Νάπολι-Αρσεναλ 2-0

Γιώργος Κοντογεώργης
Νάπολι-Αρσεναλ 2-0

bet365

Παρά την παλικαρίσια εμφάνιση και τη νίκη 2-0 επί της Αρσεναλ η Νάπολι συνεχίζει στο Europa League αφού η Μπορούσια σκόραρε στο 87' και πέρασε εκείνη στους «16».

Χιτσκοκικό φινάλε στο «Σαν Πάολο» με την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ να φτάνει πολύ κοντά στην πρόκριση στα νοκ άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης όμως να μην μπορεί να πανηγυρίσει. Η Νάπολι χρειαζόταν νίκη με τρία γκολ διαφορά σε βάρος των Αγγλων, οπότε η νίκη των περσινών φιναλίστ τελείωσε τα όνειρα για παρουσία στους «16».

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Γκονσάλο Ιγουαΐν να ξεσπά σε κλάματα αφού παρότι με δικό του γκολ (72') και του Καγιεχόν (93') οι Ναπολιτάνοι επικράτησαν 2-0 των Λονδρέζων, όμως η πρόκριση χάθηκε στο 87' του Μαρσέιγ-Ντόρτμουντ, με τους Γερμανούς να κάνουν σε εκείνο το σημείο το 1-2 και να παίρνουν εκείνη την πρόκριση. Για την ιστορία, πριν δύο χρόνια η Ολιμπίκ είχε σκοράρει δύο δύο φορές στο τελεταίο πεντάλεπτο σε βάρος της Μπορούσια και είχε περάσει εντυπωσιακά στα νοκ άουτ.

Ο αποκλεισμός του κλαμπ του ιταλικού Νότου είναι ιστορικός, αφού έγινε μόλις η 2η ομάδα που λέει «αντίο» από τον όμιλο έχοντας 12 βαθμούς, κάτι που είχε πάθει πρώτη η Παρί Σεν Ζερμέν το 1997-98.

Η Νάπολι ήταν σαφώς η καλύτερη και αυτή που προσπαθούσε να επιτεθεί και στο πρώτο μέρος είχε καλές στιγμές με Πάντεφ (9'), Καγιεχόν (31') και Μάτζιο (38'), όμως το 0-0 δεν άλλαξε. Στην επανάληψη ο Αρμέρο (58') είδε τον Σέζνι να τον σταματάει και ο Ιγουαΐν προειδοποίησε (71') με σουτ άουτ.

Στο 73' ο Πιπίτα άνοιξε το σκορ και έδωσε το σύνθημα για πανηγυρισμούς στο «Σαν Πάολο» αφού το άλλο ματς ήταν ακόμα στο 1-1. Ο Αρμέρο έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Καγιεχόν βρήκε όμορφα τον Αργεντινό, ο οποίος με σούπερ αριστερό έγραψε το 1-0. Στο 76' ο Αρτέτα έκανε πιο εύκολο το έργο των Ιταλών αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Καγιεχόν, ο οποίος στο 93' διαμόρφωσε το τελικό 2-0, το οποίο δεν στάθηκε ικανό να αλλάξει τη μοίρα της Νάπολι που το πάλεψε αλλά έμεινε εκτός...

Νάπολι (Ράφα Μπενίτεθ): Ράφαελ, Μάτζιο, Φερνάντες, Αλμπιόλ, Αρμέρο, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί, Καγιεχόν, Πάντεφ (57' Ινσίνιε), Μέρτενς, Ιγουαΐν.

Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Μερτεζάκερ, Γκιμπς, Κονσιελνί, Τζένκινσον, Ροζίτσκι (75' Μονρεάλ), Οζίλ, Αρτέτα, Φλαμινί, Καθόρλα (68' Ράμσεϊ), Ζιρού.

Βαθμολογία
6ος Ομιλος
1. Ντόρτμουντ 6 12 11-6
2. Αρσεναλ 6 12 8-5
3. Νάπολι 6 12 10-9
4. Μαρσέιγ 6 0 5-14

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα