«Καλύτερος στον κόσμο ο Καπίνο»

«Καλύτερος στον κόσμο ο Καπίνο»

Gazzetta team
«Καλύτερος στον κόσμο ο Καπίνο»

bet365

Ο Στέφανος Καπίνο σύμφωνα με αγγλική ιστοσελίδα είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας κάτω των 20 ετών στον κόσμο.

Το αφιέρωμα του Οutsideoftheboot.com έχει ως βασικό πορτιέρο τον τερμαφούλακα του Παναθηναϊκού, αναφέροντας:

«Η πρώτη σημαντική παρουσία του το 2013 ήταν η συμμετοχή του στο τελευταίο παιχνίδι της περσινής σεζόν. Ξεκίνησε τη φετινή χρονιά από εκεί ακριβώς που τελείωσε, δηλαδή πρώτη επιλογή για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κυνηγάει τον τίτλο και ψάχνει τρόπο για να σταματήσει τον Ολυμπιακό. Μία τεράστια ευθύνη για έναν παίκτη που είναι ακόμη στην εφηβεία του.

Αλλά ο Καπίνο έδειξε τη μεγάλη ποιότητά του σ' αυτό το πρωτάθλημα παίζοντας 90λεπτα στα 12 πρώτα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, πριν χάσει για λίγο τη θέση του απ' τον έμπειρο Στέφανο Κοτσόλη. Αν και δεν έχει αγωνιστεί στην εθνική ομάδα από το 2011 (έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών), ο Καπίνο καλείται διαρκώς στην Εθνική Ελλάδας. Επίσης αγωνίστηκε ως βασικός με την U20 της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο κερδίζοντας την πρόκριση απ' τον όμιλο, προτού αποκλειστεί στη φάση των "16".

Δεν είναι εντελώς απίθανη η παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Με επιπλέον εμπειρία στους επόμενους μήνες θα μπορούσε ρεαλιστικά να είναι στην ενδεκάδα της Ελλάδας στην καλοκαιρινή διοργάνωση του Μουντιάλ. Το ταλέντο και η πρόοδός του θα προσελκύσουν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή απ' όλους στον Καπίνο κι αυτό τον καθιστά ως τη Νο 1 επιλογή μας για τους τερματοφύλακες που πρέπει να προσέξετε μέσα στο 2014».

Αναλυτικά η 10άδα των πορτιέρο:
1ος: Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός), 2ος: Ολιβερ Ζελένικα (Λοκομοτίβ Ζάγκρεμπ), 3ος: Αλφόνς Αρεολά (Παρί Σεν Ζερμέν), 4ος: Τζακ Μπούτλαντ (Στόουκ), 5ος: Λόρις Κάριους (Μάντσεστερ Σίτι, δανεικός σε Μάιντς), 6ος: Σον Μακ Ντέρμπτ (Σάντνες), 7ος: Γιαν Ομπλακ (Μπενφίκα), 8ος: Νίκος Γιαννακόπουλος (Πανιώνιος), 9ος: Αντρέας Λάιτνερ (Αντμίρα Βάκερ), 10ος: Σόντρε Ρόσμπαχ (Οντς).

 

Τελευταία Νέα