δεν δέχονται την κατηγορία και από την άλλη κατέθεσαν στην εφορία το ποσό των 13.550.830,56 ευρώ…

«Το ΔΣ συνεχίζει να αρνείται την ύπαρξη οποιασδήποτε φοροδιαφυγής σε σχέση με την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή (σ.σ. Νεϊμάρ). Ο σύλλογος θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Αρχές, ώστε να ξεκαθαρίσει πλήρως η υπόθεση.

Ο σύλλογος θα παρουσιάσει στοιχεία κατά της κατηγορίας, ώστε τα μέλη να βεβαιωθούν ότι πάντα λειτουργούσε νόμιμα, ενώ το ΔΣ θα υπερασπιστεί την τιμή του. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η Μπαρτσελόνα πάντα εκπλήρωνε τις φορολογικές της υποχρεώσεις στο έπακρο και δεν έχει καμία εκκρεμούσα υποχρέωση.

Το ΔΣ επιμένει ότι σε σχέση με την συγκεκριμένη μεταγραφή ο σύλλογος εκπλήρωσε όλες τις φορολογικές του υποχρεώσεις. Με δεδομένο το ενδεχόμενο να υπάρχουν πιθανές διαφορετικές ερμηνείες στο ύψος του ποσού που θα πρέπει να καταβληθεί ως απόρροια της μεταγραφής και προκειμένου να υπερασπιστούμε τη φήμη και το καλό όνομα του συλλόγου, η Μπαρτσελόνα σήμερα το πρωί κατέθεσε συμπληρωματικό ποσό ύψους 13.550.830,56 ευρώ, ώστε να καλυφθεί οποιαδήποτε ενδεχόμενη διαφορά στην ερμηνεία σχετικά με τα συμβόλαια που υπογράφτηκαν και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Παρόλα αυτά, παραμένουμε σίγουροι ότι το αρχικό ποσό που πληρώθηκε είναι εναρμονισμένο με τις φορολογικές υποχρεώσεις μας.

Αυτή η εθελοντική πληρωμή δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παρερμηνευτεί ότι επηρεάζει το δικαίωμα του συλλόγου να λάβει περαιτέρω δράση και οι υποχρεώσεις του να ξεκαθαριστούν από τις αρμόδιες Αρχές», είναι μέρος της ανακοίνωσης της Μπαρτσελόνα.

Θυμίζουμε, ότι σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα σε πρώτη φάση οι απαιτήσεις της εφορίας ανέρχονται στο ποσό των 9,1 εκατ. ευρώ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα