«Μεγάλο αγκάθι για Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός»

Δημήτρης Τομαράς
«Μεγάλο αγκάθι για Γιουνάιτεντ ο Ολυμπιακός»

bet365

Στην Μεγάλη Βρετανία οι αναλύσεις για την επικινδυνότητα που κρύβουν για την Γιουνάιτεντ οι αγώνες με τον Ολυμπιακό είναι πια σε τακτική βάση.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ματς της 25ης Φεβρουαρίου με τον Ολυμπιακό θα φτάσει τα 250 ματς στην Ευρώπη, όμως στην Αγγλία φοβούνται πως δεν θα φτάσει φέτος τα 252 παιχνίδια. Και αυτό διότι όπως σημειώνει ο Άγγλος ποδοσφαιρικός αναλυτής Ρομπ Μπλάνσετ οι Πειραιώτες και δίχως τον Μήτρογλου παραμένουν ένα μεγάλο αγκάθι για την Γιουνάιτεντ.

«Η αδυναμία της ομάδας του Μόγιες στον άξονα παραμένει εμφανής. Είναι ένα σημείο που μπορεί να χτυπήσει ο Ολυμπιακός με το 4-2-3-1 που παίζει, έχοντας δύο αμυντικά χαφ και έναν παίκτη σε πιο δημιουργικό ρόλο. Ακόμα και δίχως τον Μήτρογλου ο Ολυμπιακός σκοράρει συνεχώς και δείχνει έτοιμος να πάρει το αβαντάζ έναντι της αντιπάλου του.

Έτσι όπως είναι η Γιουνάιτεντ την δεδομένη στιγμή οι δύο αυτοί αγώνες μπορούν να εξελιχθούν σε λαμπρές ημέρες για τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Γιουνάιτεντ με την ψυχολογία και την εικόνα που έχει τώρα -δυστυχώς γι' αυτήν- μπορεί να χάσει από οποιονδήποτε.

Αυτό σημαίνει πως μία ομάδα που δεν είναι το φαβορί απέναντί της εφόσον είναι σοβαρή, συγκροτημένη, οργανωμένη και έχει μεγάλο κίνητρο μπορεί να την αντιμετωπίσει όπως πρέπει. Οι 'κόκκινοι διάβολοι' έχουν δείξει πως μόνο με πολύ μεγάλους αντιπάλους είναι πιο ισορροπημένοι και πιο σοβαροί.

Με ομάδες τις οποίες θεωρούν κατώτερές του έχει προβλήματα. Ο αγγλικός σύλλογος σε αυτές τις περιπτώσεις δείχνει πιο ευάλωτος και πιο εύκολος να νικηθεί. Ο Ολυμπιακός θα είναι ένα πολύ δύσκολο και παράλληλα καλό τεστ για την Γιουνάιτεντ. Ο Μόγιες πρέπει να δείξει μία πιο καλή αντίληψη των πραγμάτων και των τακτικών και να παρουσιάσει μία πολύ καλή ομάδα.

Εάν δεν τα καταφέρει τότε το μέλλον του θα είναι άκρως προβληματικό. Ίσως μάλιστα η θητεία του στην Γιουνάιτεντ λήξει γρήγορα και άδοξα. Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η τελευταία ευκαιρία του Μόγιες και της Γιουνάιτεντ για φέτος. Ο Σκωτσέζος τεχνικός οφείλει να προσέξει για να μην του καθίσει το κόκκαλο στον λαιμό», τονίζει ο Μπλάνσετ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα