Οι κορυφαίες μεταγραφές του Ιανουαρίου!

Θάνος Σαρρής
Οι κορυφαίες μεταγραφές του Ιανουαρίου!

bet365

Η μεταγραφική περίοδος έφτασε στο τέλος της και το gazzetta.gr παρουσιάζει το top 10 των χειμερινών μετακινήσεων στην Ευρώπη!

Χουάν Μάτα

Είναι από τις κινήσεις που ταράζουν τα νερά, εκείνες των world class παικτών. Ο Χουάν Μάτα άφησε το Λονδίνο για το Μάντσεστερ και με τις... ευλογίες του Μουρίνιο, ο οποίος είδε την ομάδα του να βάζει στα ταμεία της 45 εκατομμύρια ευρώ, πήγε στη Γιουνάιτεντ για να της αλλάξει την εικόνα. Στο Ολντ Τράφορντ έγινε από νωρίς ο «Special Juan» και ο Ντέιβιντ Μόγιες περιμένει από τον Ισπανό να αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Η συνεργασία του με τους Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι μπορεί να αποδειχθεί... φονική, αν και υπάρχουν ακόμα αρκετά κενά στο ρόστερ των Red Devils.

Μοχάμεντ Σαλάχ

Η μεγάλη μεταγραφή έφταση για τον Αιγύπτιο εξτρέμ της Βασιλείας, για τον οποίο ο Ιβάνοβιτς δήλωσε ότι του θυμίζει τον Ρόμπεν! Η Τσέλσι έβγαλε από τα ταμεία της 13.4 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Μοχάμεντ Σαλάχ και ο Ζοσέ Μουρίνιο ξεκαθάρισε ότι περιμένει έναν εξτρέμ που θα «κουμπώσει» στη λογική της ομάδας και θα της δώσει δύναμη στα «φτερά». Ο 21χρόνος, ο οποίος ήταν στη λίστα και της Λίβερπουλ, έχει σκοράρει τρεις φορές απέναντι στην Τσέλσι και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» θα βρει τα εφόδια για να απογειώσει την καριέρα του...

Γιόαν Καμπάιγ

Το φλερτ της Παρί Σεν Ζερμέν με τον Γιοάν Καμπάιγ κατέληξε σε γάμο και ο Γάλλος άφησε τη Νιούκαστλ για να αποτελέσει μέρος του πρότζεκτ των πλούσιων Παριζιάνων. Δεδομένης της υπεροπλίας που έχουν στη μεσαία γραμμή και της ηλικίας του ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι 28 ετών, τα 24 εκατομμύρια δείχνουν πολλά. Η Παρί ωστόσο έχει δείξει ότι όταν έρχεται η ώρα των πληρωμών δεν διστάζει να τα... σκάσει για να πάρει τους παίκτες που θέλει. Ο επαναπατρισμός του Καμπάιγ είναι γεγονός λοιπόν και αναμφίβολα η ποιότητά του μπορεί να ανεβάσει επίπεδο το δημιουργικό κομμάτι και να δώσει επιπλέον δύναμη στα επιθετικά όπλα των Παριζιάνων.

Ερνάνες

Η φετινή του παρουσία δεν δικαιολογεί τα 20 εκατομμύρια που δαπάνησε η΄Ιντερ για την απόκτησή του από τη Λάτσιο. Οι Νερατζούρι όμως φιλοδοξούν ο Ματσάρι να βγάλει τον παλιό εαυτό του Βραζιλιάνου, που τα τελευταία χρόνια ξεχώριζε στη μεσαία γραμμή των λατσιάλι. Ο Ερνάνες είχε δεθεί με τη Λάτσιο και ξέσπασε σε κλάματα παρότι παραδέχθηκε ότι ο ίδιος ζήτησε την αποχώρησή του. Για τον Ιταλό τεχνικό της Ίντερ, αποτελεί τον δημιουργικό χαφ που θα βελτιώσει τα προβλήματα στην ανάπτυξη και για το λόγο αυτό δέχθηκε να δαπανήσει τόσα χρήματα.

Ντιέγκο

Έστω και με καθυστέρηση κάποιων μηνών, η επιθυμία του Ντιέγο Σιμεόνε έγινε πραγματικότητα. Ο Ντιέγκο επιστρέφει στην Ατλέτικο Μαδρίτης για να δώσει νέα πνοή στο κέντρο των ροχιμπλάνκος και να εκμεταλλευτεί ακόμα περισσότερο τους Βίλα και Ντιέγκο Κόστα. Ο Σιμεόνε επιθυμούσε διακαώς την απόκτησή του από το καλοκαίρι. Ήταν ο μέσος που του έλειπε. Και πλέον, με την προσθήκη του, ευελπιστεί η ομάδα του να παρουσιαστεί ακόμα πιο ανταγωνιστική στο δεύτερο μισό της Πριμέρα. Ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Βόλφσμπουγκ, αλλά δεδομένου ότι το συμβόλαιό του λήγει, είναι πιθανόν να τον δούμε και του χρόνου στο Βιθέντε Καλδερόν.

Λιούς Χόλτμπι

Μαζί με τον Ντράξλερ, αποτελούσε το πιο «καυτό» όνομα της περσινής Σάλκε. Το ενδιαφέρον για τον Λιούς Χόλτμπι ήταν μεγάλο και από αρκετές πλευρές και τελικά εκείνη που τον απέκτησε ήταν η Τότεναμ, πέρυσι τέτοια περίοδο. Ωστόσο, η προσαρμογή του δεν ήταν η αναμενόμενη και δεδομένων των πολλών επιλογών στη μεσαία γραμμή των Σπερς, δεν κατάφερε να αποκτήσει διάρκεια. Για τη Φούλαμ, αποτελεί σπουδαία κίνηση. Είναι ο παίκτης που μπορεί να της δώσει ρυθμό στη μεσαία γραμμή και να την οδηγήσει στη σωτηρία. Μαζί φυσικά με τον Έλληνα στράικερ που ακολουθεί...

Κώστας Μήτρογλου

Ο «Μητρογκόλ» εξαργύρωσε την φανταστική του χρονιά με μεταγραφή στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Το όνομα του άσου του Ολυμπιακού ακουγόταν για πάρα πολλές ομάδες, του βεληνεκούς της Ντόρτμουντ και της Λίβερπουλ. Τελικά, εκείνη που έβγαλε τα 15 εκατομμύρια από τα ταμεία της και έκανε μεταγραφικό ρεκόρ για να τον αποκτήσει ήταν η Φούλαμ, αλλάζοντας επίπεδο στην επίθεση. Οι «Κότατζες» αποτελούν μία από τις πιο ενισχυμένες ομάδες στην Αγγλία την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο και στο πρόσωπο του Έλληνα στράικερ αναζητούν τον μεγάλο γκολτζή που θα τους κρατήσει στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι προσδοκίες είναι πολλές, αλλά ο Μήτρογλου έχει δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί!

Οσβάλντο

Αν ο Αντόνιο Κόντε καταφέρει να τον βάλει σε καλούπι και να κρατήσει μακριά τον κακό του εαυτό, ο Οσβάλντο μπορεί να αποδειχθεί σε μια ακόμα εξαιρετική λυση για την επίθεση. Τα προσόντα του Ιταλοαργεντινού είναι αναμφισβήτητα. Για το χαρακτήρα του όμως, υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά. Η Γιουβέντους προχώρησε στο δανεισμό του από τη Σάουθάμπτον, συμπληρώνοντας έτσι τη «φαρέτρα» των επιθετικών της, θέση στην οποία δείχνει να έχει υπεροπλία πλέον. Ο Οσβάλντο, από την άλλη, θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρεθεί το καλοκαίρι στα στα γήπεδα της Βραζιλίας. Το ρίσκο της Γιούβε δείχνει να αξίζει, κυρίως από τη στιγμή που τον απέκτησε δανεικό.

Κέβιν Ντε Μπρούιν

Το καλοκαίρι, όταν η Ντόρτμουντ πίεζε για την απόκτησή του, ο Ζοσέ Μουρίνιο επέμενε να επιστρέψει στην Τσέλσι. Η εξαιρετική του χρονιά με τη Βέρντερ Βρέμης, στην οποία έπαιξε πέρυσι δανεικός, του χάρισε μία θέση στο ρόστερ των Λονδρέζων. Ωστόσο, δεν κατάφερε να κερδίσει τον Πορτογάλο, ο οποίος άφησε αιχμές για τη δουλειά τους στις προπονήσεις. Ο Κέβιν Ντε Μπρούιν επιστρέφει σε ένα πρωτάθλημα που αποδεδειγμένα του ταιριάζει. Η Βόλφσμπουργκ έβγαλε από τα ταμεία της 20 εκατομμύρια, στηρίζοντας πολλά στον νεαρό Βέλγο και φιλοδοξεί να καταφέρει να βγει φέτος Ευρώπη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντε Μπρούιν προτίμησε τους «Λύκους» από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Νεμάνια Μάτιτς

Μεταγραφή και με... ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Μπενφίκα χωρίς έναν βασικό άξονα στη μεσαία γραμμή της, τον Νεμάνια Μάτιτς. Ο Σέρβος κάνει πολύ καλή χρονιά μέχρι στιγμής και θέλει να συνεχίσει στα ίδια στάνταρ και στη Νησί. Η μεταγραφή του στην Πορτογαλία τον βοήθησε να ανέβει επίπεδο και πλέον επιστρέφει στην Τσέλσι του Μουρίνιο για να καθιερωθεί! Οι «Μπλε» έβγαλαν από τα ταμεία τους 21 εκατομμύρια για να τον φέρουν ξανά στο Στάμφορντ Μπριτζ και ο Μουρίνιο τον χαρακτήρισε ως έναν φανταστικό all around μέσο, από τον οποίο περιμένει να βρει πολλές λύσεις.

 

Τελευταία Νέα