Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ 0-3

Φώτης Καρακούσης
Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ 0-3

bet365

Ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον 17χρονο Κουλούρη κέρδισε ξανά τον Απόλλωνα (0-3) και εύκολα βρέθηκε στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό!

Έχοντας κερδίσει στη Τούμπα με 3-0 η ρεβάνς για τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Απόλλωνα στην Ριζούπολη έδειχνε τυπική διαδικασία, αναφορικά με την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, πάλεψαν όσο μπορούσαν, αλλά όλα τελείωσαν στο 42'. Στο λεπτό αυτό ο Αθανασιάδης σκόραρε και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του.

Μάλιστα το δεύτερο ημίχρονο θα ήταν εντελώς αδιάφορο αν δεν υπήρξε ο Κουλούρης, ο νεαρός επιθετικός της Κ20, στο ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα ήταν απολαυστικός πετυχαίνοντας δύο γκολ για να κάνει το 0-3 για τον «δικέφαλο του βορρά». Ο 18χρονος με την εμφάνισή του άφησε υποσχέσεις για το μέλλον και κατάφερε να βάλει σε δεύτερη μοίρα τον Νάτχο με τον Ισραηλινό βγάζει κάθετες μπαλιές-φαρμάκι, δείχνοντας πως θα αποτελέσει τον ηγέτη της ομάδας.

Με τον Κουλούρη και τον Νάτχο να είναι οι παίκτες που συγκέντρωσαν επάνω τους όλα τα βλέμματα ο ΠΑΟΚ πήρε για πλάκα το εισιτήριο για τα ημιτελικά όπου τον περιμένει ο Ολυμπιακός με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Καραϊσκάκης και το δεύτερο στη Τούμπα. Από την άλλη ο Απόλλωνας με τον Σάντσες έχοντας χάσει με 3-0 στην Θεσσαλονίκη να χρησιμοποιεί πολλούς αναπληρωματικούς, μιας και το βάρος πέφτει στο πρωτάθλημα και την σωτηρία, προσπάθησε μέχρι το 40' θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, αλλά από την στιγμή που δεν το έκανε όταν έπρεπε, είδε τον αντίπαλό του να τον κερδίζει άνετα.

Ευκαιρίες πριν μιλήσει ο Κλάους

Όπως αναφέραμε στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν καλό, καθώς και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να πιέσουν. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο και από τα πρώτα λεπτά προσπάθησαν να βγουν μπροστά και να απειλήσουν εκμεταλλευόμενοι το ότι οι φιλοξενούμενοι έχοντας το 3-0 της Τούμπας, μπήκαν νωθρά. Όμως δύο φορές που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι, ο Γκουέλα δεν έκανε σωστά την πάσα στον Μπάρκογλου που ήταν οφσάιντ.

Στο διάστημα αυτό ο ΠΑΟΚ έκανε τις δικές του ευκαιρίες χωρίς να σκοράρει. Όλα αυτά μέχρι το 42, λεπτό στο οποίο ο Νάτχο έκανε εξαιρετική πάσα στον Λούκας, αυτός γύρισε στον Αθανασιάδη που μπήκε δυνατά στην περιοχή και με ένα άπιαστο σουτ έκανε το 0-1 και έδωσε ουσιαστικά τέλος στην πρόκριση.

Μίλησε ο Κουλούρης

Με το 0-1 υπέρ του ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα στην επανάληψη, καθώς και από την πλευρά τους οι παίκτες του Απόλλωνα δεν έδειξαν διάθεση να το παλέψουν. Μάλιστα κανείς δεν θα θυμόταν την επανάληψη, αν δεν υπήρχε ο Κουλούρης. Ο μικρός του «δικεφάλου» έκανε αρχικά στο 54' το 0-2 μετά από μαγική κάθετη του Νάτχο και δυνατό σουτ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ανδρική ομάδα του ΠΑΟΚ και στις καθυστερήσεις μετά από πάσα του Λούκας διαμόρφωσε το τελικό 0-3 μέσα σε αποθέωση.

Απόλλων Σμύρνης (Σάντσεζ): Γκόμεζ, Παπαζαχαρίας, Δεληζήσης, Σόντερμπεργκ, Χατζηζήσης, Κόρμπος (68' Δημογιάννης), Έγκον, Γκουέλα, Τσιλιγκίρης (69' Σελμανάι), Κουκ, Μπάρκογλου (68' Φαρινόλα).

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Μαντούρο (68' Τζαβέλλας), Σπυρόπουλος, Κάτσε, Νάτχο, Ολίσε, Λούκας, Χούσεν (71' Στοχ), Αθανασιάδης (46' Κουλούρης).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα